Явор Хайтов: Не бива да изключваме нито една версия за Къро

Добре е, че българските власти командироват служител, смята той
26 май 2023 22:05, Красимир Ангелов
21

Издирваният от Интерпол Красимир Каменов - Къро беше разстрелян в дома си в Кейптаун. Има ли българска следа?

"Добре е, че българските власти командироват служител, който да осъществи контакт на място с властите в РЮА. Моят съвет е да не само един. Българските държавни органи - и в лицето на прокуратурата, и на следствието трябва да покажат едно взаимодействие. Сега е моментът да осъществят едно компетентно разследване. Става въпрос за тежко криминално деяние, което при всяко положение не е извършено от едно лице. То вероятно е получило помощ, подкрепа и логистика. Съмнявам се, че лесно ще стигнем до отговори", заяви бившият зам.-председател на НС Явор Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му е интересен начинът, по който ще се разпредели имуществото на загиналите, тъй като не може да се изключи възможността то да е било причина за убийството.

"За там не е изключение - в нея престъпността е тежка, извършват се кражби и множество убийства. Не бива да изключваме нито една от възможните версии. Каквито и коментари да правим без да сме прочели делото и да знаем какво се е случило на място, остават в сферата на хипотезите", отбеляза той, като допълни, че българска следа в убийството също не трябва да бъде изключвана. Гостът обаче беше категоричен, че не приема намесването на прокуратурата като страна в деянието.

Пред Bulgaria ON AIR Хайтов коментира и приемането на от НС на механизма за разследване на главния прокурор.

"Това е ирония и шега, без да засягам цирковото изкуство. Как така гласуваш закон, че ще бъде отменен като противоконституционен. От друга страна, се създава законодателство за една персона. Една минута парламентарно време струва на българския данъкоплатец около 3-4 000 лв. Това са пари, похарчени на вятъра, и грешка при избора. Народните представители трябва да се съсредоточат върху дългосрочно законодателство",  каза той.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи не трябва да се изключва и посещението на зеления чорап в ЮАР. Той не е бил там за да им каже само добър ден.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къро беше ликвидар във връзка със задаващите се разследващи дела за корупция на висши български политици.Може да има и още ,,фира".Къро е бил връзката на БГ ,,елита" със международната организирана престъпност.На висшите магистрати им е известно всичко,само че там се мълчи по Закона за Омерта.Вече крадените държавни пари не могат да бъдат свързани със никава престъпност и пране.А ако се наложи,и други ще дадат фира.Такива като къро са най-обикновени мишки-бушони.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много са загрижени за тоя човек бря ,смях в залата
10
0
 
4
 
! Отговори
Кейптаун ли?! преди 11 месеца
Къре, Кърееееее.......щом си на тази планета, нЕма начин да не те намерят!
9
0
 
3
 
! Отговори
369 ойро заплата преди 11 месеца
"в дома си в Кейптаун"- Интереснооооо........!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нашите институции вместо да разследват какво се случва с нашата държава,че , че раследват някакъв къро ,че бил убит )
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къро - ПП са мои хора, малкооо маалоумни но ставатМисирките много се умълчаха, май и те са малко малооумни но стават
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали Къро бе заплашвал Тони Парфюма и близко до акъла той да ги е изпратил тези 9-та убийци внушително за бройка като ги прихванал мислейки,че са за него и негови клиенти,но ги пренасочил с оправданието,че те са бедни,дребни и нямат какво да кярат от тях и него като някои,те са под защита и наплашени заради него щот и той заплашен бил,че да изпревари ги насочил към ЮАР,Кейптаун,крайните квартали на адрес много да не се мотаят щото голяма престъпност има,може всичко да се случи,ако питат тук-там
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има си власти там да разследват. Няма нужда никой да се праща. В посолството си има хора. А и слабо ни интересува защо е убит. Останалото казано са празни приказки
4
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Теб пък от къде те изкопаха?
3
0
 
4
 
! Отговори
? преди 11 месеца
Имаше сериозно компрометира срещу български политици , освен това се занимаваше с трафик на кокаина за доста пари така че е ясно какво се случи в Кейптаун.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А КОЙ БЕШЕ ТАМ ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ ТАМ?????????????????????????????????
1
5
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 11 месеца
ФАЩ го Убиха - Какви Версии??? .....Училище за Умствено Изостанали ли Си Завършил ???.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА