Йордан Цонев: На България й отива да има жена премиер в този важен момент

ДПС и ГЕРБ нямат различия по приоритете на бъдещ кабинет
Обновена: 11 май 2023 12:09 | 11 май 2023 12:03, Камелия Цветанова
120
Йордан Цонев: На България й отива да има жена премиер в този важен момент
Снимка: БГНЕС

„На България й отива да има жена премиер в този важен момент. В ДПС имаме такъв принцип - когато има важна работа се обръщаме към жените“, каза Йордан Цонев от движението по време на срещата с ГЕРБ и поздрави номинираната за премиер Мария Габриел.

Той отбеляза, че голяма част от приоритетите, очертани от Габриел, са приоритети и на ДПС.

Относно заявката й, че ще поиска смяната на главния прокурор Иван Гешев, Йоцев каза, че ДПС приветства инициативата.

"Всички партии говорят за съдебна реформа, но ДПС внесе промени в Конституцията, които предвиждат основна реформа“, припомни той.

Според него различията във вижданията не са проблем за движението, а са богатство.

„Разум, отговорност и диалог са в основаната на нашата кампания“, посочи Цонев.
Мария Габриел посочи по време на срещата, че през изминалите 14 години с немалка част от депутатите на ДПС са работили заедно и са постигали резултати.

„Ясно сме отстоявали евроатлантическата интеграция на страната. Изправям се сега със съзнанието за голямата отговорност, пред която всички сме изправени и ключовата дума за днешната ни среща е „диалог“. Само с диалог по конкретни приоритети и в краткосрочен и средносрочен план може да заявим какво е нужно за България и заради това имаме нужда от работещо правителство, което да е отговорно. Виждам екипа на България, изготвящ мерки“, каза тя и допълни, че програмата е с акцент върху амбицията, авторитета и ангажимента.

„Амбицията да покажем1 че сме готови да съставим правителство. Страната има нужда от своя авторитет. В ЕС текат динамични процеси и ако не сме активни участници няма как да имаме авторитет. Ангажиментът е към хората и най- важното е, че имаме задачата да работим за тях. За мен това е предизвикателство днес е да изпълним думата „диалог“ със съдържание. В различията в този диалог ми се иска да открием това ,което обединява и дава перспектива да вървим напред“, отбеляза Габриел.
Като първи приоритет тя очерта съставянето на работещо правителство.

На второ място е стабилизирането на финансистите и приемаме на бюджета. Третият приоритет е реформата в правосъдната система. Четвъртият е справянето с инфлацията и ръста на цените, както и гарантиране на енергийната сигурност.

„Пета важна цел е приемането на България в еврозоната и датата ще зависи от приемането на бюджета и параметрите на дефицита. Шести важен приоритет са европрограмите и Плана за възстановяване и устойчивост. Седма важна тема е сигурността на българските граждани, модернизация на армията“, посочи Габриел.

Като осми приоритет тя очерта науката, иновациите образованието, дигитализация на публичния сектор, мерки за модерно и иновативно образование, подкрепа за културата.

Регионите са деветия приоритет в нейната програма. Десетият приоритет са ефективните здравни политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Км преди 1 година
ДПС-Универсалната патерица за всички партии.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Данчо е мераклия да и тегли една шпаклаНа неговите години за друго нестава.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България в този момент има нужда от умни политици, най-вече политици, които не са алчни, които не са зависими, такива не виждам на хоризонта за съжаление, всички грабят сякаш ще живеят вечно
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-вече пък тази , дето е с двойно гражданство не живее в България и едва ли и пука за последствията за обикновените хора , значи проблем беше че Киро има канадско гражданство а при тази нчма
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу ДПС!
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този важен момент за България явно най-важното е да й отива министър председателят. Цонев, махай се, мишко, преди да е станало късно за теб.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом партия Обръчи от фирми, е съгласна с всичко, значи за народа няма да е добре.
85
0
 
8
 
! Отговори
Kuncho преди 1 година
Но не и отива да има за "финансист" Пицар! Пицар финансист може само да разпределя порции!
84
3
 
11
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Така ще каже еничаринът. Време е за Възраждане. Да си върнем Родината!
83
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 72 "ДПС е изключително вредна за държавата партия. Някой може ли да каже нещо конструктивно или положително за което да са допринесли. Защото са замесени в почти всички корупционни схеми..." - ДПС е най-европейската партия у нас. Но как неграмотен про'с'так като ТЕБ да вдене същността на ЕС... ПП. Тя Тиквата още преди 10 години ТИ го каза.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80 "Явно Гешев е привикан в Белият Дом , за да напусне ДОБРОВОЛНО" - това можеше да му го кажат от Козяк... но де про'с'так кат теб да го вдене.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 81 "Фусти ли избираме или управляващи?" - избираТЕ фусти да ВИ управляват. 90% гласуваТЕ за урсулата. Какво ревеш?
80
1
 
9
 
! Отговори
Samosval преди 1 година
Сгодихме се, сгодихме се.......
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 84 " На България и отивало да има куха лейка начело..." - естествено, че и отива. Нали 90% СТЕ про'с'таците дето искате ЕС и Европа?!
78
12
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ДПС е най-европейската партия у нас. Нали искате европа бе, про'с'таци неграмотни, какво ревете срещу ДПС?
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па натегач - Цонев? На България и отивало да има куха лейка начело, при положение че златото и е на концесия с печалба 0,5% за нас, има 5 Американски бази за които вместо на нас да ни плащат, ние им плащаме и държавно управление от лакеи и марионетки, които се грижат за всичко друго само не и за интересите на България и българите... Затова в този батак отлично му отива празната глава с пилешкия мозък на поредната прислужница на чужди интереси?
76
0
 
13
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Явно корумпираният гущер Б.Б.-ГЕРБ иска да си откъсне опашката и да се дистанцира от главния прокурор, с основна цел да стане нов и непорочен гущер, като назначи нов главен прокурор, верен на ГЕРБ и ДПС. Май още гледаме новата версия на стария филм "Кражби и беззаконие, но отличници пред Брюксел"
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен=== Тайната явка между гробарите и догановците се налагаше,защото преди години в предизборните си кампании бойковците твърдяха,че ще изчегъртат ДПС от властта. Така зарибяваха баламурници,които им се вързваха на подмолните лъжи! След което дилянпеевците и сие мутри щракаха с пръсти,ограбваха държавата ни,фалираха банки,предаваха националните интереси на РОДИНАТА ни и така до днес! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ!!!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фусти ли избираме или управляващи?
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Гешев е привикан в Белият Дом , за да напусне ДОБРОВОЛНО , ако не иска ще стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !И така , народа ще повярва на М.Габриел !