Борисов зове: ПП-ДБ да кажат поименно с кого искат да правят правителство

Ако не го направят, явно говорят празни приказки и целят избори, посочи той
Обновена: 21 апр 2023 15:32 | 21 апр 2023 15:29, Красимир Ангелов
284
Борисов зове: ПП-ДБ да кажат поименно с кого искат да правят правителство
Снимка: БГНЕС

"Нашият прочит на всичко, което имаме до момента, от срещите ни с лидерите на парламентарните партии, от това, което чух като декларации в НС, от това, което видяхме като климат в НС - обидите, яростта, подмятанията между партиите, не ми дава отговор, и затова чрез медиите молим за него: ПП-ДБ искат във втория мандат да направят правителство с кого? Молбата ни е да назоват поименно с кого искат да правят правителство. Защото формулировката "с всички" на практика означава с никого". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

"Да кажат - очакват ли подкрепа от ГЕРБ или не. Или ДПС очакват да ги подкрепи, или ИТН, или "Възраждане", или БСП. Просто да кажат какво очакват", призова Борисов.

Още по темата
Той посочи, че от ГЕРБ са изслушали внимателно това, което „казва партията на "Промяната". „Разбираме тяхната категоричност, че с ГЕРБ няма да управляват в първия мандат“, посочи Борисов.

"Ако няма задкулисие, което да преговаря в момента, отговорът на този въпрос ще е много интересен, защото от него зависи кой ще формира кворума в НС, кой ще защитава министрите и приоритетите им. И от този отговор зависи и следващия отговор: Вариант А: "Очакваме подкрепа на ГЕРБ" - ако е така, тези дни да седнем на лидерска среща и да се разберем. Ако се изразява в еднократно натискане на копчето - добре. А след това?", попита лидерът на ГЕРБ.

Да посочат кого искат за партньори, иначе ще излезе, че това са празни приказки и иницииране на дейност, и след това да отидем юли-август на избори, призова още един път Борисов.

По думите му е редно тези, които са счупили държавата и бюджета, да участват и поправянето им.

"Редно е тези, които са счупили да участват в поправянето. Честно ли е ние сами да изтеглим цялата отговорност на управление, а другите да се упражняват върху нас?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Сега има прекрасно време за правителство със самоконтрол от двете големи партии“, посочи той. По думите му това е идеален вариант за борбата с корупцията, защото двете големи партии ще се следят плътно и корупцията няма как да се случи.

Борисов обяви, че е готов да се обзаложи, че референдумът на "Възраждане" за запазване на лева ще мине.

Той посочи, че няма никакви договорки за правосъдната реформа, свързани с остраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Борисов бе категоричен за пореден път, че няма да бъде кандидат за премиер. "Имам вече достатъчно подготвени колеги", посочи лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР Ж. преди 1 година
Браво моето момче. Годинките като моя лична охрана и верен саратник те научиха на много тарикатлъци и хитрини !
217
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ако няма правителство с първия мандат, уви отиваме на избори. ПП ще загубят още много гласове. Държавата отива под дъното. Жалко
216
4
 
5
 
! Отговори
БОЙКО - ПРЕМИЕР..!! преди 1 година
НАРОДА СИ ИСКА СПОКОЙНИЯ ОСИГУРЕН ЖИВОТ ОТ ГОДИНИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ/СДС........... ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ МУ НАПРАВИХА ПРЕВРАТ С ПОМОЩТА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ, ЧЕРЕПИ, СКЕЛЕТИ, ЧАШКИ, ОКОКОРЕНИ, КОПЕЙКИ И ТЕМПОДОБНИ
215
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махай се! ГЕРБ , Гешев и всички кметове на ГЕРБ са за затвора! Или затвор или се махайте от БГ. ДА ВИ НЯМА!!!
214
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е за затвора! Искаме те в райе! Не мога да си обясня колко нахалство има в този човек! Как е възможно да знаеш ,че си отговорен за нещастието и страданието на няколко милиона човека и да се разхождаш свободно и спокойно ! При толкова откраднати милиарди защо искаш още? Колко е достатъчно за един *** да си живее живота на Карибите! Нямаш ли други мечти освен да съсипеш България?! Намери си хоби и се махай!!!
213
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атлантиците, днес пре6ихте ли бабите си да ви дадат пари за цигари и за чашка Лаваца от уличен автомат, че да станете готини?
212
1
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КШАРЛАТАНИТЕ ПОТЪВАТ ПРИ СЛАВИ СА БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ШАРЛАТАНИ КОЙ ВИ Е КАЗАЛ ЧЕ ВИЕ СТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ
211
6
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ГЕРБ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА БОРИСОВ Е ЛИДЕР И ПРИЕТ УВАЖАВАН ДЪРЖАВНИК СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ДРАСКАЧИ А АЗ НЕ ИСКАМ КИРО И АСЕНЧО ДЕТО КУПУВАТ ДЕПУТАТИ С КОДОВЕТЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ И ПРОДАВАТ ИНФЛАЦИЯ НЕВИЖДАНА ДОКАРАХА И СЕ КОАЛИРАХА ШАРЛАТАНИТЕ НО ГУБЯТ НЕЖЕЛАЯТ ДЪРЖАВАТА НИ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО ОМРАЗАТА ОТРИЧАНЕТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДО БЕЗКРАЙ
210
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 241 Нека ГЕРБ се коалират с ДПС и БСП! Това ще е краят на ГЕРБ.
209
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 196 Ако случайно ББ го няма, нещата ще потръгнат. Той спъва цялата държава. Никой не го иска. Купува си изборите, сваля работещо правителство, но е безсмислено. Хората не го искат начело на държавата. И тоя цирк, който разиграва в момента, много скоро ще омръзне на всички. Просто трябва да се махне от политическия живот в Бг. За него път назад няма.
208
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти кажи бе, нали си победител!
207
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90% от Българския народ казаха категорично на Изборите че не искат ГЕРБ. И терени как Тиквения крадец мисли да управлява с 10% про сти селяни и лакеи.
206
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тази снимка всички вие сте за затвора така както сте.Има още и от другите партии маскари, 40% са гласували и те вече народа решил какво е решил като махнем 15% фалшиви никой не заслужава да управлява тази държавата от тези 240 бок,луци .
205
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, Тиквата, Доган и Славчо нали свалиха Редовното правителство. Защо сега не направят свие. Имат достатъчно гласове.
204
6
 
1
 
! Отговори
баце преди 1 година
И що Бци трябва да прави правителство с тия.
203
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой народ е казал, че не ги иска след като са първи на изборите?
202
5
 
5
 
! Отговори
ПП ДБ са ИЗОЛИРАНИ.. преди 1 година
ИЗОЛИРАНИ ОТ ВСИЧКИ....... НЯМА И ЕДНА ПАРТИЯ, С КОЯТО ДА СИ ПАРТНИРАТ...
201
6
 
6
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Втора година четвърти избори все едни исъщи талупи народа каза че не ги иска те пак там на гли про сти алч ни се пулят. Ти счупи държавата ве та луп кой искаш да носи отговорност за кражбите ти а? Източи бюджета ликвидира еврофондовете сега някой друг да те оправя. Напускай политиката и България или отивай в затвора де бел ак.
200
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко усеща ,че властта се изплъзва и започна да нервничи
199
9
 
13
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Променкаджиите са жалка картинка.Няма какво да кажат и дрънкат само небивалици- лойко,буци,тиква..Т ъ..па .на..ти! Пълни Де..би...Ли!