Радев към партиите: Не дълбайте нови червени линии, трябва да има редовно правителство

Призова за диалог
Обновена: 1 мар 2023 17:36 | 1 мар 2023 17:30, Росен Стойчев
130
Радев към партиите: Не дълбайте нови червени линии, трябва да има редовно правителство
Снимка: БГНЕС

В навечерието на поредна предизборна кампания, се надявам политическите партии да са си извлекли поуки от предишните кампании, каза пред журналисти президентът Румен Радев по време ва на посещението си в БАН.

Нека в тази кампания, особено в навечерието на националния ни празник, да видим на преден план партиите да изведат своите идеи за бъдещето на България, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите пак ще трябва да сядат на една маса и да търсят да минават по вече изгорени мостове. Това води или до несъставяне на правителство, или до съставяне на грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание, добави държавният глава.

Още по темата

Радев заяви, че се работи активно, за да няма опорочаване на изборите. На въпрос дали има притеснения относно провеждането на вота и проблем ли е, че месец преди изборния ден все още няма закупени устройства за видеонаблюдение, държавният глава отговори, че парламентът е направил промени в Изборния кодекс в последния момент, с което законодателният орган е поставил служебния кабинет пред огромно изпитание. Това е не само технологично, то е и организационно. Това е да се подготвят секциите, устройствата и най-вече хората как да работят с тях. Аз се надявам, че ще бъде намерено решение, работи се активно по въпроса, добави Радев, цитиран от БТА.

„Не са спрели атаките към служебното правителство. Най-удобно е в една предизборна кампания да се атакува служебното правителство”, каза още Радев, като подчерта, че това не дава особен резултат.

Партиите вече поставят определени стратегически цели. Ако искат тези цели да бъдат постигнати, те са длъжни да съставят редовно правителство, каза Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: очакваидеиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните искат да управляват?
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национален предател!!!
82
1
 
6
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Лицемер, който разчита на късата народна памет.Колко злоба,омраза насади ,как противопоставяше хората,наперен с юмрука,наруши Конституцията за да довлече Киро лъжеца и останалите шарлатани и сега друга песен запя.Късогледец който съсипа всичко.А как се възхищаваше от Киро ,че България трябвало да има такъв мин.председател.Няма що! Видяхме чудо нечувано.И най- лошото е ,че ще се измъкнеш безнаказано Радев
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ще горим американското знаме пред посолството им.
80
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Точно той създаде червените линии с юмрука си и раздели обществото! Ето че на практика сме президентска република. Това положение му е много изгодно. Тези негови приказки са чисто лицемерие.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 E как да излезе с юмрук и да каже "мутри вън" като в момента управляват точно мутрите които той вкара вътре? Все едно да тръгне срещу него си. То вече има такива индикации, между другото.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е Радев да престане да се държи като селски проповедник,защото няма качества за това!!! Нито е чистосърдечен,нито е почтен,нито е искрен! Той никога не казва това,което мисли! Изтъкан е от подлост,лъжи,лицемерие,нагаждачество и демагогия! Жалко,че заблуди много хора да гласуват за него,мислейки,че може би ще бъде БЪЛГАРСКИЯТ политик,национално отговорен,от който БЪЛГАРИЯ се нуждае! За съжаление се оказа поредния слугински васал на чуждоземните си господари,които награждава с ордени!
77
3
 
12
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Ега ти мръсния и коварен селски хитрец! Че как ще има "редовно правителство", след като ти, подлого кремълска и национален предател, правиш всичко възможно да няма! Хареса ти едноличната сталинска власт, нали? Че как да не ти хареса, ръждясалите сърпове и чукове още дрънчат в чугунената ти кратуна, както и залпът на "Аврора"!
76
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маааамичката ти подмолна и лукава,нали ти беше тоя същият който направи всичко възможно България да се озове в това състояние?Нали ти беше уж човекът който вдигна юмрука и насъска хората за промяна,нали ти беше човекът който се отрече от твоето създание ПП,нали ти беше човекът който обърна гръб на партията която те измина за президент БСП,всъщност ти не си Човек а едно опасно зло за тая оглозгана държавичка,оглозгана от същите тия които те имлантираха във власта-Червената Олигархия!
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Питам се дали има вече държава България или читави политици които наистина искат да работят за България Няма Алчност огромна битка неистова да грабят нищоправещите нови стари Мутри Потрес пак лъжи пак манипулации пак измислици падение огромно Терминал 2 е най доброто
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Радев постоянно говореше държавата е блато корупция Крим е руски и спечели втори луксозен мандат С ВАС СЪМ къде си Излез с юмрук кажи МУТРИ ВЪН Защо мълчиш сега
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Радев нали ти излезе с юмрук раздели българите назначи нарушителят на конституцията Киро Асен въпреки че е съден Радев на Разпети петък през нощта обнародва в държавен вестник мадуровското гласуване забранихте ни да гласуваме с бюлетина Киро държеше кодовете купуваше депутати комисионери газови назначиха се любовници сватове кумове семейства хазарти саботирате цялата инфраструктура на държавата ни Невиждана инфлация няма правителство редовно омраза невиждана алчност бутане стани да седна
72
0
 
9
 
! Отговори
Румен Радев БКП преди 1 година
Искам пържолата по 10лв.! Аз мога да си го позволя!
71
1
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- А кой вдигна юмрука горе? Ще ги изринем, ще ги изметем! И оттогава България е все надолу...
70
0
 
12
 
! Отговори
Щото преди 1 година
...ако няма правителство, на жърба на Радев ще се пише вщарването на БГ във войната и произтичищите от това злини!!!
69
3
 
15
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
Този, който доведе ШАРЛАТАНИТЕ по неговите собствени думи, сега се загрежил да има нормално правителство?!? И що? То остана ли нещо нормално след тия???
68
3
 
10
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Най слабият президент до сета !! Ама , виж , всички генерали във властта са посрествени , нали се сещате кога Бог е давал акъл , те откъде са минали !! И ние очокваме от такива ""*** "" ум !!!!
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На партиите отдавна им е наредено от чуждото посолство. Изборите ще са само цирк за пред народа, след тях ПП, ДБ, СДС и ГЕРБ ще управляват заедно(коалиция на войната) съставена от родоотстъпници и комисионери, която ще ни погуби
66
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редовно правителство на всяка цена не е добра идея. Видяхме провала на Просто Киро. Излезе и дори не може да чете от листче правилно, по-зле от Плевнелиев който поне четеше гладко.
65
6
 
21
 
! Отговори
хаха преди 1 година
ах ти лисицо, едно викаш , но за друго се молиш. Ти колко си долен и подмолен. Чоропогашник червен, номерата ти край нямат