Нинова vs Гълъб Донев за минималната заплата: НС или МС решава?

Служебният премиер отрече да има раздвоение на личността
Обновена: 22 дек 2022 19:42 | 22 дек 2022 15:52, Камелия Цветанова
62
Нинова vs Гълъб Донев за минималната заплата: НС или МС решава?
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна остро служебния премиер Гълъб Донев заради това, че правителството не внесе нов държавен бюджет и така минималната работна заплата няма да бъде увеличена.

Тя цитира негово изказване от 11 ноември, в което той посочва, че служебният кабинет няма право да предлага дългосрочни политики, а след това и думите му от днес, че минималната работна заплата се определя от НС, а не от правителството.

Още по темата
"Нямам раздвоение на личността. И сутрин като стана, и вечер като легна, и през целия ден нямам раздвоение. На 11 ноември, когато казах, че на служебното правителство не му е работа да прави политика по доходите, все още вярвах в здравия разум на Народното събрание да излъчи редовно правителство и сега, когато сме към края на годината и се взимат решения от страна а правителството, независимо дали редовно или служебно, ние проведохме процедура съгласно изискванията на законодателството, тече Тристранка ще консултира размерът на минималната работна заплата", каза Донев.

"Предлагате дългосрочни социални и икономически мерки, с които задължавате следващото правителство, това за мен е нонсенс", обърна се той към Нинова.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадлата корнелия иска да флаира държавата както направиха 97. Комунистите от БСП, ПП и ДБ ни окрадаха за пореден път и бюджета е на минус с милиарди без нищо да е построено. Пак гласувайте за тези шарлатани!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И така няма да се увеличат заплатите на нар представители защото те се увеличават с мин раб заплата Айде бе тоз народ кога ще се вдигне срещу тез които изпраща в парламента които мислят само за себе си Ами да внесе предложение Нинова да се замрази заплатата на дрпутатите и тогаз да реве за мин раб заплата
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пенсиите как можеше, а за заплата не може, едните работят, другите си почиват. Работило са да пенсионерите навремето, вземали са хубави заплати някои, но сега почиват. Работещите кога и на тях ще се повиши заплатата. Те са мотора на икономиката, без тях пенсии няма да има.
3
2
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Гьльб да не е бивш член на герб та неще и да чуе за увеличение на заплатите освен за неговата разбира се
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сивия сектор се цупи на вдигането на минималната. Бизнесмена осигуряващ на минимална знае, че като се вдигне минималната ще трябва вместо новия модел мерцедес излезнал 2022г да си купи втора ръка мерцедес от 2020г. Горкия бизнесмен.
1
2
 
11
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
И тоя иска да работим безплатно да не е роднина на боце