Овладяла ли е ГЕРБ БНТ и какви кадри има в СЕМ?

Спор в парламента за назначенията в медийния регулатор
73
Овладяла ли е ГЕРБ БНТ и какви кадри има в СЕМ?
Снимка: БГНЕС

В остър спор влязоха депутатите по време на дебата за определяне на процедурни правила за избор на членове на СЕМ.

Според Радомир Чолаков от ГЕРБ не трябва да се пристъпва към избори за членове на СЕМ преди да бъде реформирано медийното законодателство.

"Мнозинството каза, че ще прави реформи, но не ги прави, а само овладява институции и това ще се случи и с БНТ, като СЕМ е само предверието за БНТ“, коментира той.

По думите му идеята за приватизацията на БНТ никога не е била изоставяна и това се прокарва чрез твърденията, че обществената телевизия има нисък рейтинг.

"Това е един от последните държавни активи. БНТ е лост за политическо и идеологическо влияние, БНТ сваля правителство и качва правителство", настоя Чолаков. Според него чрез Закона за радиото и телевизията и модела СЕМ, който избира директора на БНТ и БНР, се позволява на мнозинството да сложи който иска за директор.

От ПП и БСП обвиниха бившите управляващи в лошо кадруване.

"Какъв кадър вкараха в СЕМ през 2019 г. - Галина Георгиева, завършила филиала на УНСС във Враца, "Аграрна икономика" с диплома 3,89. Това е кадровият потенциал на ГЕРБ. Сега да държат сметка кой ще бъде избран, при всички положения ще е по-добро", обвини Александър Симов от БСП.

"Видяхме как обществените медии се превръщат в придатък на ГЕРБ", скочи още той.

"През последните 5 години какво разбраха българските граждани от дейността на СЕМ? Когато сме питали за свободата на словото, тогава СЕМ ни се смееше и каза, че не е в техните прерогативи да решават за свободата на словото, а какво е в техните прерогативи", коментира Иван Ченчев от БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
До 58: Пример искаш ? За 12 години Герб ни направиха най- бедната държава в Европа и най- бъзо изчезваща нация в света.Младите и работоспосподните избягаха от Бълагария.Остана раздута дминистрация от гласоподаваъели и калинки,корупция на всяко ниво и кражби , кражби и кражби.Направят нещо с европейски пари и откраднат 80 % от парите.Надругата година ремонт на по- висока цена.Какви доказателсва с тази прокуратура ? Всичко се прикрива умишлено и не се разследва.Гласоподавателите им като патрона .
60
0
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Защо все ГЕРБ ви е в устата Вече управляват Подмяната БНТ е за Слави заслужил си е човекът Защо не се възмущавате Новини не гледам Казват ги както и изнася
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес над столична община се развя чуждо знаме.Всички от гербаджийската хунта са за затвора.
58
0
 
0
 
! Отговори
ДО 57 преди 2 години
Ти си потвърждение на това което е написал 56 Димо! Аз съм на точно обратното мнение като гледам Битиви,Евроком,В. Дремджиев-ТВ+.
57
2
 
3
 
! Отговори
До 55-Герб ОПГ ли са преди 2 години
Дай един пример или факт,ама не от Гугъл и Фейсбук с измисленият фотошоп,,,чувалите с милиардите долари " и защо само при герб не ни взеха обратно евросредства както при Виденов,Симеон и най крадливата тройна коалиция ! А иначе всеки може да си плямпа каквото иска и да вярва на който иска..И научи правописа ,защото това също говори за интелект и колко първосигнално приема нещата човек ! ,,Не е глупав този който не може да чете,а онзикойто мисли че всичко което прочита е истина"-Иво Андрич
56
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Овладяването на всички медии и ключови позиции на регулаторните органи от хора верни на гербчетата е нещо безспорно от години. Сега понасяме резултатите от това превземане на медиите от вътре. От там ни облъчват ежедневно, като насаждат страхове и съмнения. Това отдавна не действа и има обратния ефект. Хората просто спират да гледат и да се интересуват от такива медии.
55
1
 
2
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Всеки разбира свободата на словото така както на него му изнася това което иска да чуе ! А дали е правилно и истина за него няма значение ........А всъщност днес у нас има СЛОБОДИЯ НА СЛОВОТО ! Всеки може да говори каквото си иска без да го е страх от нищо !!!
54
5
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ ОПГ ли са? преди 2 години
ГЕРБ дали са мафия ли е въпроса или че откраднаха милярди питате?Дали са престъпници и национални предатели? ДА те са престъпници и властта подсили престъпните им желания и поведение допълнително(оляха се тотално). И сега гледам как ГЕРБ чете морал :Х
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но пък БНР определено са против ГЕРБ а в последно време са се насочили към сваляне и на новите с явен афинитет към новата формация на Янев. Толкова пристрастни журналисти в държавна медия няма другаде.
52
1
 
1
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До Колибримдаа, ще отида на къра, ама ще бачкам като ми е кеф. Ще спра, ще си почина, когато си искам...пък ти си плащай на банките, ест щом на теб ти платят и козирувай докато те шляпат с камшика началниците ти...за да можеш да си плащаш и да се чувстваш свободен и така цикъла се завърта за около 40 години, докато щафетата поемат твоите деца...като едно мишленце в колело.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 Комунизмът, всъщност, е много хубава идея, с която ни лъжеха през соц-а :), но към която никога не са се стремили другарите. Те ни ограбиха в 2 стъпки - национализация и приватизация, разделени от 45 години време, та да не изглежда обикновена кражба :) Това беше целта им, а за нас никога не им е пукало.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доган командва и муТия живяха с въоръжена охрана щото народа беше толкова гладен ,че ако ги видят някъде ще ги бастисат!
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колко живота му саКомунизма е гадно нещо всеки караше жигули и лади,ядеше на корем и почиваше по българските курорти и зиме и лете,имаше собственно жилище докато на запад всички бяха под наем и имаше спестовна книжка докато на запад имаха кредитни карти!Вярно доста екстри нямаше ама по голямата част от стадото живееха щастливо,сега само нашите овце са добре другите 80 процента "живеят"съществуват месец за месец да свържат двата края!
48
1
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Има ли неовладяна медия по света която да не обслужва политически интереси!
47
1
 
4
 
! Отговори
морски преди 2 години
Познавам 3 поколения престъпни елементи (роднини са), които през Прехода не се съобразяват със закони и правила. Те са свободни да правят много (лоши) неща, а са недосегаеми защото... Та за каква свобода говорите? Толкова беше и шумотевицата с "мутри вън", с "не на страха" и още бла-бла-бла.
46
2
 
2
 
! Отговори
Колко живота му са преди 2 години
нужни на работник, за да си купи и обзаведе къща?! Защото тези от соца стоят, макар и този строй да имаше несъвършенства.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадрите са ясни - Бетина Жотева - просга и нахална!
44
2
 
3
 
! Отговори
Колибри преди 2 години
До КънчоАбе ти ще си свободен ли ако си произвеждаш всичко от каквото се нуждаеш ?? Определи какво разбираш под свобода? Ти хващал ли си мотиката? Я ходи на Къра от 6ч до 19ч да си произвеждаш и си бъди свободен. Пък аз ще си плащам някъв кредит за къщата дет ми е 15% от месечния доход и ще си купувам каквото аз преценя ;)
43
1
 
7
 
! Отговори
Доган командва и му преди 2 години
вярвам на думите: "Засегнеш ли големи интереси, случва ти се..." Нашата ДС мафия може да се ликвидира само от Военен режим. Виж в Италия как живяха в бункери прокурори и съдии с въоръжена охрана, докато ограничат в голяма степен тяхната мафия.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колко се обезцени 43 Всичко това се случи, заради липсата на стремеж към свобода. Но още можем да я постигнем. И свободата на словото е изключително важна. Трябва да си върнем обществените медии. Щом плащаме за тях, трябва да работят за нас. Това е.