Депутати искат отстраняването на шефа на НСО

Настояват също да бъде разследван заради записите на протеста
Обновена: 13 сеп 2021 12:30 | 13 сеп 2021 12:30, Камелия Цветанова
32
Депутати искат отстраняването на шефа на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Временната комисия за полицейско насилие записа в доклада си, че иска отстраняване на началника на Националната служба за охрана /НСО/ Емил Тонев. А като следствие от това - и неговото разследване.

Още по темата


Причината за това е  унищожаване на записите от протестите, по време на които имаше и полицейско насилие, обясни председателят на комисията Николай Хаджигенов.

Според него записите, които бяха показани, са били целенасочено изтрити, а до два съдебни състава Тонев е написал, че службата не разполага с такива записи.

Комисията иска и отстраняването на прокурор Вероника Трифонова, която е работила по случая. Според Хаджигенов тя е излъгала, че не разполага с такива записи.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Софийската районна прокуратура има много съвестни и честни, и то млади прокурори, които си вършат работата, и съм сигурен, че ако се беше паднал случая на някого от тях - друго щеше да бъде становището им. Но нали старите там квачки държат всичко, удобни на задкулисието.
5
19
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 години
До ОСА 3 Хаджигенов е народен представител, а Вие кой сте :) В случая е много прав. Ако държавен служител си позволява да укрива или унищожава доказателства за престъпление, значи е съучастник. Даже трябва да бъде съден.
4
16
 
25
 
! Отговори
НРБ преди 2 години
Депутати ???? Кои са тия смешници , случайно попаднали в НС, еднодневки с уличен манталитет, че да искат да кадруват в НСО ??? Хабер си нямат от национална сигурност..профани жалки !!!
3
12
 
31
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кой го е еня какво иска полтическият труп Хаджигенов? :))))))))))))))))))))))))))))))) От четвъртък е безработен.
2
7
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 години
Колко покушения срещу политици е имало през последните 77 години в България? Царете не са имали такава охрана, а е имало нападения.
1
15
 
26
 
! Отговори
ОСА преди 2 години
Кой е тоя Хаджигинов, че ще уволнява в различни ведомства по собствено усмотрение шефове ???? Те с Моя Манолова се взеха много насериозно и луднаха от лошата си енергия, която блика в тях!!! А защо на Хаджигенов няма повдигнато обвинение за хвърляне яйца, домати и т.н по сградите на авторитетни институции ???? Спрете с тези паважни циркове, че заприличахме на бананова република...нищо общо с културата и поведението на европейци !