Волен Сидеров прогнозира и трети предсрочни избори

Програмата: България да излезе от колониалния модел
17 май 2021 10:02, Елка Василева
96
Волен Сидеров прогнозира и трети предсрочни избори
Снимка: архив, БГНЕС

Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти. Влизаме в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори. Това заяви лидерът на "Атака” Волен Сидеров пред БНТ.

Той каза още, че от 2005 г. "Атака" е с едни принципи, от които не е мърдала нито на йота. "Сега се говори за жестове, кой какъв жест да направел вляво, вдясно, въобще "Танц със саби" на Хачатурян. Аз в жестовете водя до момента", смята Сидеров.

Още по темата

На 4 април партията му не успя да премине процентната бариера за влизане в парламента.

"Понесохме щетите от това, че през 2016 година, аз, слушайки същите избиратели, които казваха: Какво се карате с Валери и с Каракачанов, защо не се съберете, добре, ще се съберем, събрахме се, направихме добри резултати на президентските избори, взехме над 500 000 гласа тогава. След това това рязко спадна на парламентарните 2017 с може би 200-250 000 гласа по-надолу, въпреки това станахме трета сила, изместихме ДПС от третото място. След което започнаха проблемите не защото са между личности, това е една подла измама, която се разпространява", коментира Сидеров.

Според него проблемът е започнал, когато двамата му коалиционни партньори, двама лидери на НФСБ и ВМРО са влезли във властта и са станали вицепремиери, а единият и министър на отбраната.

"Те забравиха за какво сме във властта, започнаха да правят неща, които аз започнах да критикувам първо вътрешно, защото съм коректен, след това публично, след като видях, че не чуват и няма ухо. Проблемите бяха много. Дали основна тема на българската армия, да започнем от единия, е да се дадат 3 милиарда авансово на най-богатата държава в света срещу чертежи на самолети, които никой не е виждал. На втория беше дали да обиждаш майки на деца с увреждания, дали да отваряш и затваряш дискотеки, а не да спрем концесиите, да върнем българското стопанство, да направим инвестиции, строеж на предприятия и високи технологии, такива, които да произвеждат добавена стойност. Не, те не искаха да чуят това", припомни Сидеров.

Той уточни, че има една страница с програмни точки, които е огласил на пресконференцията в събота. А ВМРО е изпратила 4 страници послание. Според лидера на "Атака" от двата текста стават ясно различията.

В рамките на 30 реда аз казвам какво трябва да се направи в България. На първо място да се излезе от колониалния модел. Да чухте някой да говори за това? ГЕРБ, БСП, ДПС...", попита Сидеров.

Колониален модел по думите му означава, че България не е самостоятелна, че е загубила цялата си индустрия в полза на чужди компании и държави. Той уточни, че не е против чуждите компании, но нека те да предложат истински инвестиции.

Разговор за явяване в коалиция винаги е възможен, но той трябва да бъде по същество, категоричен беше лидерът на "Атака". Той допълни, че не се е срещал на живо с Красимир Каракачанов и с Валери Симеонов.

"Аз нямам проблем да говоря, но проблемът е в това на каква база заставаме. За какво ще влизаме, ако влизаме в парламента? Ако влизаме, за да се повтори колониалната политика, от която аз напуснах протестно, няма нужда от такова влизане", каза Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията му не успяла да премине праг за влизане в Парламента!? Че тоя киек дали взема и 1 %...Според мен не трябва да го вкарват в затвора, където му е мястото, а в психиатрията, че е разкривил бая очетата без качествено бело...Костя Копейкин му изяде хляба...
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воленчо е умствено болен егоист, срам е за Християнството и България,позор за Родната БПЦ, герой само за ултра руското "православие", долен русофил и извратеняк! Как може тези млади българки около него да го подкрепят! Тия жени нито са омъжени, нито имат деца! Губят си личното си време с тоя перхидролен русофилски дядо! " Златен" е бил, това гнусно менте!
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Веселин Без Цар ПравославиеПо твоята логика и по логиката на екстремните ултра, турбо " православни", истински цар е само този, който е от династията романови, а николай втори е най - великият цар за всички времена. Няма император Константин Велики, няма император Юстиниан Велики, няма цар Борис Първи, български царе няма, а всички те бледнеят пред " величието" на николай втори... По тая логика българите не са православни, понеже не са към Романови и "святая" рус...
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Он ке е.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво е това зомби от ляво на Сидеров?Не е зомби, а момиче, предполагам, че е Алена Соколчева
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Волен, остави тези млади момичета! За разлика от теб те не са изградили собствени семейства и нямат деца! Не ги въвличай в твоите планове и политики! Накарай го първо да раждат деца, а после да са полит коректни към теб!
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божее! И тоя ли се обади?!
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хероооу де са американските туристи на морето *** Херооооу само военни мъкнете тука да ви хрантутим, все едно сме ви колония. Само Волен ли има топки да казва истината в тая колония.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не му се занимава с политика вече.Доста е захлебил.Ама го натискат господарите му.Ще не ще ,няма мърдане.Деднъж слуга-цял живот слуга.Всичко това го прави от страх за кожата си.Разбирам го.
39
5
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ..Кво е това зомби от ляво на Сидеров?...Руско, то си личи :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво е това зомби от ляво на Сидеров?
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Волене,не се излагай повече и закривай телевизията и партията.Щом не си оценен десетилетия вече и повтаряш едно и също значи грешиш някъде.Стига вече.Втръсна.
36
5
 
5
 
! Отговори
волен преди 3 години
Хайл путин.
35
4
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
С кой да прави тези митинги?;Около него останаха десетина кифли и 3,4 шуши- миги от Алфа.И Ташева.Даже пияниците и пройдохите го зарезахА.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен Волен може да превелече следните таргети да гласуват за него:- антиваксъри- антимаскъри - античалгари- антигербери- старите фенове на Атака но за това трябва голяма кампания в много градове да има митинги и тн.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Волен винаги е в добра позиция понеже като няма мнозинство никой не може да му търси отговорност.
32
2
 
4
 
! Отговори
До 24 _SS преди 3 години
Как ще го изгони,бе?Нали ще гладува!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Атака в момента изглеждат доста нормални.Едно време каккви митинги имаше.
30
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааа, на Болен-кримския май най-много му липсва субсидийката, ама на... :)))))))))))))На изборите пак 10000 гласа общо ще събере. Даже Копейкин го сложи в малкия джоб :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Сега щял да се събира с Малинов и др. подобни съветски от репки :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има някаква натрапчивост - постоянно говори за колониален модел?