Тома Биков: Оставката крие рискове за икономическата ситуация в страната

Нормално е едно правителство да завърши мандата си
13 сеп 2020 12:16, Петя Славова
84
Тома Биков: Оставката крие рискове за икономическата ситуация в страната
Снимка: БГНЕС

"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство". Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той отново потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни:

"Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. в настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец".  

По думите му позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани:

"Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт".

Още по темата

Тома Биков обясни, че ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си".

Във връзка с огласените социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.

"ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме бившите", коментира депутатът появилите се спекулации за интерес от бивши кметове от управляващата партия към формиращата се нова политическа формация на бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
защо е "биков" Томата?..дън съ го водили на бик?
31
15
 
10
 
! Отговори
Не преди 3 години
Трябваше ли всичките тези извънредни харчове да са със съгласието на парламента?!С индексация на бюджета. Това, което прави толупа не е ли незаконно?!Пръска нашите пари само по свое усмотрение. И го прави неефективно, което допълнително влошава нещата от кризата.
30
15
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Има една "оставка" която е на дневен ред, но тя не е тази на правителството и по-скоро се нарича ИМПИЙЧМЪНТ ... !!!
29
15
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Хайде бе! Верно ли? Аз по скоро мисля че с оставката ви .Ще се отдалечите от краденето и държавната ясла! ***! ОСТАВКА!
28
17
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Оставката крие рискове за твоя началник. Такива бли ... ачи като тебе и гру..ата ви скоро няма да ви бъде. Бар ..ни се усети на време. Бързай, има свободни места !
27
16
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Преди 12 г. нашият БВП бе по голям от Румъния,сега след 12г. управление на Лидерът на Балканите сме безнадеждно изостанали. Колкото години Тиква, толкова години застой. Народ , който гласува за своите мъчители,не е жертва,а съучастник. Оруел
26
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама че нагъл противен тип, както всички връзкари в парламента на републиката на мутрите чалгаджии
25
15
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Гербавите подминаха и комунистите в самозабравянето си.Не че на са комунисти и те де...Сигурно смятат,че животът ще спре,ако не са на власт.Впрочем,наистина може да спре,ама само за тях!
24
13
 
9
 
! Отговори
В това е прав преди 3 години
Биков. Колкото повече остават, толкова повече ни дозакопават. Пръскат безразборно нашите пари. Дори си мисля, че фискалният резерв е опукан. Сага седят да го доокрадат.Не виждам от къде може да се вземат пари за пръскане, при положение, че приходите в хазната драстично спадат, вече 6 месеца.Дано да греша, но от опит знам, че колкото по -малко знаеш, толкова си по смел в постъпките си.
23
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб заслужават да не влязят в другото НС.Само им вижте председателката...Но умния бг народ ще си измисли нов Герб.Вижте партията на Трифонов-същите калпазани.
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОставката крие опасност единствено за Тома неверни който никога повече няма да топи пръсти в кацата с мед.--------Да им оставят имотите и всичкото,халал да им са къщите за тъщи,асансьорите,хотелите, барбекютата,пачките и кюлчетата,само да се махнат ЕНП от властта и да идва БСП с ДПС!
21
12
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
каквито и да са изборите, винаги ще спечели ГЕРБ, други са реалностите за УПРАВЛЕНСКА КОЯАЛИЦИЯ оцчечаквайте БСП+ДПС+Пинокио+Партията на С.Трифоном, защото та ще е такава, нещо като Воля, Атака и ....
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкоооооу,адово изчадие,кога ще се махнеш и оставиш българите да живеят спокойно и да си поемат малко въдух от 11 годишната ви ТИРАНИЯ?Забрана на ЕНП,докато не забраним поне за 10 години ЕНП,за да си поеме България глътка въздух,терора няма да спре!БСП ТРЯБВА да се върне на власт и да управляват с ДПС,през управлението на БСП нямаше такъв терор!
19
7
 
5
 
! Отговори
То аслъ преди 3 години
само Биков от Рблок,Г Марков СДС-ранно и Гърневски говорят.Не че нямат право.Ама преди друго говореха.Както и да е.
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
некак си спомним обидите и крясъците на Биков по адрес на Бойко Борисов. Като нищо БКПк са го командировали под прикритие за да изпотепа в даден момент елита на ГЕРБ по време на панахида.Биков е олицетворение на нашите Солунски Братя
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепяй когото си искаш, аз обаче не желая дърт, алчен мафиот от СИК да ме управлява и да ме срами пред света!Оставка!
16
7
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Не разбрахте ли, че няма да ви позволим да завършите престъпното си управление???!!!
15
6
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Думите на Биков имат нужда от спешъл тълкуване за простоватият електорат. Буиков казва: "Ако подадем оставка сега, ще предадем обръчите от фирми, които захранваме с обществени поръчки и други лостове за финансиране от бюджетят. Всички те, заедно с работниците и семействата им са гласували за нас. Те са нашите добичета и ако не ги раним доволно, аккто сме им обещали в продължение на 4 годин, ще си намерят друг Бащица";)))
14
22
 
7
 
! Отговори
подкрепям правителст преди 3 години
Аз подкрепям правителството. Не желая 100,200 човека лежащи по площадите да говорят от мое име. А останалите 7 милиона? След по малко от 6 месеца има избори, нека ги спечелят и да управляват. Но те знаят че няма да спечелят и затова искат служебен кабинет. Не желая и червен Румен да говори от мое име. Този разюздан човек, дето не може да си гледа семейството,? иска да управлява държава?Още повече че е руски агент.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видях как разговаря с протестиращи Биков и как го пази полицията да не го набият, въпреки че никой нямаше такива намерения, ми стана кеф, че трябва да живеят в страх. Тиквата се крие защото е бандит, ама и другите сега трябва да се крият. с какъвто се събереш такъв ставаш