Борисов и престолонаследникът на Абу Даби обсъдиха мерките

Важно е да се подкрепяме, заяви премиерът
61
Борисов и престолонаследникът на Абу Даби обсъдиха мерките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян във връзка с разпространението на пандемията COVID-19.

Двамата обсъдиха добрите отношения между държавите, както и размяната на храни и медицински продукти, която се осъществи вчера, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Снощи от България за ОАЕ заминаха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти, а в замяна получихме 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна.

Премиерът Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян изразиха своите благодарности за оказаната помежду им помощ.

"В тези трудни времена е важно страните по света да се подкрепят. С общи усилия и солидарност ще успеем да се преборим с коронавируса. Радващо е, че бизнесът в двете държави си сътрудничи. Срещите ни най-високо ниво дават своите резултати", заяви премиерът Борисов.

По време на разговора двамата обсъдиха ефективността на мерките, които България и ОАЕ прилагат за ограничаването на вируса. Министър-председателят Борисов запозна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с реакцията на българските предприятия, които бързо успяха да реорганизират своята работа, за да могат да отговорят на новото търсене на продукти.

През последните години премиерът Бойко Борисов посети два пъти Обединените арабски емирства. Това бяха първите подобни посещения на високо ниво в историята на отношенията на двете страни. Оттогава положителните връзки между държавите се развиват.

В края на миналия месец Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян се договориха България и Абу Даби да инвестират в изграждането на хиподрум за конни състезания край Шумен. Двамата изразиха своите амбиции и намерения да продължат да работят заедно и занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, този на снимката е чужд агент, спрете да го боготворите! Преди време работата му беше да разруши неверен, от десет години работата му е да разрушава и саботира държавата и бизнеса, какво не ви е ясно ??? Още ли вярвате на сладките му празни приказки и беззъбата усмивка?Събудете се!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мен ме вълнува дали заедно с хиподрума ще ни докарат и коне....-.)но имайки предвид опита с vw ни хиподрум, ни коне ще видим
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самозабравил се политически пътник, който се мисли за ким чен!
46
5
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
С теб сме Бойко, смажи социалистическите влечуги !!!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицВ затвора ли имаш интернет?
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките, теглилките, хилките. . . Тока е когато PhD-та се срешнат, седнат, поговорят, кимнат и всеки фане трено за вкъщиКо е пренасял у фрколето тоьо дека сам со дисагите е пренасял у дръжавата на другия
43
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Почти го е докарал като дон Корлеоне,остава само да каже: бене,бене.
42
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Нали шием маски,бе Бойче? Що разменяш храна за нещо,което сами шием?
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко Тиквата е толкова нелеп, че ако бяха сложили само една тикват, без бокото за премиер щеше да свърши сега повече работа.Албания е с по-малко случай, и има стратегияе такава, че ги задържа, случаите, в Албания имат план за две катастрофи едновременно. Епидемия и Земетресение. Втората държава, Латвия също я изпреварихме по брой. Поне тоя мутрафон да харчи парите за телефон по ефекпивно. Кво обсъжда с АбуДаби,тия там харчат на ден това което Боко краде на година.
40
2
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
...toia se skina da tarsi zaemi .ama veche nikoi ne mu se vrazva !!! Prosto s tazi "ikonomika " niama kak da gi varne !!!Darjavata e oficialno vav *** !!!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама "демократи" обменят опит.
38
5
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Борисов4 идва скоро:):):)Треперете другари:):):):)
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Васо Черепа обсъден ли е и кога ще се връща, че Гешев го чака с нетърпение, повдига обвинения на невинни хора от напрежение. Сигурен съм, че лично ще го чака на летището, даже може да отиде и да го вземе
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаСкрий се бе голтак.
35
1
 
8
 
! Отговори
Брудос преди 4 години
Гледам ли тази самодоволна, самовлюбена и сякаш изразяваща презрение към всички по-нисши същества физиономия, интуитивно си спомням за филма "Кръстникът". Не помня никакви подробности, нито как завърши действието. Може и да е несправедливо, все пак това е нашият премиер и много тука из нашия форум са готови да му се хвърлят в краката.
34
7
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 34 Аз да седя вкъщи с маска ли бе?:):):)Иска ми се и на мене да си играя една изолация за 1 месец,но работата не ми позволява:):):)Новата S8 ти ли ше ми я купиш?:):):):)
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще е мега яка схема-отърваме ги от застояли ферментирали фурми, дестилираме ги и им продаваме 70% спирт за дезинфекция :-)))Нема да ги жалите - те пари имат!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно втория самолет с какво са го натоварили на връщане,да не е с оная специалната ваксина? Така де някой да е чул Марадона да се е разболял от коронавирус?
31
0
 
13
 
! Отговори
Стоянов преди 4 години
Ние правим маски, министърът на Австрия ми се моли - Бойко дай ни маски, тоя ми се моли, оня ми се моли... всички ми се молят. И понеже аз няма какво да ги правя тия маски , въвеждам закон "МАСКИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ" !!! Обаче пак много ми останаха - на самолета и в ОАЕ - подарък!
30
0
 
3
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 4 години
Когато не инспектира разните строежи из родината, Бойко стои в кабинета и му е скучно. Тогава той звъни на някого си на оня край на света и обсъжда с него .И разбира се винаги има нещо за обсъждане и то е решаващо за икономиката, борбата против короната и все в този дух. И медиите , разбира се, ни го предлагат като топ новина. В България са стотици хиляди онези , които са на работното си място, изпълняват задължението си и никой не мисли че това е някакъв подвиг. Но че Бойко е звънил! вър