Контрола над спецслужбите ще поеме разузнавателен борд

Правителството планира да създаде нова мегаструктура
Обновена: 4 яну 2014 11:16 | 4 яну 2014 07:57, Петя Славова
22
Контрола над спецслужбите ще поеме разузнавателен борд
Снимка: Булфото

"Разузнавателен борд ще поеме контрола на всички спецслужби", съобщава "Сега". Правителството планира да създаде нова мегаструктура - Борд на разузнавателната общност, който да поеме координацията на специалните служби. В момента те са на различно подчинение и трудно съгласуват дейността си, поради което често се случва няколко звена да правят успоредно разработки и дори да не знаят, че работят по един и същ случай.

В борда ще има звена за координация и анализ, което ще е поредното раздуване на администрацията в сектора след вливането на ГДБОП в ДАНС и създаването на агенцията за подслушване ДАТО. Той ще е част от Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Отделно ще бъде създаден Национален център по сигурността, който по своите функции ще бъде нещо като нова "спецслужба", подчинена пряко на премиера. Това е записано в проекта за нов закон за националната сигурност, с който изданието разполага. Той е изготвен през последните месеци от екип под ръководството на зам.-министъра на вътрешните работи Васил Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Нужда от подобна структура имаме...!НО ТЯ НЕ БИВА ДА ИМА ЗАВИСИМОСТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ!Все още има достойни хора в тази държава ,които могат да бъдат полезни за гражданското ни общество,но САМО АКО не са поставени в тежки зависимости .Тежък КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ е Управляващите да поставят задачи на такава структура!
19
0
 
1
 
! Отговори
БКП преди 10 години
Мисля че трябва да има пак ДС като преди 89 към МВР. а съвет по сигурността трябва да има не само към МС но и към парламента. Да се обмисли да се направят Областни съвети на мястото на досега съществуващите областни управители
18
0
 
1
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
ПОДОБНА структура ТРЯБВА да има,но тя трябва да се занимава и с контрол върху правосъд.система-съдии и прокурори.Поради големите си правомощия и поради КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ,такава структ. няма как да е на подчинение на Изпълнителната власт(мин председател).Ръковод. на такава структура трябва да се избира от Парламента с 2/3 мноз. и да се отчита на спец. парлам. комисия представлявана от Всички парл. представени +гражд. квота.Ръковод. избира сам служителите си и носи пълна и еднолична отг
17
0
 
0
 
! Отговори
Коко Локо преди 10 години
Още една структура да превежда чуждестранната преса и да симулира дейност.
16
0
 
0
 
! Отговори
ф преди 10 години
Правят място за Пеевски пак. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Тия направо се оляха вече ! Откакто са дошли на власт само се занимават със собствената си сигурност и със създаване на условия за лесно ограбване на държавата !
14
0
 
1
 
! Отговори
ХАК преди 10 години
Съпоставимо с близкото ни минало, създали са ново - ЦК /център за координация/ и правилно, какви са тези ХАОТИЧНИ РАЗРАБОТКИ, които за 25 години излязохо - до една, ялови!? Сега, всичко ще е под контрол и който кривне от "правия път" - в дранголника!
13
1
 
8
 
! Отговори
НАМИРАТ НА НАШИ преди 10 години
наши хора ще работят като тръгват от 3 500 лв плюс бонуси и други измислени бонуси без да вършат нищо само като виидите на бадженака и свекървата мъжът и без работа сега ще работи там....ще стоай на топло и ще подслушват хората щото ЦЦ бил голем подслушвач ама те си ГЛАСУВАХА ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ ДЕТО НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ СЕ РАЗРАСТВАТ
12
0
 
7
 
! Отговори
Да г'е преди 10 години
Айде на новите синекурни длъжностии - наддаването започва! Иначе принципно всяка от службите е длъжна да съгласува разработките си със останалите и няма как да се дублират, освен съвсем целенасочено. Съвсем друг е въпросът, че нямаме концепция за национална сигурност, така че службите не се знае какво разузнават и най-вече за кого, особено на икономическият фронт - това което е най-интересно за всяка една "бяла" държава и т.н.
11
0
 
7
 
! Отговори
Мама ви преди 10 години
Бюра , бордове, звена ...все излишни разходи за нас обикновените хора, и всеки един от тези мишоци ще взема месечно над 3500лева, отделно разходи за помещения ,автомобили, сътрудници... Кой ще им пълни гушите ?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам вместо борд да е обществен съвет, който да провежда открити заседания, предавани по телевизията. Общественият съвет да се набира от професионални митингари. Ако не друго, то поне ще намалеят *** по улиците.
9
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
И накрая свързани с организираната престъпност.
8
0
 
6
 
! Отговори
Welev преди 10 години
mafiata v bg se razrastva. korupciata v bg se utvarjdava. luksa na ogromnata bg administracia plasta bg narod s mesechen dohod 130 ?. bg politici se strahuvat ot bg naroda - nyama gi po ulicite, v vlaka, avtobusa. bg darjavata nyama ogradi po sinorite. bg politici sa se ogradili s debeli metalni ogradi ot bg narod. policia 60 000 broiki. armia nyama. ikonomika nyama. gol narod i luksozna administracia. koi kogo v uragana?!
7
1
 
8
 
! Отговори
гошо комунето преди 10 години
абе вчера чух ХУНТАТА ВЗЕЛА ОЩЕ ЕДИН МИЛИАРД ЗАЕМ.............ВЗЕХА ЗА 8 МЕСЕЦА ПОВЕЧЕ ОТ 4 МИЛИАРДА ЗАЕМИ И РАЗДУВАТ ЩАТОВЕТЕ НА ХРАНТУТНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ СИ ХОРАТА БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КТБ БАНКА ТАКА СЕ ВЗИМАТ А КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА
6
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Разузнаването ни е...колос на глинени крака.На слаба икономическа и без силна армия държава,разузнаването е все едно,на...свинче звънче.До сега...обслужваше само котерийните партийни борби и тъмните икономически...структури.Това ще продължи и сега с пълна сила и в противоречие интересите на народът и държавата,като ще засмуква много от оскъдните държавни ресурси.Някой има...полза от тези раздути структури,но това не са редовите български граждани.
5
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Разузнавачи ,агенти,контраразузнавачи, свят ми се завива от тая ***.Не разбраха ли ,че нормалните хора не ги искаме.
4
1
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
ДОХОДНА РАБОТА ,ЗА БЪДЕЩИ МИЛИОНЕРИ !!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези нови агенции, комисии, сега бордове! Станаха прекалено много! Съкратете някоя от старите без да я преиминувате само и тагава направете нова.Кой може да каже колко са държавните агенции, разните комисии / без парламентарните/ вече в тази държава и каква е ползата на народа от тях? Харчат се пари на данъкоплатица без ефективност вместо да се дадат за здраве, повишаване на пенсии, майчинство и мн. пр.
2
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 10 години
ТАКА Е БИЛО ПРИ ХИТЛЕР.
1
2
 
11
 
! Отговори
Shevski преди 10 години
Eto kade se razpredeliat novite zaemi kooito Oreha tegli.