Квоти от ДПС-ари в спецслужбите? Не, рече "Атака"

Националисти се срещнаха с премиера Пламен Орешарски
Обновена: 1 авг 2013 17:22 | 1 авг 2013 16:20,
102
Квоти от ДПС-ари в спецслужбите? Не, рече "Атака"
Сидеров и част от депутатите му. Снимка: архив, Булфото

Не може на етнически принцип, на квотен принцип да бъдат назначавани хора където и да е – още повече на важни държавни служби като службите за сигурност, настоя депутатът от "Атака" Адриан Асенов след среща с премиера Пламен Орешарски. 

Пред журналисти той и колегата му Илиан Тодоров обясниха, че пред Пламен Орешарски са изразили опасенията на националистите от изказване на Лютви Местан преди дни, в което е изявил претенции за повече назначения на етнически принцип в службите.

Още по темата
"Това за нас е абсолютно нарушение на правилата, на демокрацията и конституционния ред в България", посочи Асенов.

Според "Атака" не може на етнически или на квотен принцип да бъдат назначавани хора където и да е, още повече в службите за сигурност.

По думите на народните представители трябва да се мисли за законодателни промени, за открити конкурси в тези служби, за да се знаят какви са свободните позиции и щатове и всеки желаещ да се явява на изпити.

Тодоров и Асенов допълниха, че са обърнали внимание на Пламен Орешарски и върху опасността да бъде подкрепена Република Македония за членство в ЕС при сегашната и политика, изградена на принципа на омраза към България.

Те призоваха правителството да не дава подкрепа за съседката ни, докато не бъдат изчистени въпросите с българската история и правата на хората с българско самосъзнание.

"Премиерът прояви разбиране за нещата и пое ангажимент да се грижи за отстояване на българския национален интерес при преговорите", отбелязаха депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
До Митничар преди 10 години
Никой не е забравил за Лукойл и руските интереси, как да забрави при толкова спрягане и напомняне !Нещо се заобикалят другите доминиращи в Б-я чужди влияния и интереси - като тези на 100%те собственици на златните ни мини (като тази в Челопеч) на Мариците, на телекомуникациите ни, на водоснабдяването, на електроснабдяването .. останаха ли още стратегически за родината ни отрасли които да не са в чужди (неруски) ръце, та само за Лукойл да мислим? Чии войски са алокирани в Б-я, на Лукойл ли ?
65
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Тези защо винаги са като глутница?? Винаги в Група по 5 6 човека... Напомнят на едни други "граждани" , които обияат да се разхождат така.. А също и по бригадните си порядки го докарват..
64
1
 
15
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ДПС се нуждае от Юруш и Юруш се нуждае от ДПС. Това са игри. едните се изцепват, а другите скачат после. Питам се защо новообрязаният *** гьотферен сидер ага не протестира против М. Налбант, против областните на ДПС, против енергийния експерт Бат'Сали. Регистрира се, че да има кворум и правителство с ДПС. Помня го от СКАТ. Тогава поне говореше против тях, сега е в тайна коалиция с тах. Юруш, как ще гласувате при първия вот на недоверие?Няма как да вярваме на такива ***. Агата е предател
63
9
 
4
 
! Отговори
Осман паша преди 10 години
Аз съм роден в България а и всички поколения от както се помни са родени тука , какви забрани какви етнически тра ла ла , Осман паша заповядва да ти отрежат главата пред Парламента
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе тия *** може и бат сали да го направят главен секретар.от тия само малоумщини.след ваканцията да минат на психо тест.жегата яко ще им е е...ла м.,та.тия от март не са адекватни та камо ли сега.кой ли ще врьща тоя милиард.да4 тия пенсии с мишо шамара а.тия с подписите.да има референдум за заема м...ви
61
5
 
11
 
! Отговори
до 50 преди 10 години
Сидеров вече не е за България на три морета",а за "България на три минарета".Какъв Левски може да е той- самозванеца.Това е гавра с национални символи и е редно всеки сравняващ Левски с Болен да е под власта на НПК!
60
6
 
20
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Това значи ли, че от ДПС този път са дали малко пари? Абе вдигнете сумата, от Атака за пари правят всичко.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДОКАТО СЕ НАЗНАЧАВАТ НА ДЪРЖАВНИ МЕСТЕНЦА И СЛАДКИ ЗАПЛАТКИ ХОРАТА НА ТАЗИ ИЛИ ОНАЗИ ПАРТИЯ И ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНАТ НАЗНАЧЕНИЯ НА МОЖЕЩИ И ЗНАЕЩИ ХОРА ЩЕ ВЪРВИМ НАДОЛУ И НАЗАД. А СКОРО ТУКА ЩЕ ОСТАНАТ САМО РОМИТЕ И НЕЗНАМ ОТ КЪДЕ ЩЕ ВЗИМАТ ПАРИ ДА ИМ ПЛАЩАТ ВИСОКИТЕ МАЙЧИНСКИ И ДЕТСКИ ДОБАВКИ.НЯМА ДА ИМА РАБОТЕЩИ ОТ КОИТО ДА ТОЧАТ ДАНЪЦИ И ТАКСИ.
58
1
 
18
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Най - после една умна постъпка от "Атака"! Хората от ДПС може даже да искат списъците на нашите агенти,за да ги предадат на Турция, както направи Доган преди години!
57
6
 
12
 
! Отговори
бг преди 10 години
волене,волене,защо така
56
9
 
14
 
! Отговори
Gero преди 10 години
Гнусното джудже-"патриот", което продаде всички гласували за него сега разиграва сценки. Живей вечно, "патриоте" !
55
7
 
22
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
"националисти" продадоха България
54
5
 
28
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Всичко е прах в очите...Той няма кураж да се дръпне от мнозинството...
53
4
 
14
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Всичко е прах в очите...Той няма кураж да се дръпне от мнозинството...
52
5
 
13
 
! Отговори
Никалас преди 10 години
Започва се. това е началото след отпуската ще има продължение.Ще прецакат Атака както прецакаха Президента...
51
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха, като видя Сидер ага и вЕрвам безрезервно на всяка негова дума...
50
9
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Сидеров да не се изхвърля,защото Доган и Местан ако решат,на него и средния пръст ще му вземат
49
8
 
19
 
! Отговори
вежливия лос преди 10 години
Леле днес.бг, отразиха действията на ПП Атака, сигурно ръководството е в отпуска.
48
3
 
9
 
! Отговори
под масата преди 10 години
не, не, ама да.гласувай да не падне правителствоточе наесен с нова песен
47
5
 
19
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
ZAVISI KOLKO PARI SHTE MU DADYT NA TOZI PRODAJNIK BOLEN , TOI SE PRODAVA