Дянков иска да мести митниците в Русе

"В началото ще е трудно, но после плюсовете са повече"
Обновена: 4 май 2012 14:37 | 4 май 2012 14:37,
61
Дянков иска да мести митниците в Русе
Снимка: архив, Булфото

Агенция „Митници“ да се премести в Русе, предлага вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Негова е идеята за местенето на ведомства от столицата в други градове на страната, което ще става на етапи.

По време на парламентарния контрол Дянков обясни, че в началото с приоритет ще бъдат големите градове, където има университети с оптични връзки за свързване на администрацията с централната власт.

„Трябва да се съобразява коя агенция къде да отиде, а не просто да се разхвърлят ведомствата „две на теб, две на мен", отбеляза Дянков.

Трябвало също да се види каква е спецификата на региона.

„Затова част от министерството на земеделието отива в Пловдив, защото той е аграрен регион, затова туризмът отива в Пловдив, защото искаме да развием точно този туризъм - археологически и спа, който досега България не е развивала особено.

Още по темата

Затова искам митниците да отидат в Русе, защото там е най-значителната ни от гледна точка на приходи митница", посочи вицепремиерът.

Той е убеден, че дебат по темата ще има, но смята, че опитът от други държави показва, че в началото ще е трудно, но дългосрочно плюсовете от такава регионална политика многократно надвишават временните неудобства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
И кой е този "наш човек", който работи в 2-3 министерства?!
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това трябваше да стане много отодавна. Дори поначало така е трябвало да бъде.В Германия е точно така. Разсъсредоточаване на всичко из цялата страна - банки, политика, съдебна власт и полиция, телевизия и т.н. По тоя начин го няма ефекта, който е особено силно видим в БГ - един град процъфтява, останалите в мизерия.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Парламента и мин. съвет няма ли да местите? Ех колко ще е хубаво като се изнесе цялата *** с все антуража си!
29
6
 
8
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Никой не разбра къде са плюсовете.Само првят администрацията още по-объркана отколкото е в момента.Представям си какъв ужас ще е!По логиката на Найденов,защото имало много земеделци в Пловдив за това агенцията щяла да бъде там.Явно на мястото на чиновниците от София ще назначи овчари и кравари.Представете си трябва да отидеш в няколко агенции,всички са в София,само една е в Каспичан и ти трябва да биеш стотици километри за нещо,което става за 30 мин.ТОТАЛНО РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия съвсем изтрещяха! Значи аз ако примерно имам работа в 2-3 министерства трябва да хвана влака до града Х, после до града У, после до село Z... и накрая ще съм изпуснала всички административни срокове!!! Супер! А само да попитам Дянкофф а в село Горно Нанадолнище какво министерство ще сложи? Че 5-тимата жители и 3-те кози ще се сърдят, че в тяхното село не са сложии нищо!
27
0
 
11
 
! Отговори
... преди 12 години
А Министерството на културата в Полски Тръмбеш? И Веско Маринов зам.министър.
26
0
 
8
 
! Отговори
РБ преди 12 години
От тези на снимката няма нито един митничар.Ей журналисти, това са гранични полицаи.Правете разлика между двете институции,защото се излагате !!!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като почнеш от идеята да влага фискалния резрев в търговски банки за лихва, минеш през малоумието да инвестираш сребърния фонд в ДЦК, та стигнеш до тая *** идея :)))И що в Русе, нали с Румъния ще влизаме в Шенген и целия граничен и митнически контрол там ще отпадне :))) или влизането в Шенген се отменя ;)
24
13
 
12
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Абсолютно *** министър! Цялото правителство да си ходи,аман от некадърни решения! За такова местене са необходими милиони!!!Хем няма пари, според *** на власт,хем ще се дават милиони за премествания и пр.!?Има къде по-важни неща за които могат и трябва да се дадат пари,но това е поредната простотия на правителството с което искат да замажат безпомощноста си и липсата на адекватни икономически мерки срещу безработицата!!!Жалко,че гласувах за тези!!!
23
5
 
5
 
! Отговори
митничар преди 12 години
сега ще местим Митниците в ... Русе, защо ли - ами просто е В. Танов нали е от този край ... извод май ГЕРБ искат да управляват до края на света
22
8
 
7
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
МЕСТЕНЕТО НА АДМИНИСТРАЦИЯТА Е С ЦЕЛ ДА СЕ СЪКРАТЯТ ХОРАТА, ЗАЩОТО Е ЯСНО, ЧЕ НИКОЙ НИКЪДЕ НЯМА ДА ТРЪГНЕ. ТОВА Е ПОКАЗНО КАК САМАТА ДЪРЖАВА СЕ ОПИТВА ДА ЗАОБИКАЛЯ ЗАКОНИТЕ, ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ СЪКРЪЩАВАНЕ НА ХОРА БЕЗ ПРИЧИНА. Е, КАК НАРОДА ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ, КАТО ДЪРЖАВАТА ПОКАЗВА КАК ДА СЕ ЗАОБИКАЛЯТ?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей Дянков, прати и на нас в село Долно Мунево едно министерство или агенция бре. Нека и у наше село да дойдат Хинтелигентни люде. Останалите може да ги пратиш направо в Турция.
20
1
 
14
 
! Отговори
ПОДОБНО преди 12 години
Да преместим Туризма направо на връх Ботев
19
2
 
16
 
! Отговори
МИРИШЕ преди 12 години
Кой ще приватизира сградата на ъгъла на Сливница и Раковски?А!?
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русе при Танов, който се оказа изненадан от пируетите на К. Андреево!
17
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що за тъпотии? Хора, родени и расли в София изведнъж ще си зарежат домовете и ще повлекат децата си, за да населяват обезлюдени градове със затихващи функции? че нали всичко живо плъзна към София заради стандарта на живот? кой ще плаща това пренасяне? пак ние, нали? помните ли как едно време се стимулираше заселването в Странджа-Сакар и на други такива места? да е населено днес? взеха стимулите и си биха камшика обратно всички....явно има грешни пари за харчене
16
5
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Еййй писна ми да слушам как неграмотни селяни като теб ни хранят. И всеки път се чудя в супермаркета защо си купувам полски картофи и турски домати.
15
3
 
24
 
! Отговори
до Василев преди 12 години
Аз съм от Русе и живея и работя тук, но това не означава, че не мисля. И аз съм против и не защото ми е кеф да пътувам до София постоянно, а защото когато отида в София съчетавам преминаване през поне 2 места, а сега ще се налага да пътувам до НАП в Търново, до Земеделието в София и Пловдив, това как ти се струва, дали е хубаво?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не разбирам защо митниците трябва да са там, където няма да има граница скоро, не е ли по-логично да са там, където граничим със страни не в ЕС, пренебрегваме Македония, Сърбия се стреми към членство в ЕС и остава Турция. Или в Свиленград или в Калотина
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И още да попитам НАП във Велико Търново, защо? Там икономически университет ли има или пък правен.