Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
9
 
! Отговори
Продължавам преди 1 седмица
Кубратчо се оказа, че е имал паралелни връзки докато е бил женен и има незаконно дете. Не знам за какви семейни ценности и традиционно семейство говори.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе то хубаво ,ама защо политиците яхват такива неща и се опитват да се пробутат
42
8
 
13
 
! Отговори
Истина преди 1 седмица
Кубрат с извън брачните деца, Шкварека, който въобще няма деца и Костадинов -разведения. Голям пример за традиционни семейства.
41
8
 
10
 
! Отговори
Продължавам преди 1 седмица
Деси Добрева има само ЕДНО дете и е разведена от над 10 години. Не знам за какво семейство говори тя и за какви семейни ценности.
40
3
 
6
 
! Отговори
Боже Йозеф Гьобелс 2 преди 1 седмица
днес вече като вчера 4ри дена по-късно и професор Георги Касчиев даде в интервю, което също явно никой не гледа и фактически е скрито от обществото, че да Няма Прява Опастност, но Пораженията допуснати са Вечни и са Опастност, тоя Реактор да се използва от тук насетне, да не говорим, че до момента 700 Милиона са нанесените Щети, буквално медиите с Грантове от Америка за България пишат: "Лек инцидент в АЕЦ изплаши българите. Експерт каза истината" - изопачавайки информацията!!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СЕМЕЙНИ ПОЛИТИЦИ: КИРИЛ ПЕТКОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ... НО БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕСЕМЕЙНИ БЕЗДЕТНИ ДЪРТИ МУТРЕНСКИ ***
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОЙКО БОРИСОВ ЗАЩО НЯМА СЕМЕЙСТВО?
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОЙКО Е ПЕЕВСКИ СА НА ГЕЙ ПАРАДА
36
3
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 седмица
Бойко Борисов също много подкрепя семейството затова никога не е създал семейство за да не му пречи... Слави Трифонов също
35
0
 
2
 
! Отговори
... преди 1 седмица
С две думи, цялата ***
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шкварек някой виждал ли го е с жена? Какъвто е красавец как ще го налазят гейчетата..
33
3
 
1
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 седмица
Как Бойко подкрепя семейството: той е ерген и има една дъщеря, но от нея се иска да ражда много... ЕТО ТАКА БОЙКО УПРАВЛЯВАШЕ БЪЛГАРИЯ, ТОЙ ЛЕЖИ А ОТ ОСТАНАЛИТЕ ИСКА ВСИЧКО ДА СВЪРШАТ И САМО МРЪНКЯ КАТО СВЕКЪРВА.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поляка с небългарско име е поредния инжинерен проект на посолството като Двуличие. Католик, натовец и евроатлантик
31
0
 
5
 
! Отговори
Боже Йозеф Гьобелс 1 преди 1 седмица
би се гордял с Текущите ни Медии, а тия по време на БКП и СССР - Ряпи да Ядат! Значи, вече 5 дена - пълно Мълчание, а на 20ти, Човекът, който освети Ситуацията във Фейбука си: "В Шести блок на АЕЦ Козлодуй преди два дни се е случил ИНЦИДЕНТ с изтичане на ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО РАДИОАКТИВНА ВОДА от първи контур (реактора) към втори контур (парогенераторите) Информацията е потвърдена от три мои вътрешни източника!" -никой не му обърна никакво внимание-само 7 коментара-до къде е докарано обществото ни!
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО СЕ СЪБРАХА: МАРГИНАЛНИ ПОЛИТИЦИ, ИМПОТЕНТИ, НЕОГРАМОТНИ, ЧАЛГАРИ.
29
3
 
4
 
! Отговори
саше освен тези преди 1 седмица
попове други снимки няма ли от парадите!?
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кое семейство бре, младите се плющят в гъззурата и правят по 1 извънбрачно дете като наближат 40!
27
3
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 1 седмица
Самият Шкравек няма деца! Не знам за какво семейство говори.
26
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
Владимир Путин също много подкрепя семейството особено след като се разведе за да не му пречи.
25
0
 
3
 
! Отговори
Малоумник преди 1 седмица
Който пише коментари какви са цените в България спрямо европейските и как тук няма да падат щото скиваш ли масовия Българин не знае че го крадат направо трябва да пратим в прокуратурата за укриване на доходи