Необходими са около 50 000 лв. за уреди за деца на конна база "Ахил"

Проектът е за деца със специални потребности
23 май 2024 14:31, Анисия Иванова
9

Екипът на новата конна база "Ахил" организира кампания за събиране на средства за изграждане на детска площадка с уреди за деца със и без специални потребности.

"Целта на съоръжението, което предвиждаме да е повече от 100 кв.м, е да дадем възможност на всички деца да играят заедно. Постоянно си говорим за приобщаване, толерантност, разбиране, но когато тези деца не се срещат едни с други това няма да са случи на думи", каза основателят на конната база Ваня Тодорова в студиото на "България сутрин".

Заедно с конната и ерготерапия, която ще се провежда и в новата конна база, идеята е там да има и голяма детска площадка за организиране на събития. Проектът е насочен и към родителите на деца със специални потребности, които да могат да разширят социалните си контакти.

"Кандидатствахме по програма към фонд "Социална закрила" - изграждане и поддържане на материална база, но не бяхме допуснати дори до оценка. Затова сега разчитаме на дарения. Нужни са около 50 000 лв. Голям е призивът ни и към корпоративни дарители", заяви Тодорова.

Чрез ефира на Bulgaria ON AIR тя уточни, че някой може да се ангажира с дарения по конкретно направление - ударопоглъщаща настилка, въртележка. В проекта всеки компонент е с конкретна цена, която включа доставка и монтаж.

"Терапевтичната работа си е целево насочена, с конете с ерготерапевтичните уреди. Обединението на двете терапевтични практики дава много ползи", допълни Ваня Тодорова.

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: конна базадецаBulgaria ON AIR
Още от София
Откриват Спирка на азбуката в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЕМА ЛОШО,ПУСКАТ МИ ЗАПИС НА ЗАПОВЕД С ГАРАНЦИЯ ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ И ПОЛУЧАВАТ 50-ТТЕ ХИЛКИ!!...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доколкото разбирам, това е частно сдружение, основали конната база. Едва ли децата я ползват безплатно, тъй че що за нахалство да очакват хората да им купят уреди за 50 000лв, от които те после да печелят?!
4
0
 
2
 
! Отговори
Само кеш преди 3 седмици
Безплатно ли е за децата? Иначе и аз събирам дарения, ще строя база на Луната! Не ме одобриха от галактическия фонд и сега събирам дарения.
3
0
 
2
 
! Отговори
Баща на дете с аутиз преди 3 седмици
Аз имам дете с Аутизъм което ходеше там преди да почне да ходи по телевизиите, когато стана известна не намираше време за нашето дете и ни предлагаше само часове за да запълни дупките си в програмата и ние отдавна вече не ходим там. Хора не се лъжете това е само бизнес с нашите деца както много други кампании !!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 3 седмици
Бизнес.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За мотики ше им трябват само 50 лева да копат на село :)))