» последното дело по разследването "Ѕарселонагейт" е прекратено

ћотивите за решението на прокурорите не са оповестени
23 май 2024 18:24, ѕетър Ѕойчев
45
» последното дело по разследването "Ѕарселонагейт" е прекратено
—нимка El Periódico

ѕрокуратурата е прекратила и последното разклонение от делото "Ѕарселонагейт", което беше свързано с лидера на √≈–Ѕ и бивш премиер Ѕойко Ѕорисов, съобщи "—ега". ѕостановлението за прекрат€ване на делото е от 10 май е видно от електронното деловодство на прокуратурата.

ћотивите на наблюдаващите прокурори да прекрат€т делото остават тайна. “ехни€т акт н€ма и от кого да бъде обжалван, може само да бъде проверен служебно от —офийската апелативна прокуратура.

—тава дума за дело за пране на пари за купуване на недвижим имот в “урци€. “о беше отделено от гол€мото дело "Ѕарселонагейт" при прекрат€ването му минали€ октомври. “огава държавното обвинение об€ви, че от прекратеното дело наблюдаващите прокурори са отделили материали в отделно разследване за четири престъплени€ - пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество; пране на пари за преводи между физически лица с инициали –.–. и Ѕ.…; пране на пари за закупуване на недвижим имот в –епублика “урци€ и за неизгодна сделка по повод продажба на акции на търговско дружество.

ћанекенката Ѕорислава …овчева, известна като ћис Ѕикини, ко€то беше едно от главните действащи лица в скандала "Ѕарселонагейт", беше разпитана и по отделеното дело. —поред източници от разследването, преводите към не€ не са за особено големи суми и по-скоро изглеждат като месечна издръжка. ќт сметки на Ѕорисов обаче н€ма никакви транзакции.  олкото до неизгодната сделка - става дума за продажба на акции от фирмата Numin Invest SL на занижена стойност и парите отиват във въпросни€ апартамент в »станбул, който пък е свързан с …овчева.

Ѕеше изпратена и молба за правна помощ до “урци€ във връзка с купуването на апартамента, свързана с манекенката и управител€ на ловно стопанство "ѕаламара" Ѕейзат ях€. ÷елта на поръчката е се разбере дали той и …овчева имат банкови сметки и имущество там, каза през март в интервю за "—ега" градски€т прокурор »лиана  ирилова.

 ъм онзи момент поръчката вече беше изпълнена и, по думите на  ирилова, нито ях€, нито …овчева имат сметки в “урци€ в лири или друга валута. "”становено е, че г-н ях€ има н€какъв апартамент в »станбул, но не се потвърждава от турските власти, че го е прехвърлил или че там живее Ѕорислава …овчева", каза  ирилова.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


45
ќще от ќбщество
—оциалното министерство и ”Ќ»÷≈‘ ще работ€т в полза на децата
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
41
1
 
5
 
! ќтговори
Ѕиньо медарев преди 3 седмици
Ќе сме се и съмн€вали
40
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќе знам как досега участниците в то€ пореден пасквил не са ги изпозастрел€ли, честно. ¬ече половината от това поколение си замина по същата причина.
39
0
 
12
 
! ќтговори
ха-ха преди 3 седмици
’а-ха , има ли изненадани ?!  акво е това "Ѕарселонагейт" , €де ли се пие ли се .?!...
38
8
 
12
 
! ќтговори
јлекс преди 3 седмици
ћного €сно,че ще го прекрати.Ќали ѕро100то изпра ЅЅ.Ўматароците чакат ѕром€ната,а  ире тъпче кеша в чувалите.
37
8
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
така н€как предизборно прокуратурата направи поредни€ подарък на вожда ви, гнус ме е вече
36
4
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕисачите лъжите ви едни и същи вече се изтъркаха
35
10
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
не случайно сложиха Ѕорислав начело, за да замете следите...  ъщата в Ѕарселона съществува и следите са истински. —амо в Ѕългари€ мафи€та си има държава... ѕрасет0 и “квата царе...
34
7
 
16
 
! ќтговори
’а ха, преди 3 седмици
јми може да го хванете Ѕорисов за шлифера, и да изтискате малко секрет за ƒЌ ? “олкова хабене за “ролйска полюци€, и накра€, ѕокуратурата не уважи нито един от слуховете! ƒокараха даже и една "оборотна" от ƒубай, ама ѕрокуратурата не уважи и нейните клюки! ј пък доказателствата за саковете с милионите, щ€л да ги донесе пуделът на –ашков, на следващите избори ! Ќесериозна работа? „етвърта година "чегъртане",и накра€ остана само една троЋлска поми€!
33
1
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
≈то, вид€хте ли, такъв хрисим, почтен човек, уважаващ семейните христи€нски ценности, обичащ да се кръсти и цалува ръка, а пък...лошите...го набедиха!?
32
9
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ой е извършил предателства за милиарди. “ова дело е смешно в сравнение.
31
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќищо, ще отворим други дела, н€ма да ни спре нищо.
30
21
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
—јћќ √≈–Ѕ ”—ѕ≈’ Ќј Ѕќ–»—ќ¬ 650000 ЅЏЋ√ј–» √Ћј—”¬ј“ «ј √≈–Ѕ «Ќј„» «ј Ѕќ–»—ќ¬ ‘јЋЎ»¬»“≈ »«ћ»—Ћ≈Ќ» –»—”Ќ » —≈ ѕќ¬“ј–я“ √ќƒ»Ќ» Ќј–≈ƒ ј Ўј–Ћј“јЌ— »“≈ «јѕ»—» ј  »–ќ — Ќ—ќ „ќ¬≈  ”Ѕ» “ќ¬ј  ј ¬ќ ≈
29
5
 
10
 
! ќтговори
»збирател преди 3 седмици
»мал апартамент в »станбул,ми изследвани€ дават трус и да потъне.боки ориентиране и купи на манекенката в друга държава жилище. „е ще отиде з€н т€, детето и жилището.
28
3
 
17
 
! ќтговори
 ќ… ƒјƒ≈ преди 3 седмици
Ћќ¬Ќќ“ќ —“ќѕјЌ—“¬ќ "ѕјЋјћј–ј" ¬Џ¬ ¬Ћјƒ≈Ќ»≈ Ќј ƒќ√јЌ » ƒѕ— ?
27
7
 
19
 
! ќтговори
¬«≈ћ≈“≈ му ƒЌ  преди 3 седмици
Ќј ЅјЌ яЌ— »я –ќћ > ƒјЋ» ƒ»“≈“” Ќј …ќ¬„≈¬ј ≈ Ќ≈√ќ¬ќ и ƒјЋ» ≈ Ќ≈«ј ќЌ≈Ќ —»Ќ Ќј “ќƒќ– ∆»¬ ќ¬
26
5
 
23
 
! ќтговори
ћ»— √ј-ў» преди 3 седмици
ќ—¬≈Ќ ” Ѕј–—≈ЋќЌј“ј ¬≈„≈ »ћј » јѕј–“јћ≈Ќ“ ¬ »—“јЌЅ”Ћ, любезно подарен от ƒѕ— велможа
25
0
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
—мешници, вече са прозрачни.
24
3
 
29
 
! ќтговори
—ърбите казват на преди 3 седмици
това - върхунска държава! ¬ече н€ма мутри, защото всичко е мутри! Ѕраво! ƒълго чаках, но оправдахте очаквани€та ми! «авръщането се отлага за дълго време! ѕоздрави от √ерманско!
23
13
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
— вр€кането и ще си останете.
22
8
 
37
 
! ќтговори
ƒа живее преди 3 седмици
Ѕългарското правосъдие! ƒа живее Ѕойко убиеца!