Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика
30 апр 2024 17:45, Елка Василева
16
Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на вътрешните работи (МВР) обяви засилени мерки за сигурност за обезпечаване на опазването на обществения ред на предстоящите великденски празници.

На брифинг в Главната дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) представители на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“, „Гранична полиция“ и Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) обявиха какви са предприетите мерки.

Граничен контрол

Ще бъдат викани допълнителни служители при необходимост, обяви главен инспектор Светослав Шарлаганджиев от „Гранична полиция“. Направени са срещи с граничния контрол на съседните държави, за да се оптимизира работата на всички гишета по граничните пунктове. Шарлаганджиев отправи апел към гражданите да пътуват с предварително подготвени документи, необходими им за преминаването.

Пожарна безопасност

През последния месец на територията на цялата страна органите за пожарна безопасност са организирали съвместни проверки, най-вече на православните храмове, където се очаква струпване на хора, както и на местата за настаняване и заведенията, обяви комисар Георги Толин от ГДПБЗН. Извършени са 1870 проверки, след които са издадени 87 предписания.

Толин обяви, че около големите православни храмове в страната ще бъдат разположени противопожарни автомобили и линейки.

Противодействие на престъпленията

Инспектор Росен Белишки от „Криминална полиция“ полиция съобщи, че домовите кражби през първото тримесечие на годината са с 266 по-малко от тези за същия период през предходната година. Има 33% разкриваемост, обяви той.

Ще има контрол на определени места и лица от криминалния контингент, каза той, без да посочи подробности.

Ще бъдат извършвани и специализирани операции за противодействие на престъпността, посочи още инспектор Белишки.

Охрана на гари и автогари

Инспектор Милорад Йорданов от „Охранителна полиция“ съобщи, че е органите на МВР са осъществели контакт с местните власти и частните охранителни фирми, с които са обсъдени начините за обмен на информация.

Засилена ще бъде охраната на обектите, през които преминават много хора, като гари и автогари, съобщи още той. Проведена е и среща с ръководителите на фирми, които извършват инкасова дейност, допълни инспектор Йорданов.

В храмовете няма да се допускат хора с оръжие и пиротехнически изделия.

Пътна безопасност

Комисар Мария Ботева от „Пътна полиция“ каза, че предстоят тежки дни от гледна точка на трафика. Гражданите да подбират добре времето, в което ще тръгнат на път, да проверят маршрутите, както и техническата изправност на автомобилите, препоръча тя.

Специализирана полицейска операция за проверка на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества ще върви по време на празничните дни, стана известно по време на брифинга.

При критична ситуация телефон 112 е винаги на разположение на гражданите, припомниха от МВР.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Общество
БАБХ: Следете за маркировката на агнешкото и яйцата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пускат глутницата да дере кожи, друга цел няма.
15
1
 
1
 
! Отговори
Гризел преди 2 седмици
Винаги съм се чудила на следната глупост:защо се оповестява къде има полицейско присъствие или наблюдателни камери?За улеснение на потенциалните нарушители и престъпници ли?Да сте видяли например някой престъпник да уведомява властите къде ще прави обир?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-добре е родната полиция да не ни пази. МВР е ОПГ - а стакива е по-добре да си нямаш работа. Никаква. Нито добра нито лоша.
13
1
 
2
 
! Отговори
Пожарникар преди 2 седмици
А кой ще ни опази от скаклците от Харвард ? Те са истинската трагедия на бедния българин - той става все по-беден , а шарлатаните -все по-богати!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ползвайте приложението Waze. Там ще видите къде родната полиция ще ни "пази".
11
0
 
4
 
! Отговори
Ефрейтор от УБО преди 2 седмици
Родната полиция себе си не може да опази, а вие пишете как щяла нас да ни пази. Нас ни пазят богтовете. Кагато те ски почиват, започваме сами да се пазим. Празници са. За полицията и партийните ни лидери сигурно не са. Те пак си правят листовете с кандидатите за заплати. Много безработни политици има в тази България.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По нареждане на Брюксел пускат натовски башибозук да след за реда и тишината на територията.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Панелни мишоци ! Как издържате в тези кутийки ??
8
3
 
2
 
! Отговори
Кореняк софиянец преди 2 седмици
Чао, провансалии, и не се връщайте! Ако някой иска да види прекрасната ни столица, сега е моментът, сега е шансът за нас, нормалните столичани, да си припомним детските години, когато нямаше толкова много простотия по улиците и кварталите, че след няколко дена като затракат бурканите, като се помъкнат блажнотиите по етажите, като засмърди на провинциализъм... не искам да се сещам даже.
7
1
 
4
 
! Отговори
банани и WC хартия преди 2 седмици
Много българи нямат средства да отпочинат на добро место по празниците. Жалко! Уж сме в клуба на богатите.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да тръгна наникъде. Ще им се наложи да звъннат на вратата, за да получат нещичко.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хайде провинциалнити *** обратно на село че о пърдяхте и осмърдяхте София.
4
1
 
8
 
! Отговори
Рушветфрендли преди 2 седмици
То няма престъпление, особено тежко криминално престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им,те щели да пазят народа. Ако това сто хилядно котило шуробадженакорушветчийски младопенсиониращи се ракиени статистици, стълбоносци, и корумпета се разтури незабавно,ще е най-добре и престъпността ще спадне на мига.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Както винаги ще пазят пред депата за разпространение на наркотици, на кръстовищата през които минава прасчо пеефски и край храстите от които може да изкарат някой лев от глоба - било то за превишение с 10км/час или за направилно изпреварване на трактор по някой третокласен път без маркировка. МВР има 2 цели - 1 - да опази парите на мафията и властта, 2 - да ограби и малкото останало на народа.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха ха щяли да пазят!Ден година храни! Излизат на лов да ни сурвакат по пътищата. ;)
1
1
 
12
 
! Отговори
Зевс преди 2 седмици
Хаха, ще пази друг път, яко ще кешират, ден година храни.