Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър бе тежка грешка

Не е вярно, че всеки може да стане всичко
22 апр 2024 20:07, Стела Стоянова
25
Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър бе тежка грешка
Снимка БГНЕС, архив

Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка. Това коментира по БНТ Антон Кутев - говорител в служебните правителства, назначени от президента Румен Радев - на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

"Не е вярно, че всеки може да стане всичко. Не е вярно, че всеки може да бъде министър и не е вярно, че на министерското кресло може да сложиш всеки и това да няма последствия. Аз лично смятам, че самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка от негова страна. Цялата му проява през тези две седмици като министър-председател е силно компромисна и проблематична и че това отделно да се направи и външен министър, просто е прекаляване с нервите на избирателите", каза Кутев.

Той коментира сътресенията в сглобката преди да се разпадне.

"Това е като в семейството - както казваше Блага Димитрова - бяхме най-близки, отсега нататък сме най-чужди в света. Та сглобката, която до сега работеше много добре 9 месеца, изведнъж като се разглоби започна да се мрази неистово и да изпада във всякакви битки. Впечатлен съм от възможностите на г-н Главчев. Аз го познавам още от парламента, но човек, който може едновременно, почти по едно и също време, да бъде председател на Народното събрание, шеф на Сметната палата, министър-председател и външен министър...

"В никакъв случай не му завиждам за политическата кариера. Надявам се да не го поканят да стане тенор в операта, защото е възможно цялото това да стане комично", отбеляза бившият говорител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Общество
Евтим Милошев поиска мерки срещу сивата икономика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Четири главни длъжности. Абе, трайте си сега, паднало му се е на човека, от името му иде-Главчев, пада му се все да оглавява в живота всичко и така, ко тъй са чудите сите...хахаха
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той български не може да говори, външен министър ще бъде.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тежка грешка която ще изяде главата на Главоча! Той не може да изкара 2 месеца. Правителството му почна да се руши от ден 1.
20
1
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Завиждат му. Иначе пътя, който е утъпкан вече е мин.председател и външен министър и после посланик. Както преди - вън.министър министър Марин Райков предлага на премиера Марин Райков за посланик да бъде назначен Марин Райков.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кутич, ко му цепиш басма? Я го одтави дасеОкензаЗасирайси де от главчавгераса през външното и чу щракнат черниците, да бе белозниците у сметническата палатка. Стай *** они урганоуйзнаторите че да га подкапичнат баш на баиро из по на надолнището от Аспаруховия. Посъветвай го да изкара курс по подводно ориентиране. Главашки е голям симпатяга.
18
1
 
11
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 седмица
Тоя даже Корнелия го натири. Добре, че го гушна Резидента, да не умре от глад. Цял живот нищо не е работил, ама се е водил на заплата
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом чугунената глава Кутьев беше говорител на правителството ,то и Главчев може да е и външен министър.
16
5
 
7
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
Айде стига риване! МалУмната тиква ви управлява 12 години, нито един път не каза " дадохме от парите на данакоплатцита" а все "аз дадох", сега глаВоча с физиономия на ударен с права лопата е виновен за нещо! Той се отблагодарява на мафиотския бос от Банкя! Кво толкова.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама Кутев та нали г-н президента на който беше съветник подписа указа? Защо не му каза?
14
4
 
8
 
! Отговори
Соня преди 1 седмица
Я млъкни бе,вие понеже сте много знаещи и безгрешно та затова сме на това дередже.Я оставете човека да си върши работата
13
8
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 1 седмица
Според "новите" правила никъде не пише,че премиерът трябва да е и външен министър.Това си е гаф единствено на Главчев и на Радев .
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Външните министри на шефа ти Радев някой да ги помни, ами точно не а и като Радев може само да сте благодарни и да целувате ръка на Главчев, един истински българин и работохолик а не демагог и путинист като Радев и неговият съветник Ал. Маринов - последният човек видял жив Васил Илиев!
11
9
 
9
 
! Отговори
мисирка преди 1 седмица
Антон Кутев е крадлив и глупав гей като мен ии цялата ни редакция
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То " грешките" на Главчев.Следеат една след друга, от както Президента ни го " представи"! И какво е виновен Президента,че според " Новите правила", " избира и пресява" сместа? Ами няма избор!!
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А когато явно активно партийно лице като Антон Кутев стана говорител в служебно правителство на Радев,направо си беше печалба от тотото! За самия Кутев..
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз се самоиздигам за мияч на тАУлетни на мин съвет. Гласувайте за мен. Мия без остатък.
7
8
 
5
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
ГЕРБ ДПС ИТН дъното бутнаха правителството на ПП ДБ и спряха България към Европейския път Шенген и евро зоната. Боко Пеевски искат да си върнат магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция това е. Трябва Магнитски за Боко тиквата
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми видя от Гавраел че нищо не става от нея и реши и той да се нареди на копанята за сметка на бедните българи. Проблемът е, че от пребиваването му там нищо няма да излезе.
5
3
 
6
 
! Отговори
Магнитски преди 1 седмица
Ако ГЕРБ ДПС ИТН дъното управляваха нямаше да има пари!!!! За безплатни учебници за безплатни детски градини за нищо... само за магистралите тунелите.
4
9
 
2
 
! Отговори
Дани преди 1 седмица
До АнонименЧервено, алчно и дебеловрато куче... Да ми простят кучетата.