јтаката на »ран и реакциите у нас (ќЅ«ќ–)

Ќ€ма непосредствена заплаха за Ѕългари€
14 апр 2024 22:47, јлександър ѕопов
26
јтаката на »ран и реакциите у нас (ќЅ«ќ–)
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

Ќ€ма непосредствена заплаха за националната сигурност на Ѕългари€, съобщиха от ћинистерски€ съвет (ћ—) след въздушната атака на »ран срещу »зраел. «аради ситуаци€та в Ѕлизки€ изток рано тази сутрин служебни€т министър-председател ƒимитър √лавчев свика работно съвещание с участието на служебните министри на отбраната јтанас «апр€нов и на транспорта и съобщени€та √еорги √воздейков, заместник-министъра на външните работи ћари€ ƒимитрова, началника на отбраната ≈мил ≈фтимов, както и представители на службите за сигурност.

„Ќашата основна задача е да запазим живота и здравето на българските граждани в региона“, за€ви служебни€т премиер √лавчев. ƒо момента в ћинистерството на външните работи н€ма постъпили искани€ за евакуаци€. Ќа този етап не се налага и свикване на —ъвета по сигурността към ћинистерски€ съвет, се посочва още в съобщение на правителствената пресслужба.

ƒържавни€т глава –умен –адев следи със загриженост развитието на конфликта в Ѕлизки€ »зток и осъжда ескалаци€та на напрежението, съобщиха от прессекретариата на президента. "¬сички страни в региона следва да се въздържат от по-нататъшна употреба на сила", се казва в съобщението.

ƒържавни€т глава е в посто€нен контакт с българското правителство и службите за сигурност за гарантиране на живота и сигурността на българските граждани в Ѕлизки€ изток и при необходимост за т€хната евакуаци€ от региона, информират още от прессекретариата на президента.

Ќ€ма пр€ка военна заплаха за Ѕългари€, каза и служебни€т министър на отбраната јтанас «апр€нов в предаването "«ащо, господин министър?" по ᓬ. Ѕългари€ не промен€ бойната си готовност, за€ви той. »звършеното действие от »ран е грубо нарушение на международното право, коментира «апр€нов. ѕродължаваме да следим ситуаци€та, за€ви той.

ѕравителството на Ѕългари€ следи внимателно развитието на ситуаци€та и е готово да предприеме необходимите действи€ за защита и гарантиране сигурността на българските граждани в региона, посочиха в сво€ позици€ в социалната мрежа "≈кс" от ћинистерството на външните работи. Ѕългари€ е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу »зраел. “ова е безпрецедентна ескалаци€, ко€то създава сериозна заплаха за регионалната сигурност, се казва в позици€та.

 атегорично осъждам неприемливата въздушна атака на »ран срещу »зраел, написа във фейсбук профила си служебни€т министър на вътрешните работи  алин —то€нов. "Ќеобходима е незабавна деескалаци€ в Ѕлизки€ »зток и установ€ване на траен мир", отбел€за той.

–еакции имаше и от представители на парламентарните сили

„ќсъждам остро дръзкото нападение с ракети и дронове, което »ран предприе спр€мо »зраел тази нощ“, коментира в профила си във ‘ейсбук лидерът на √≈–Ѕ Ѕойко Ѕорисов. ƒопълнителната ескалаци€ на конфликта в Ѕлизки€ изток, до ко€то действи€та на »ран ще доведат, не тр€бва да бъде допускана, посочи той. Ќие подкреп€ме нашите израелски при€тели в т€хното законно право да паз€т и отбран€ват страната и народа си, за€ви още Ѕорисов.

—м€таме атаката за безотговорна и неоправдана, опасна за мира и сигурността в цели€ регион, се посочва в позици€ на "ѕродължаваме пром€ната" до медиите. ѕодкреп€ме правото на »зраел да защити суверенитета си, същевременно призоваваме за деескалаци€ и симетрични действи€ и от двете страни, за да не прерасне конфликтът в мащабна регионална война, се за€в€ва в позици€та.

—поред лидера на „¬ъзраждане“  остадин  остадинов наблюдаваме двойни стандарти във външната политика на Ѕългари€. —поред него израелската атака срещу иранското посолството в ƒамаск е „подмината с мълчание“, а отговорът на »ран към »зраел е бил „незабавно осъден от ћ¬н–“.

Ѕ—ѕ израз€ва силно безпокойство от разшир€ването на военните действи€ в Ѕлизки€ изток в последните часове, се казва в позици€ на парти€та във връзка с въздушното нападение на »ран срещу »зраел, информира пресцентърът на политическата сила. „ѕризоваваме за въздържане и за предотврат€ване на по-нататъшна ескалаци€ на конфликтите в региона. ¬сички усили€ тр€бва да бъдат насочени към намал€ване на напрежението и постигане на устойчив мир“, за€в€ват социалистите.

ќт името на „»ма такъв народ“ (»“Ќ) и лично от свое име изказвам пълната си подкрепа и съчувствие към нашите при€тели в »зраел. Ќ€ма нужда да им пожелавам сила, защото истори€та е показала, че те € имат в огромно количество. “ова написа във фейсбук профила си лидерът на »“Ќ —лави “рифонов.

ѕрез изминалата нощ »зраел съобщи, че »ран е насочил над 200 дрона и ракети срещу неговата територи€ и поиска извънредно заседание на —ъвета за сигурност на ќќЌ във връзка с атаката. »ран каза, че нападението е в отговор на удара срещу неговото консулство в ƒамаск, който бе нанесен на 1 април и при който загинаха висши ирански военни.

«аради напрежението в района б€ха отменени и полети от —офи€ до градове в Ѕлизки€ изток.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


26
ќще по темата: »ранизраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
22
0
 
6
 
! ќтговори
 опейкин е прав! преди 1 месец
√еноцида над народа на ѕалестина се подминава с мълчание,обаче щом евреите получат от собственото си лекарство пищ€т до небесата!
21
0
 
7
 
! ќтговори
ѕознавам преди 1 месец
ген јт. «апр€нов още от капитан. ќт село ƒрагойново е, но това н€ма значение. ƒруго е важно.  ато свързочник беше много кадърен офицер. «авърши ¬ј в ћосква, с което много се гордееше, и само руски вицове разправ€ше. » изведнъж, о чудо - пръв натовец се извъди!?
20
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќадухте ни главите,че ’олокоста бил измислица на руснаците,а сега ни карате да подкреп€ме евреи?!я си гледайте работата!!!≈дните ни наричат "неверници",другите -"гои".Ќие там м€сто да св бутаме мвжду шамарите н€маме!јко ще сме съдии казвайте...тогава е друго.¬ случа€ »зраел е ударил по иранско посолство,което е абсолютно забранено и иранците са отвърнали.¬ този случай правото е на иранците.“очка.
19
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—поред лидера на ¬ъзраждане  остадин  остадинов наблюдаваме двойни стандарти във външната политика на Ѕългари€. —поред него израелската атака срещу иранското посолството в ƒамаск е подмината с мълчание, а отговорът на »ран към »зраел е бил незабавно осъден от ћ¬н– ------ Ќикак не харесвам  оци, обаче н€ма как да не призна€, че тук е абсолютно прав!
18
0
 
14
 
! ќтговори
тоти преди 1 месец
Ќашите политически смешници се изказаха формално,като всичко което прав€т до сега..жалки комеди€нти!!
17
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ъде са дпс?
16
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒобре, че го има фейса, че да разберем какво си мисл€т дребните душици, от чието мнение иначе никой не се интересува.
15
0
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕризракът на евроболшевизмааа.:) ћного се успокоих, че »ран н€ма да ни напада. ѕък и –уси€ май и т€ се отказа да ни превзема, а и арми€та е на щрек. јз не знаех че имаме арми€, ама ок, значи всичко е наред. :)
14
20
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћен повече ме вълнува къде ѕутин д€на ћарийка «ахарова след последната и пи€нска изцепка в едно ток шоу с журналисти. ƒано не е самоубита. ћного € съжал€вам. ƒа те карат да лъжеш зорл€м публично обществеността, ами всеки на нейно м€сто би се пропил. Ћавров докъде € докара, пак дотам, но поне ще го пенсионират. ј на ћарчето и е рано за пенси€. ƒано поне е жива..
13
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
” нас никой не се е притеснил.  акво раздухвате нещо, което фактически не ни зас€га. » ”крайна не ни зас€га, но важното е да се насаждат страх и паника. “ова е задачата на медиите. ¬идите ли, »ран ще ни нападне, но първо –уси€ и затова е толкова важно да сме в Ќј“ќ. „е иначе....
12
16
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 опейките наизуст€ват по една нова дума на месец и започват да в € ползват за щ€ло и нещ€ло, най-често извън контекста. «ащото са буквалисти. —ега на мода е "наратив"))).
11
14
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 акво посолство е било това? √енералите не вис€т по посолствата. Ѕил е военен щаб, маскиран като посолство. ясно е защо са го думнали. »зраелското разузнаване е сред най-добрите в света. Ќе разбирам какво ги боли копейките за тези генерали. ѕросто комплексарите на  оцето пак вдигат шум, да бъдат забел€зани преди изборите
10
17
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈динствено ¬ъзраждане се об€ви против страните, в които има български диаспори: »зраел и ”крайна - и защитава »ран, където не живе€т българи. ѕосолство, което в бъкано с генерали, не е никакво посолство, а военен щаб. “абелата отвън е за камуфлаж. ¬същност израелците са улучили военна цел, а говорителите на ¬ъзраждане са завършени и.d.и.о.т .и - ***, предатели и исл€мисти като ѕутин.
9
9
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈динствени ¬ъзраждане израз€ват независима и честна позици€. ¬сички други лавират или направо си слугуват на ¬ашингтонски€ пропаганден наратив.
8
3
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"Ќ€ма непосредствена заплаха за Ѕългари€"---------------Ќе разбирам защо изобщо ни информирате за това. «а бавноразвиващи ли ни имате?
7
4
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ўом мейнстрийма казва,че »зраел е непобедим значи е така!—амо,че изл€зоха н€какви новини,че ракетите не са свалени на 99% и има големи загуби...при следващ рейд ще е по-зле със сигурност.
6
11
 
6
 
! ќтговори
÷ион преди 1 месец
Ѕраво на всички шабесгоим, подкреп€щи »зраел!
5
28
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ъщото очаква и дроновете и ракетите на държавата- kochina –уси€..—лед две три седмици от ¬еликобритани€ пристигат в ”крайна лазерни ,противоракетни системи и ще стане весело, за руските сви.не !!!!
4
2
 
33
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ран имаше право да отговори за нападението над иранското посолство в ƒамаск!
3
0
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе мисл€, че н€кои би се осмелил да провокира Ѕългари€.