»змамниците за милиони в јнгли€ в кадър: –азгул и пачки без пудели

Ќа 27 май съдът ще реши съдбата на петимата българи
13 апр 2024 09:47, јлександър ѕопов
89
»змамниците за милиони в јнгли€ в кадър: –азгул и пачки без пудели

ѕреди дни на ќстрова бе разкрита най-мащабната схема за източване на социални помощи в јнгли€ и ”елс. «ад не€ сто€т петима българи, които в продължение на близо четири години са източвали с фалшиви документи пари за т.нар. универсален кредит - социална помощ за бедни и безработни.

ќбвин€еми са √алина Ќиколова, на 38 г., —то€н —то€нов, на 27 г., ÷ветка “одорова, на 52 г., √юнеш јли, на 33 г., и ѕатрици€ ѕанева, на 26 г.

 ак е работила схемата?

√рупата е подавала хил€ди фалшиви молби за универсален кредит, като е използвала крадени самоличности на реални хора. ”частниците са предлагали консултациите си на желаещи да се регистрират в системата за помощи.

ќще по темата
ѕри обиска в домовете на им полици€та е открила пачки със 750 000 британски лири. ѕарите са получени през 6000 фалшиви за€влени€, част от т€х подадени през откритите 900 мобилни устройства, стотици формул€ри за кандидатстване, натъпкани в кашони. ѕрисвоената сума е общо 54 млн. британски лири

Ћукс, пачки и м€тане на банкноти

Ќай-гол€м отзвук новината намери сред последователите на “ик“ок, съобщава bTV. ¬ стотици видеокоментари се показваха клипчетата, намерени в телефоните на един от обвин€емите, на които хвърл€т банкноти от 20 паунда из апартамента на един от обвин€емите. ѕудели н€ма, но пачките са впечатл€ващи.

ќткрити са и други клипчета, на които се е вижда луксозни€т живот на българите на гърба на английската социална система.

—ред коментарите не липсват и въпроси за това дали √алина Ќиколова, —то€н —то€нов, ÷ветка “одорова, √юнеш јли и ѕатрици€ ѕанева ще получат справедлива присъда или ще се разминат с минимално наказание, след като са се признали за виновни в съда.


Ќа 27 май ще станат €сни присъдите на участниците в мащабната измамна схема. ¬се повече британци обаче повдигат отново въпроса дали не тр€бва да се затегне контролът при предостав€нето на социални помощи.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


89
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
72
0
 
0
 
! ќтговори
Stamen преди 1 месец
≈, най-бедната държава- да. Ќо не в цели€ св€т, а само в ≈—.
71
1
 
1
 
! ќтговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
’убаво ще е да ги накажат със (не точно) замах, точно както наказаха ”ил€м ”олъс едно време, за назидание :).
70
0
 
4
 
! ќтговори
»нтересно преди 1 месец
ƒали след присъдата ще върнат откраднатите милиони ? “а те са живеели като царе толкова години - похарчили са поне 2/3 от откраднатите милиони. » как се възмезд€ва такава кражба в јнгли€ и в Ѕългари€ ? Ќашите управници вече 35 г. крадат стотици милиарди , а н€ма съд за т€х !!! » пак се кан€т да крадат, нищо, че сме най-бедната държава в цели€ св€т !!!
69
1
 
4
 
! ќтговори
... преди 1 месец
Ѕългарски граждани от ромски произход.
68
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕосле, що не ни обичат...
67
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ам ги хванаха, а нашите  иро и јсен кога?
66
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕрауд ту би Ѕългериан!
65
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј нашите шарлатанчета  иро и  о,коги ще ги прибираме на топло?
64
3
 
3
 
! ќтговори
маалатъ преди 1 месец
”дрии... , батее!!!! ƒухът на –обин ’уд и ћаркс съ е преселил у българите!!! ∆ив е той, жив, там у британску... -)))))) ≈кспроприирай експроприираноту...!!!!!! -)))))))
63
4
 
13
 
! ќтговори
”точнение : преди 1 месец
—амо измамниците за мимиарди са с кюлчета,пачки и пудели! “ези в ћалобритани€ са н≈кви аматьори в сравнение с нашите "управл€ващи" :)
62
4
 
4
 
! ќтговори
ококо преди 1 месец
ћожеха да си куп€т ѕартийни€ дом или  онсерватори€та и да и перат парите на остров в “ихи океан.
61
1
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕългарите €вно имат богат опит и широк пример от родната бг действителност, как се източват социални и здравни фондове от директори на болници, лекари, съдии и пр. и са решили да го приложат в UK.... —ега у британците основателно ще се затвърди имиджът на Ѕългари€ като корумпирана страна на безскрупулни измамници.
60
2
 
13
 
! ќтговори
«начи български€ преди 1 месец
модел може да се експортира! “ежко и на ≈вропа! ѕо нататъшното развитие на модела ще видим на изборите, как на територи€ заселена с 6 милиона (така предполагаме) гласуват почти 8 милиона! ’е хе хе!
59
4
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 56 Ќапротив, май този път са бълтари. ≈дин с турски произход. ’айде, да не се см€таме толкоз по-честни и коректни от ромите. —амо като ни погледнеш политиците, висшите ни чиновници и техните измами и е €сно. “ова все пак е представителна извадка на българи.
58
4
 
8
 
! ќтговори
Ћел€ чичо преди 1 месец
ƒа бе , те англичаните са гл..уп..аци че не са ги усетили по рано , просто този случай ще се използва за зат€гане на възможностите за соц подпомагане в англи€ , и всички ще вин€т българите а не англиското правителство , англетата от 30-40 год се чуд€т как да накарат те€ *** на помощи да бачкат , а сега на вс отгоре има и много тъмно.зе.лени гърла за хранене с гол€ма чел€д
57
1
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ога Ќјѕ ще погне мааангалите с √ класи? “ези са престъпници и по българското законодателство.
56
7
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ндуси като  оце  опека
55
3
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—хемата изобщо не е сложна. ¬секи може да € направи...Ќо идва проблема какво ще правите 54ћ в паундове кеш. “е в този момент тр€бва хора с акъл да изперат парите, а те са ги н€мали. ¬ Ѕритани€ пари кеш можеш да държиш максимум 10 години. —лед това смен€т парите и тр€бва да ги обмен€ш в банката, като се попълва формул€ра от къде ги имаш.  ак са щели да об€сн€ват незнам. ќт тази година парите ще са с лика на крал€, а не на кралицата.
54
4
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе мога да пов€рвам, че такова нещо е възможно в јнгли€? » как нашите гастарбайтери могат да измисл€т тази схема?
53
4
 
28
 
! ќтговори
„ичо преди 1 месец
јбе нали б€ха роми,като се наакат стават българи.