Евросъдии искат проверка на случая "Цариградска"

Те припомнят и тормоза над Лозан Панов
Обновена: 21 мар 2024 11:33 | 21 мар 2024 11:30, Петър Бойчев
12
Евросъдии искат проверка на случая "Цариградска"
Снимка БГНЕС

Магистрати от цяла Европа поискаха проверка на България заради тревожните събития със съдия Владислава Цариградска. Това става ясно от разпространено от Съюза на съдиите писмо на европейски организации. Освен с Цариградска, те дават пример и с близкото минало, в което  "съдия Лозан Панов, по това време председател на Върховния касационен съд, е бил обект на системен тормоз и животът и физическата му неприкосновеност са били пряко застрашени", пише "Сега".

Европейпейските магистрати искат от комисарят по правосъдието на ЕС Дидие Рейндерс и комисарят по правата на човека на Съвета на Европа Дуня Миятович да проучат ситуацията с независимостта на съдебната власт в България. Писмото е подписано от четири европейски организации на магистратите – MEDEL (Европейски магистрати за демокрация и свободи), Европейската съдийска асоциация, фондация „Съдии за съдии“ и Асоциацията на европейските административни съдии.

Те заявяват, че искат да насочат вниманието на Рейндерс и Миятович към „изключително тревожните събития, свързани със съдия Владислава Цариградска“. И излагат накратко как тя станала жертва на клеветническа кампания и заедно със съдията Цветко Лазаров от Софийския апелативен съд бяха изслушани през 2020 г. от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Само преди дни, съдия Владислава Цариградска обяви, че на имейла на Окръжния съд в Плевен, където работи, всеки ден се получават имейли, с които е сплашвана да мълчи. Тя направи това по време на изслушването си в нарочната комисия в парламента, която трябва да проучи мрежата на убития на 31 януари Мартин Божанов - Нотариуса. Цариградска е заплашвана от Нотариуса, а след смъртта му получи и съдебна охрана, за която е настоявала пред прокуратурата още преди месеци.

"Имате деца. Преди два дни получих най-смущаващия имейл: Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне, децата и съпруга ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира", обърна се към депутатите Цариградска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Браво ,на съдия Цариградска. Само това е пътят , чрез международните институции. В България във всички институции действат ОПГ. Няма как да се очаква истина и справедлив правораздавателен процес ,от тези ,които са причината за проблема с ОПГ и са част от тях. Дано ,се увеличат броя на смелите ,свободни и достойни хора в България,като съдия Цариградска ,а не тези ,които участват в поръчкови мероприятия от всякакъв характер ,както е в момента.Не тълпите ,единиците правят промяната...
10
0
 
2
 
! Отговори
Рочата преди 2 месеца
Е проверката завърши, нали жълтият рицар го хванаха
9
1
 
10
 
! Отговори
аьаьаь преди 2 месеца
Той Бойко Борсиов е номер едно за затвора трябва да почнат от него, иначе няма смисъл прах в очите не хората и съдебната система. Няма справеливост, а само мутри и мафия. Накрая ще почнат сами да се стрелят.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали хванаха Червения пират???
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво да проверяват евросъдиите в един семейно-приятелски конфликт? Съдия Цариградска и съпруга и, криминално проявен, имали конфликт с приятеля им Мартин, с прякор нотариуса. Мартин заплашил семейната си приятелка, съдия Цариградска, и хоп....тя стана герой и мъченик. Въпрос:Евросъдиите считат ли за нормално магистрат да е съпруг на криминален престъпник, и нормално ли е един магистрат да има за семеен приятел известен криминален престъпник, сочен за шеф на имотната мафия? За един приятел питам
6
0
 
7
 
! Отговори
СЪДИИТЕ ПОД СЪД ! преди 2 месеца
По-добре би било евросъдиите да поемат големия брой незаконосъобразни съдебни решения у нас издадени в името на народа и отпаднали при по-нататъшно обжалване !!!!!!!!!!!!!! Ако си замълчите незаконното съдебно решение влиза в сила ! Ако го обжалвате може да стане още по-незаконосъобразно или да бъде отхвърлено на по-горна инстанция . Значи решението зависи от мълчанието ви . Нека евросъдиите разгледат безнаказаността на нашите съдии в такива случаи , и съдийския им имунитет и привилегии !
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако комисията Евро съдиите е като комисията Магнитски нещата са ясни!
4
0
 
16
 
! Отговори
8те джуджета преди 2 месеца
Ние поемаме случая.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те евро съдиите нищо не правят като европейската прокуратура ,само констатират че имали много дела за много милиони за 23г.в България точно когато ПП бяха на власт , и никой не е в затвора
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дано и Кьовеши да се заеме скоро с теменужка петкова и бойко борисов за турски (путински) паток, за изчезналата пътна карта, за това че сме платили 3 милиарда българска пара за нещо от което нямаме полза
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
време беше от ЕС да се намесят, в държавата на мафията няма истинско правосъдие, защитават се мафиоти