Василев: Преговорите продължават, това е добър знак

Има всякакви варианти
17 мар 2024 21:40, Стела Стоянова
50
Василев: Преговорите продължават, това е добър знак
Снимка БГНЕС, архив

Има всякакви варианти, парламентът избира правителството. Мария Габриел има правото да впише министрите в папката, която ще връчи на президента. Това заяви министърът на финансите в оставка Асен Василев, отговаряйки на въпрос дали ще бъде министър на финансите при ротацията.

Василев заяви пред бТВ, че преговорите продължават и в момента гледа на себе си като на човек, който си върши работата и иска да вкара България в еврозоната. Според него сега сме на финала на този процес. „България трябва да довърши интеграцията в основните европейски структури – да завършим интеграцията със сухоземен Шенген, да влезем в еврозоната. Голяма част от трудните реформи бяха извършени през първите 9 месеца“, каза той и добави, че сега реформите, започнати през първите 9 месеца трябва да се случат в истинския живот, а да не останат на хартия.

Според Василев самият факт, че продължава преговорният процес е добър знак, самият той е оптимист. „Основният фокус на преговорите е да се изготви документ, в който да се очертае как ще продължим през следващите 9 месеца и до края на мандата. Трябва да се заложи законодателната програма и правителствената програма за следващите девет месеца. Това е един доста сложен и амбициозен процес. Следващите месеци да се преоснове регулаторната рамка на държавата, а това е много трудна задача“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
До 20. Лъжецът си ти, животът ми се подобри откакто Асен Василев е министър, заплатата ми се вдигна двойно. А пенсията на майка ми се вдигна два пъти. Вече не обикаля плодзеленчуците да й дават изгнили плодове безплатно. Добре че имахме късмет Василев да е министър, защото мисли за хората. А инфлацията и кризата щеше да ни се стори ужасна, ако Борисов беше на власт и ония магнитския Горанов.
25
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ДОБРИТЕ НОВИНИ СА, ЧЕ 9 МЕСЕЦА ГЕРБ НЕБЕШЕ НАЧЕЛО И ПРИ СЛУЖЕБНОТО ПАК МОЖЕ ДА НЕ СА НАЧЕЛО ТА ОБЩО ОЩЕ 6 МЕСЕЦА ОЩЕ БЕЗ ГЕРБ :D БЪЛГАРИЯ САМО ПЕЧЕЛИ ОТ СТАВАЩОТО!
24
1
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
С кой ще направи асенчо правителство никой не ги искаМоже само с маджо ама той не е политик
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излязоха наетити шарлатани Спрете се
22
5
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Габриел ви каза , че сте довижданеДотук с шарлатанията
21
12
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 2 месеца
Ной-добрият финансист и най-компетентния е Асен Василев! Ама българинът си иска старите корумпирани крадци със съмнително образование и санкционирани по Магнитски за корупция! Странно нещо е това българинът.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
15 защо Лъжеш наравно с шарлатаните 15 аз живея тук и знам и виждам преди и сега от 3 год насам
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещо много меки Киро и Атанасов. Тихичко, лекичко и миролюбивичко говорят, което не е характерно за тях.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Атанасов няма хубаво постче за тебе хахахаха
17
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПП-ДБ ОБЯВИХА, ЧЕ ИСКАТ ДА ИМ СЕ ВРЪЧИ МАНДАТА НА ТЯХ ЩОМ ГЕРБ СА НЕСПОСОБНИ ДА СВЪРШАТ ДОРИ ТАЗИ ЕЛЕМЕНТАРНА ЗАДАЧА! А ИНАЧЕ ГЕРБ СА ИЗНУДВАЧИ!! НО ЩОМ ОБЯВИХА, ЧЕ ЩЕ ВЪРНАТ ПРАЗЕН МАНДАТ ЗНАЧИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ!
16
7
 
5
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
ГЕРБ ще клекнат. Няма да има избори! ГЕРБ още се пробват да рекетират и изнудват ПП. Борисов блъфира, прави се на ядосан, за да изкрънка колкото може повече...
15
7
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма как да са равнопоставени в управлението. Видяхме ги ГЕРБ 12 години застой, ниски заплати и пенсии, заеми, висока корупция, липса на прозрачност при разходване на държавните средства, кражби и беззаконие ... а сега искали половината дэржава. Нагли и пр,ос,ти до безобразие ГЕРБери!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КИРОООООО НЕ ЛЪЖИ НЕ ГОВОРИ ОТ МОЕ ИМЕ КИРОООО НИЩО НЕ ЧАКАМ ОТ ТЕБ СПЕЦИАЛНО НЕЗНАМ КАКВО СИ РРЕГУЛАТОРИ И НЕЗНАМ ОЩЕ СВОИ ХОРА ЩЕ СИ НАЗНАЧИШ ТАМ ЗАЩО ЛЪЖЕШ КИРОООО
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ристьо рИформата, слушам го, тоя човек, откакто е влязъл в НС, все за рИформи приказва. Поне една да беше направил. Такива като него, като се види, че нищо не вършат, трябва да има начин да се изкарват от НС. Не да ми заработва пенсия без таван и куп още облаги само с едните празни приказки. Щото колегите му казват, че нямал и ден практика като адвокат.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия са излезли да лъжат да лъжат да лъжат върветеси избори
11
18
 
3
 
! Отговори
Чест, почитания Асен преди 2 месеца
Добре че беше Асен Василев да вдигне и пенсии, и минималта заплата, че с тази световна криза и инфлация след ковид-кризата, петролната криза и войната в Украйна щяхте да ядете само хляб и зъби!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя явно с някой друг преговаря щото преди малко Гаргамел каза ,че не преговарят вече и ги чакат да се наумуват и да решат дали ще им дадат половината държава или искат всичко за себе си...
9
21
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Асен Василев е брилянтен финансист и финансов министър, затова завистниците го плюят.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продължавали преговорите..........Преговорите свършиха. Ако до утре на обяд не приемете исканията на Герб, Габриел връща мандата и отиваме на избори.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЗАЩО ЛЪЖЕШ АСЕНЕ КАТО ЗНАЕШ МНОГО ДОБРЕ ЧЕ НЕ ИСКАТЕ ПОЛИТИКИ НЕ ИСКАТЕ КОАЛИЦИЯ НЕ ИСКАТЕ УПРАВЛЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВАТА А ДА ВЛАСТВАТЕ СЕГА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ПАК ДА ЛЪЖАТ ОСТАНА ЛИ НЯКОЙ ДА ВИ ВЯРВА ГЕШЕВ ГЕШЕВ ГЕШЕВ И КАКВО ЛОДКА МУТРИ СЕГА КАКВО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ ЗАТРИХТЕ ДЪРЖАВАТА БЕЗ ДА МОЖЕДА ВИ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ