»ван јнчев см€та: ћартин Ѕожанов е бил сътрудник на √ƒЅќѕ

—лужбите не са свършили нищо, см€та експертът по сигурност
29 фев 2024 21:00,  расимир јнгелов
14

јко слушаме директора на √ƒЅќѕ и министъра на вътрешните работи, службите са свършили абсолютно всичко. ѕод това те разбират да напишеш обобщена справка до прокуратурата и да кажеш: "—ега вече сте вие". јко питате обществото, н€ма как да има лице с 22 сигнала срещу него. ћо€та оценка е, че службите не са свършили нищо. “ова каза дипломатът и експерт по сигурност »ван јнчев в студиото на "ƒен€т ON AIR", коментирайки сигналите за ѕетьо ≈врото и ћартин Ѕожанов.

“ой уточни, че внимателно следи ситуаци€та и изтъкна, че е очаквал разкрити€та да имат ефект на €дрена бомба за обществото.

"ѕритеснително в ц€лата истори€ е нежеланието и на министъра на вътрешните работи, и на всички от неговото обкръжение, да дадат прост отговор за лице, което вече е починало, а именно - бил ли е секретен сътрудник на ћ¬–. ¬ъпросът е отклон€ван вече н€колко пъти. —кептик съм.  огато има висок обществен интерес, можеш да си позволиш да кажеш неща, които интересуват обществото", коментира јнчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

—поред него Ѕожанов е бил сътрудник на службите: "ћоето предположение е изц€ло на база на анализ. Ѕожанов е бил сътрудник на √ƒЅќѕ. ƒали е бил информатор или агент е друг въпрос. »нтересно е кога е станал сътрудник. јко Ѕожанов е станал сътрудник на ћ¬–, след като срещу него имаше 10-14 подадени преписки, как лице, което има толкова сигнали, да става негласен сътрудник? ¬сички, които отричат или се позовават на прокуратурата, зна€т добре отговорите".

ќтносно съпругата на ћартин Ѕожанов и работата ѝ в √ƒЅќѕ гостът за€ви, че тр€бва да е €сно защо ѝ е отнет достъпът до класифицирана информаци€, както и защо е била назначена, извън процедурите.

" ато отшуми това нещо, т€ ще има пълното право да се върне отново в √ƒЅќѕ.  огато има €сно доказателство за пробив в интегритета на даден служител, да н€ма възможност да бъде връщан в системата", насто€ експертът по сигурност.

ѕо казуса с "„ервени€ пират" той посочи, че според него става въпрос за дигитален номад.

"“ова са едни симпатични, най-често млади хора, които обикал€т по света. «аплахите в училищата са сериозен проблем, н€ма как да извърши скитник. ƒа не се преекспонират налудничави теории за скитник", призова јнчев.

√ледайте цели€ разговор във видеото

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
12
0
 
3
 
! ќтговори
ћнение преди 1 месец
≈то затова ѕѕ-ƒЅ искат прочистване на —лужбите, а не превземане! ѕрочистване от "гнилите €бълки"!
11
0
 
4
 
! ќтговори
Ќе разбирам... преди 1 месец
 ойто е сътрудник на √ƒЅќѕ, може безнаказано да прави престъплени€ ли?! ўом ћартин ѕетров е бил сътрудник, защо са опъвали чадър над неговите престъплени€?
10
0
 
5
 
! ќтговори
ќбратното преди 1 месец
√ƒЅќѕ сътрудничи на Ќотариуса, ѕепи еврото, „ернички€ и други подобни бандити. √ƒЅќѕ е ударното звено на мафи€та
9
0
 
2
 
! ќтговори
ўирлиц преди 1 месец
Ѕелите брези-2.ясно,акци€та е ювелирна.
8
0
 
6
 
! ќтговори
≈вала преди 1 месец
„и ква е разликата между полюцаи и бандити? “е и едните, и другите имат кетап за ченгета...
7
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ј ј¬ј ћЏ – Ў ј —“≈ ¬—»„ » ѕќ¬–Џўј ћ» —≈ ќ“ ¬–ј“ —“≈ ƒќ ≈ƒ»Ќ
6
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
по всички възможни начини във вс€ка една база данни, като същевремнно заличава следите си и то така, че цели спец отдели да не могат да установ€т местоположението му.
5
2
 
7
 
! ќтговори
явно работи преди 1 месец
новото поръчение. ƒнес за трети път се споменава изразът дигитален номад по три различни медии от трима човека, които изглеждат независими един от друг. »злиза, че според българските анализатори дефиници€та за дигитален номад е млад човек, симпатичен, с доказани психични отклонени€, който живее на улицата, н€ма пари, но за сметка на това притежава отлична експертиза в сферата на киберсигурността, ко€то му позвол€ва с един телефон да върши работа, колкото една ферма *** и да се инфилтрира по
4
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈ —ѕ≈–“ј √–≈Ў» - „≈–¬≈Ќ»я ѕ»–ј“ ≈  ЋќЎј– ћ»Ћ»ј–ƒ≈– ¬ќƒ≈ў — »“Ќ»„≈— » ∆»¬ќ“ » —»  ”ѕ”¬ј “–ќЋ„≈“ј ƒј ћ” ѕ»Ўј“ «јѕЋј’»“≈,ј ћј–»Ќќ—јЌ»я“ Ѕќ∆јЌќ¬ ≈ Ѕ»Ћ √Ћј¬≈Ќ –≈«»ƒ≈Ќ“ Ќј —¬– Ќј –”—»я!!!...
3
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈динствени€т неоспорим факт е че н€ма престъпление без участието на бивш, насто€щ , бъдещ милюполюцай или родата им, като самите те ежеминутно го доказват,да не би случайно н€кой да си помисли обратното.
2
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“уш!
1
0
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
To така се назначават съпруги и синчета и дъщерички по службите ƒјЌ—, √ƒЅќѕ, –¬ƒ и  ‘Ќ и  «Ћƒ и ƒј≈” и ¬– и ƒј“ќ. ѕосле за нормалните българи защо н€мало работа и защо държавата обедн€вала и защо по високите етажи на властта само развалени хора имало и защо службите били корумпирани и защо хората не ги обичали по улиците.