"Търговецът на кръв", заловен във Варна, търсел жертви в социалните мрежи

Мъжът е криминално проявен, осъждан за кражби и измами
2 фев 2024 10:31, Стела Стоянова
14
"Търговецът на кръв", заловен във Варна, търсел жертви в социалните мрежи
Снимка БГНЕС, архив

Нов вид измама разкриха във Варна. В четвъртък в морската столица беше задържан мъж, който се е представил за кръводарител и поискал сумата от 650 лв. Измамникът е успял да убеди нуждаеща се жена, че ще дари кръв, ако тя му преведе въпросната сума, но така и не го направил. Полицията се намесила и задържала мъжа за 24 часа, който намирал жертвите си чрез социалните мрежи.

Още по темата
„Преди два дни в едно от районните управления във Варна е дошла жена, която е била измамена. Тя е имала нужда от изключително рядка кръвна група за животоспасяваща операция на нейна близка. Така тя е потърсила помощ през социалните мрежи, където е отзовал човек с фалшив профил, който е предложил помощ срещу определена сума. Тя е превела сумата, защото е била в безизходица. Човекът е изтеглил сумата и след това е поискал още един път немалка сума пари". Това заяви в ефира на Нова говорителят на ОД на МВР – Варна Светла Златева по Нова тв.

По думите ѝ тогава жената разбрала, че е измамена, и се е обърнала към полицията. „Колегите са се свързали с полицията в Русе и така съвместно са успели да заловят този измамник", подчерта Златева. И допълни, че това е първи подобен сигнал на територията на град Варна.

Задържаният е на 39 години и е от Русе. Той е криминално проявен, осъждан за кражби и измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
До РусенецЪ и Край преди 3 месеца
Преди 4-5 години в НЦТХ в София можеше, до 6 месеца след като си дарил безвъзмездно, да ти издадът бележка за дадена кръв за определен човек ако се наложи. Наложи се и го направих и понеже бяха минали 4-5 месеца, дарих още веднъж и така 2 бележки накуп само от мен. Не знам дали нещо не се е променило за тези години обаче.
12
0
 
0
 
! Отговори
Край преди 3 месеца
До РусенецЪ: Абсолютно същия случай! И аз А Rh - , кръводарител поне десетина пъти. Не дай Боже да ти се наложи спешна операция... Никъде не фигурираме като кръводарители, нито болницата ще ни даде кръв безвъзмездно. Всеки те праща при ромейските печалбари или ти вика намерете си банка. Затова още преди години взех решение - дарявам само на близки за мен хора. Стига аванта за счетоводителите с белите престилки.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От 2 дни ни заниват с тоя случей,вероятно тоя е ром ,те продават кръв ,обществена тайна е
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Призовавам всеки здрав човек да дарява кръв!
9
0
 
3
 
! Отговори
Ми преди 3 месеца
от Русе...Какво повече да се коментира?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доктора взе далака и каза . Ще видим
7
6
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
Е как я е измамил?!?! Казал и че може да и реши проблема. Ама може и да не го реши. Договор има ли? Без договор кое е нарушил? То по-тая логика всички политици трябва да арестуваме, те все нещо обещават, но не става след това!
6
0
 
9
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 месеца
Дарявал съм над 15 пъти кръв безвъздмезно и анонимно. Отрицателен резус, бе крива кръвна група. За баща ми се наложи ама аз преди 30 дена бях дарил. Пратиха ме при ллилавите пред кръвния център. Е, притиснат, платих. Сега, А/-/ ще ви дам за 700 лева. Толкова платих аз.
5
0
 
23
 
! Отговори
Селянин преди 3 месеца
Така се получава когато болницата те кара сам да си търсиш кръв. Нещата са сбъркани много по-нагоре. Но нищо няма да се промени.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия шведи...
3
1
 
18
 
! Отговори
Три удара преди 3 месеца
Римското право не работи. Неефективно е. Англо-саксонското право е решило този проблем с правилото за "третия удар". Един път сгрешил - понасяш си наказанието. Втори път престъпление - наказанието е по сурово. При трети път, ако ще дъвка да си откраднал, отиваш в затвора доживот. Очевидно нямаш качествата да си част от обществото.
2
0
 
17
 
! Отговори
Фараша преди 3 месеца
Поредния "нотариус"! Жена му полицайка ли е ?.!.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В първият момент си помислих, че става въпрос за Тагаренков.