Служители на "ВиК София област" на протест, бранят шефа си

Отстраняват дългогодишния му ръководител инж. Иван Иванов
20 ное 2023 09:16, Александър Попов
6
Служители на "ВиК София област" на протест, бранят шефа си
Снимка: БГНЕС

Служители и членове на ръководния състав на "ВиК София област" излязоха на протест пред сградата на Български ВиК холдинг, предаде БГНЕС.

Причина за недоволството на хората от дружеството е информацията за уволнението на управителя инж. Иван Иванов.

Протестиращите държат плакати с надпис: "Ние подкрепяме инж. Иван Иванов" и скандират "Оставка".

Самия инж. Иван Иванов коментира, че през изминалата седмица в петък, когато е бил в отпуск, е получил информация за заповед за неговото уволнение.

"Нямам представа от мотивите за моето освобождаване", посочи той. Иванов изрази притеснение, че "главите на ВиК-управителите са разделени между управляващите партии в сглобката. Тук се носят слухове, че ръководството на Холдинга не може да взима само решение, вземат решение под чужда воля и натискат спусъка", каза той.

Протестиращите искат оставката на регионалния министър Андрей Цеков, както и на ръководителите на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев и Ирена Георгиева.

Инж. Веселка Борисова обясни, че е имала уговорка за среща с Лозев през днешния ден, но днес не вдигал телефона. "Тук е, защото го видяхме да влиза, но защо не вдига, не можем да кажем", каза тя и добави, че са обявили стачни действия.

Инж. Елизабет Механджийска каза, че 80% от ръководния персонал са готови да подадат молбите си за напускане, ако уволнението на Иванов стане факт.

Ръководителят на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев все пак слезе при протестиращите.

"Решението е взето на Управителен съвет на Борда, имаме нашите мотиви", каза той и посочи, че ще представят решението си с официална позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Само прости инженери преди 5 месеца
без професори в тази фирма не може! Хе хе хе! Не си гледат собствените интереси, бранят шеф, това да не е социализма? Ненормална държава, не територия с ненормални обитатели, а не хора! Закривай всичко, не останаха люде!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само 10 човека от 600 отишли да протестират и да подкрепят шефа, останалите май не го обичат
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия няколко ценни кадъра протестират за втори път,след предния протест Иванов им вдигна заплатите за благодарност,че то спасиха. НА Великия шеф секретарката му взима 2500 а по районите заплатата е по 1000 лв на тия дето газят калта.В София имат детска стая за децата на ценните служители ,а по районите нямат никакви части и работницити масово напускат.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми тия дето са отишли знаят защо взимат по над 3000 лв заплати,а работниците са едва с 1000 лв и напускат масово.Та така с ВиК София област.Вижте ремонтите при тях и идете вижте в какво състояние са сградите в областта,кметовете купуват всичко за районите от тръби до гайки,сами преценете колко е добър Иванов.