Косово: Сърбия ще дестабилизира Балканите

Това заяви Османи
11 окт 2023 23:55, Стела Стоянова
44
Косово: Сърбия ще дестабилизира Балканите
Снимка БГНЕС

Сърбия няма да спре дотук, а ще дестабилизира целия регион на Западните Балкани, заяви президентът на Косово Вьоса Османи в интервю за HRT.

Османи подчерта, че Сърбия има за цел да "анексира северната част на Косово" и няма да спре дотук, "а ще дестабилизира целия регион на Западните Балкани".

Тя каза, че хърватската държава може да допринесе за налагането на санкции на Сърбия, за да не се повтори този акт на агресия.

„Вярваме, че Хърватия наистина може да допринесе, така че след този акт на агресия срещу държавата Косово да има мерки, които да принудят Сърбия да не повтаря този акт на агресия. Ако избягат сега (санкциите), Косово няма да бъде единствената им жертва, но всъщност целият регион е в опасност и ще бъде изграден нов фронт за Русия на Западните Балкани“, каза Османи.

„За съжаление, днес Сърбия се управлява от същия манталитет на 90-те и те искат да ни върнат в тази епоха“.

Тя беше попитана и за "натиска" на Европейския съюз върху правителството на Косово за създаване на Асоциация на общините със сръбско мнозинство. „Това, което е обект на споразумението от Охрид и Брюксел, е определено право на самоуправление на сръбския народ и някои принципи са договорени, преди всичко с нашия основен партньор САЩ, което диктува, че Конституцията на Косово трябва да бъдат уважавани преди всичко и принципите са такива, че сърбите могат да упражняват това право“, подчерта Османи.

„Това не означава, че трябва да се правим, че нищо не се е случило и Европейският съюз не трябва да мълчи за случилото се на 24 септември“, добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: СърбиякосовоБалкани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Историк от народа преди 6 месеца
До 23. Много си заблуден бе аб дал, промит мозък дрънкащ просръбска русофилска пропаганда! Сърбите са най-големия враг на България! Аман от такива псевдопатриоти като тоя заблуден глу пак. Да си чувал нещо за Моравско и как там населението от българско е станало сръбско или за Македония и как тамошните българи станаха яростни антибългари днес! Всичко това е резултат от сръбската политика. А той за сърбите ще реве, братя му били! Какви братя - смъртни врагове!
28
0
 
1
 
! Отговори
Историк от народа преди 6 месеца
Сърбите нямат никаква работа в Косово. Косово си е албанско от 300 години насам. Старото население там е било българско. Сърбизацията му е от 18-19 век. Около Призрен гораните и до днес са българи, както и българите в Ораховац. Диалектите им са български македонски.Сърбия е най-големият враг на България, никога не забравяйте това! Албанците са ни приятели и геополитически съюзници!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво само се оплаквате. Промяната на границите е резултат от промяната етническия състав на населението. Правете деца и няма да става така. Само претенции без покрития. Като населението на Кърджали стане предимно турско какво мислите, че ще стане там? Събирайте се в София и мрънкайте.
26
4
 
3
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 6 месеца
Като какво точно се въобразява "Косово"?!? За държава ли се смята или краварските интереси са по-важни и затова го създадоха?!?Риторичен въпрос,бай дъ уей...
25
5
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 6 месеца
Дивият арнаутски башибозук дестабилизира Балканите.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Велика Америка. Бахурите тука ще го ...
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сатанистите искат навсякъде да подпалят конфликти.Забележете,че е все между братя.Нас с македонците ни гласят.Сатанистите не са от определена държава.Те са над всички.Над Русия,над САЩ,над Израел,над Канада...над ВСИЧКИ.Искат да намалят населението,защото от наркотиците са откачили.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прочета ли САЩ и ми е ясно кой пали Балканите. Лицемерието им няма край, как все далеч от тях се случва.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само не разбирам защо трябва да има толкова албански държави на балканите,ето и в Македония надигат глава и искат някаква независимост,в Прешево същата работа,като толкова милеят за Албания нека си ходят там и там да си живееят...
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чак пък целите Балкани - няма да е. България си е стабилна, Гърция си е стабилна, Румъния - също. Айде половината Балкани стабилни. Де факто като го погледнеш - то си е локален проблем между Сърбия, Халбанските реотани за една местност - Косово. Няма и четвърт от Балканите. Ама толкова ги бие шовинизма, че си мислят че всичко ги засяга. Бая са се объркали и едните и другите.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И тук ще се протегне дългата ръка на чичо ви Сам. Ако Косово не чувстваше подкрепата на САЩ, щеше да е по-тих от от водата и по-нисък от тревата, но сега не спират да лаят.
18
5
 
7
 
! Отговори
Албанците преди 6 месеца
и косоварите ще ядат яко боя..................братята сърби си знаят работата, с помощта на братята - руснаци.............ще има голям бой за албанските и косовските мафиоти!!!!
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сърбия: Косово ще дестабилизира Балканите по-скоро.Явно западните ни приятели ни готвят изненади.То с такива приятели врагове не ни трябват
16
6
 
2
 
! Отговори
Май американците преди 6 месеца
Па шъ требе да направят некой рейд над Белград...
15
1
 
4
 
! Отговори
Мозо преди 6 месеца
зозо ще сърба на сръбете белата сопра.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Косово територията на разпределение на наркоканалите за ЕС.
13
1
 
1
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
Тя ще!
12
10
 
8
 
! Отговори
ФлякФ преди 6 месеца
Някакъв косовски албанец шиптър през 90-тте години в изявление за американски телевизии каза така:"Не ме е жал, че ще убият големите ми синове, щом ще бъде завладяна сръбска територия за Албания. Аз имам 11 деца и не ме е жал, че някои ще бъдат убити." Интервюто предизвика вълна от телефонни обаждания с цел недоволство и протест във всички големи телевизии в Европа и САЩ.
11
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И Сърбия, и Русия ще ядат боя.
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да превземем БЮРМ и без това сАЩ забърка всичко?