Гълъб Донев: ПП искат да превземат службите

С всяка касова бележка българинът плаща грешките на правителството
29 сеп 2023 22:37, Стела Стоянова
39
Гълъб Донев: ПП искат да превземат службите
Снимка БГНЕС, архив

"Продължаваме промяната" искат да превземат службите, да ги направят техни послушни инструменти, за да се окопаят във властта. Това каза пред БНТ Гълъб Донев - бивш служебен премиер и настоящ началник на кабинета на президента.

Донев обясни, че ръководствата на службите са били сменени още по време на служебните правителства през 2021 г. със съгласието на тогавашните министри Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев:

"Ние сменихме ръководството, служителите и службите продължиха да работят, ние не искахме да ползваме службите за лични, користни интереси, които пролича в среднощното заседание на ПП

Заяви, че като служебен премиер не си е позволявал неконструктивна критика към предходните. Според него в последните две предизборни кампании партиите са се надпреварвали да приписват неуспехите си на служебните кабинети:

"Когато поех управлението на страната, нямаше обществена система, която да не беше в криза или да не беше спряла работа отпреди 8 месеца. През цялото време съм се занимавал с това да решавам проблеми, а не да търся комфорт".

Той изтъкна, че служебното правителство е овладяло инфлацията и е понижило цените на горивата до 2,20 лв., но сега цените отново се покачват:

"С всяка бележка от магазина или бензиностанцията българският гражданин плаща грешките на правителството. Не е само международната конюнктура е проблемът".

Според Гълъб Донев действията на правителството за Украйна са повече на думи. Подчерта, че парламентът не се е съобразил със становището на МС за дерогацията на руския петрол, а проблемът с вноса на украинско зърно и слънчоглед няма решение, а само се отлага.

"Президентът Радев още първия ден осъди руската агресия в Украйна и до момента има позиция, която обаче полека-лека целият свят започва да се обръща и започва да гоори в съзвучие с президента. Това се случва и в САЩ, и в Германия, и в други европейски страни. Президентът е за това - да се търсят механизмите на дипломацията, чрез които да се постигне мирно решаване на този конфликт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВИЕ СМЕНИХТЕ 7 000 ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СЕГА РЕВЕТЕ ТА СЕ ДЕРЕТЕ- ХА СТИГА ЧЕ НЕ ВИ ТРАЕМ.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този се прави на важен, а е пълна 0.
22
1
 
7
 
! Отговори
хахахаахах преди 7 месеца
но, ВИЕ няма да ги дадете на никой!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крайно време е македонските служби да се задействат и да осветлят дейноста на тази руска гургулица. На ДАНС, разбира се не разчитаме, гълаба и за това брани шефовете на ДАНС,назначени от Радев.
20
0
 
8
 
! Отговори
ГУГУШЧУК стига лъжи преди 7 месеца
Гледахте ли в Панорама Гугушчук амо може да се убива с поглед пълен омраза и ненавист щеше да го стори и лъже ама така дебелооко- МОЛЯ НАПРАВЕТЕ СИ СПРАВКА В НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ ГА УПРАВЛЯВАХА СЛУЖЕБНИТЕ КАКВА ИНФЛАЦИЯ ИМАШЕ, А СЕГА СЕ ВЪРНЕТЕ КЪМ АПРИЛ 2021/2012Г- НО ПЪК РЕШЕТНИКОВИ ЛЪЖАТ ТА СЕ ДЕРАТ...
19
0
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Много прелетни птички станахте .
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най- голямата чистка 7000 уволнени, окупиране на службите, копринков, Ушев, гергов , Добрев , Узунов и далаверите им за милярди във всяка една сфера- енергетика, оръжие , пътища.. и сега това пернато назначено за марионетка *** да ръси мозък, вместо да търка ната в килия! Това няма да простя на сегашните, че не ги осъдиха тези родоотстъпници!
17
2
 
8
 
! Отговори
Разгонен Радев преди 7 месеца
Гълъбе! Десито заспа! Идвай в гаража да ти разцепя задницатa! Говорих с НСО да те допуснат. АУУУ ОБЪРКАХ ЧАТА! Изтрийте ми коментара, това беше грешка! Само се майтапех.
16
2
 
10
 
! Отговори
Бойко Василев БНТ преди 7 месеца
Гълъба извади от 5 стомни вода и пак едва едва си измука от пръстите някакви там отговори на неудобните въпроси на господин Бойко Василев, водещият на предаването Панорама, по БНТ, всеки Петък вечер от 21:00 часа.
15
2
 
11
 
! Отговори
Гълъб Смехоран преди 7 месеца
Гълабе, кажи някой виц, ти за друго не ставаш. Не че и за това ставаш, но айде да не си капо - нали те бяха монтирали за Премиер - да не посрамваме високата позиция.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя в Понарама преди малко, щеше да се задави от злоба.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гълъбе, птицо проклета.. я кажи под шапката на кого е ДАНС (които изгониха руските свещеници!)? Не се прави на луд!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вие вече ги "превзехте". Твоят шеф може да назначава и уволнява в тях... какъв е проблемът? Не искаш други да го правят ли?
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХА ХА ХА ХА! Долни лъжи! Отлитай гълъбе!
10
3
 
3
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Гълъба да каже кога официално ще приемем долара, от посолството със сигурност са го обявили вече
9
2
 
5
 
! Отговори
Триволта преди 7 месеца
Хе хе, назначихте си свои хора и дано ги махнат скоро. ***.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хареса ви да изчезват милиарди и пред никого отчетност. Никой не ви е избирал.Цял народ ви храни. Напълно ненужни. Предатели на собственият си народ.
7
1
 
8
 
! Отговори
за Витков преди 7 месеца
Давай обяснения пред енергетиците какво свърши за година и половина. Нали всичко беше криза и работа,работа,работа едно голямо нищо! Сега друг да вади горещия картоф. Колко плана разработихте, колко законопроекта които да бъдат дадени за гласуване при сформирането на парламент!
6
3
 
13
 
! Отговори
Ха,ха преди 7 месеца
Гълъ58679б,а вие превзехте службите и пак ви изхвърлиха от властта.Сега комунисти и бивши военни ,сте окупирали Президентството .Но и оттам ще ви изхвърлим.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знаехме, че покрай протестите на зърнари и енергетици, имало и и.б.р.е.к.ч.ии които протестирали срещу деинсталирането на руските агенти от върховете на българските служби. Сега вече знаем кои са ибри....ците