Митрофанова: Ще предприемем действия за руската църква

Не знаем дали патриарх Кирил е получил писмо от Неофит
25 сеп 2023 18:30, Стела Стоянова
101
Митрофанова: Ще предприемем действия за руската църква
Снимка БГНЕС

Посолството на Русия в София ще предприеме действия относно храма "Свети Николай" - Руската църква в София, в координация с Руската православна църква (РПЦ), заяви пред ТАСС руският посланик Елеонора Митрофанова.

"Всички действия по отношение на Руската църква в София ще бъдат предприети в съответствие с решението на Руската православна църква. До момента не ни е известно патриарх Кирил да е получил писмо от патриарх Неофит, не знаем решението на Руската православна църква", каза посланикът.

Посолството на Русия в България е официален собственик на храма и разполага със съответния нотариален акт, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
3
 
! Отговори
До 41 ДО АНОНИМЕН.. преди 7 месеца
Кой ми *** в гащите? САЩ нападнаха русия на украинска територия? Нали така беше опорка
46
7
 
1
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 44 преди 7 месеца
ТЕБЕ ПЪК, ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТВОРИ. АЙДЕ. ДОСТАТЪЧНО МРАЗИ ОСВОБОДИТЕЛКАТА НИ РУСИЯ. СТИГА ВЕЧЕ ГАВРИ.
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДО АНОНИМЕН 38/41 я да обясниш кой е нападал рушландия, че путин да я защитава? не е ли обратното, когато казвате на черното бяло, да не мислите че някой ви вярва?
44
10
 
6
 
! Отговори
ЖАЛ ЖАЛ преди 7 месеца
Като сте толкова "състрадателни" към "братята" (умирам от смях) украинци, защо не съчувствахте и не хранихте бедните гладуващи сомалийчета от поне 50 години насам, а "свестници" такива? Как пък едва миналата година всичките станахте много състрадателни по американска поръчка? Ха ха ха. Предатели, лицемери, лоши хора.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Костов е виновен! Руската църква е руска. Продажникът Костов продал и църквата, ще продаде и маййка си.
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще затворите най-накрая пасольство?... Питам с надежда.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НАТО ли ше нападате :)))
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДО АНОНИМЕН 35/39 наричам терористи окупаторите на България, както и убийците на православни в Украйна! А ти вземи прочети историята от това време, но да не е издавана по времето на бай тошо
39
11
 
3
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 38 преди 7 месеца
ЕЙ СЯ ЩЕ ТИ ПОЖЕЛАЯ АЗ НА ТЕБЕ ЕДНО КРОТКО ДО АДА И ОБРАТНО. НЕБЛАГОДАРНИ МИЗЕРНИЦИ, РАЗБРАЛИ-НЕДОРАЗБРАЛИ. КОЙ НАПРАВИ ВОЙНАТА - АМЕРИКАТА. ПУТИН САМО ЗАЩИТИ ПРИ НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА РОДИНАТА СИ. АМА ТРЯБВА АКЪЛ. КОЙ НАРУШИ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ - ЗЕЛИ-МЕЛИ... АЙДЕ, ЧЕ МИ ПИСНА. А "СВЕСТНИТЕ" ТИ СЪБРАТЯ УКРАИНЦИ НИ КОЛЯТ И ПАЛЯТ ОТ 2014 НАСАМ.
38
3
 
9
 
! Отговори
Вежливя Лос преди 7 месеца
Защо да гонят мутрафонова, с присъствието си сама работи срещу Русия. Всеки път когато се изкаже или появи някъде създава неприязън към Русия.
37
13
 
5
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 35 преди 7 месеца
БАБА ТИ Е ТЕРОРИСТКА, НЕБЛАГОДАРНИКО! НАРИЧАШ ТЕРОРИСТИ СПАСИТЕЛИТЕ СИ ОТ РОБСТВОТО ЛИ БЕ, НЕБЛАГОДАРНО ДЖЕНДЪРО-АМЕРИКАНСКО КЕЛЕШМЕ! СРАМ И ПОЗОР. НЕБЛАГОДАРНОСТТА Е ТЕЕЕЖЪК ГРЯХ, ЮРОДЕ.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ПОТРЕСЕНА ОТ СИНОДА_ и защо нашия синод да защитава руските интереси?... да защитава убийци на православни украинци?... я по-кротко ***, заминавайте за сибир като не ви харесва
35
3
 
1
 
! Отговори
Германец преди 7 месеца
До FCKPTN -- това, за което призоваваш е наказуемо по наказателния кодекс, но ми допада идеята. За *** имам бутилка шампанско в хладилника. За тоя шопap от пасольството ще заредя още една :)
34
3
 
11
 
! Отговори
леле преди 7 месеца
Нагли до безкрайност
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
добре де нали е построена въпросната църква с пари на български дарители, как така я притежават тези терористи, но като се замисля турски поток заедно със земята под него също е собственост на русия, но е построен с български пари, за това поне знаем на кого да благодарим, на борисов
32
8
 
7
 
! Отговори
ПОТРЕСЕНА ОТ СИНОДА преди 7 месеца
Предлагам да бъде експулсиран не просто от родината, а направо от планетата и галактиката този лицемерен орган, наречен БГ Свети Синод, който НЕ САМО НЕ СИ МРЪДНА ЛЕНИВИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ ПРЪСТ ДА ЗАЩИТИ СВОИТЕ ПРАВОСЛАВНИ РУСКИ СЪБРАТЯ, БОЖИИ ЧЕДА, А И СЪМ СИГУРНА, ЧЕ И ДА ГИ БЯХА ЕКЗЕКУТИРАЛИ ПУБЛИЧНО ВИЕ ПАК НЯМАШЕ ДА ГИ ЗАЩИТИТЕ, ПРЕДАТЕЛИ. В АДА! МИСЛЯ, ЧЕ И НА ГОДПОД СТЕ МУ ПРОТИВНИ.
31
1
 
9
 
! Отговори
до Te amo Italia. преди 7 месеца
Що не вземеш да прочетеш малко история на католическата религия а ? Кръстоносни походи, вкл. срещу Катарите (християнско движение) в южна франция с милиони избити. Кървави религиозни войни с протестантите. Португалската, Испанската и Римската инквизиция са избили хиляди обвинени в ерес и вещерство. Педофилските скандали от последните 20 години. Ти верно ли убеждаваш хората, че православието е по-лошо от католицизма? Айде моля ти се.
30
8
 
10
 
! Отговори
Истината казвам преди 7 месеца
Нали бяхте цивилизовани, какво стана сега се оказахте варвари с нот.акт, използващи вярата за политическа пропаганда. Нация на убиийци! Убихте царя си с семейството му и цвета на аристокрацията, след това доизбихте няколко млн.души интелигенция и останахте нация от *** създали *** като Путин.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Посолството на Русия в България е официален собственик на храма и разполага със съответния нотариален акт///Хи, хи, хи от кога в Православието духовните неща се уреждат с нотариални актове? Кой Вселенски събор го е приел това? Нито един.
28
15
 
11
 
! Отговори
Te Amo Italia преди 7 месеца
17 Римокатолицизмът е по добре от руския православен путиносатънизъм,Подкрепям идеята аз ще стана католик!