Експерт: Смъртта на Ангел Христов показа, че службите са в будна кома

Гешев имаше достатъчно време, за да каже неща, които да имат тежест, смята Иван Анчев
12 юни 2023 21:40, Красимир Ангелов
20

ВСС реши да освободи главния прокурор Иван Гешев след серия разкрития от обвинител номер едно. Какво мислят експертите за безпрецедентния у нас казус?

"За всяко нещо си има тайминг, може да кажеш големи истини, но ако си изпуснал правилния момент, се поставя под въпрос всичко, което казваш. Гешев имаше достатъчно време, за да каже неща, които да имат тежест и възприятие в обществото, а не да остава впечатлението за разчистване на сметки между заинтересовани кланове, които са развалили играта помежду си и сега си мерят мускулите", заяви дипломатът и експерт по национална сигурност Иван Анчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че не е случайно размразяването на разследвания, последното от които за газопровода "Турски поток".

"Ние понастоящем сме мълчаливи наблюдатели на разчистване на сметки, което е в тотална вреда на българското общество. Политическото влияние във ВСС не трябва да бъде рушащо имиджа и доверието в институцията. Войната не е само между клановете, тя се пренася в обществото", добави Анчев.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Анчев оприличи ситуацията на "врящо гърне, в което всеки, който бръкне, рискува да бъде изгорен". Той коментира и ситуацията в службите за сигурност.

"Смъртта на Ангел Христов показва, че нашите служби са в будна кома, знам какви професионалисти работят в тези служби, те са в абсолютна парализа, не знаят накъде да тръгнат, с кого да играят - този, който днес е силният, може утре да бъде низвергнат", анализира експертът по национална сигурност.

Анчев е убеден, че истинската деполитизация на службите ще ги изведе от будната кома, защото "за съжаление, в днешно време всеки знае кой на кого е човек".

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Друг преди 10 месеца
Айде стига глупости вече! Май само вие не знаете, че това е лошо нсправрна инсцинировка!
10
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
мога да ви дам примери,имена,адреси, на ...полицаи с проекти...през възрастни...майки и бащи...деца на кгб-дс агенти,реалните производители биват убивани от десетилетия от дпс държащи МЗ и грабещи в полза путин ЕС данъкоплатците!!!кой съсипа Булгартабак???хранещ българските турци???амидпс на пеевски,прогонващ бг турците в робство изоставящи децата си!Бог да пази САЩ и Свободният!!!
9
8
 
9
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Анонименвсичките изброени от изрожоденеца,полагат Клетва...да Служат на Народа на България!обаче бачкат за путин платени с ограбени от ЕС пари през схеми и "проекти"ограбващи ЕС данъкоплатците и финансиращи убиеца на жени и деца путин,кгб си има агентура от десетилетия,бизнесмени,политици,медийни "звезди"чалгари като славЧу,това е война...дявола путин насаждащ страх на масите и обогатяващ малцината агенти ви манипулира и ограбва...мнозинствота!!!
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По Комституция службите от институциите на изпълнителната,президентската и съдебната власт трябва задължително да са деполитизирани,което включва Президента и състава на президенството,армията и военното министерството,полицията и състава на МВР,всички органи,служби към институциите на съдебната власт и състава на министерството на правосъдието към изпълнителната власт за да си изпълняват независимо от другите задълженията им конституционно възложени с което трябва да се съобразяват политиците.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП ви го казаха, ама ги оплюхте
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смъртта на Гелето показа колко прав е бил Рюте...
5
1
 
3
 
! Отговори
Има мафия преди 10 месеца
Дупнишката мафия го уби за да не проговори за Борисов, Ели Скоклева и другите! Убиват със СРС техника!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Показва че няма правосъдие и бяма контрол у нас
3
1
 
14
 
! Отговори
Пандов преди 10 месеца
Смъртта на Иван Иванов (тракторист) и на Желю Желев (овчар) не се забелязва от никой. Защо трябва да плачем за някакъв мега разбойник.
2
7
 
1
 
! Отговори
121212 преди 10 месеца
Точно обратното.
1
5
 
1
 
! Отговори
Мирослав Германов преди 10 месеца
Аз съм гей и съм влюбено в Гешев