Прокуратурата проверява сигнали на ВМРО и "Възраждане"

TeТе са след инесения запис от Радостин Василев
Обновена: 29 май 2023 19:07 | 29 май 2023 18:54, Стела Стоянова
39
Прокуратурата проверява сигнали на ВМРО и "Възраждане"
Снимка БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) проверява сигнал на народни представители от парламентарната група на ПП „Възраждане“ и от Българско национално движение „ВМРО“, в който се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „Престъпления против републиката“, съобщиха оттам.

В сигнала се твърди, че на 26.05.2023 г. по време на пресконференция на народния представител Радостин Василев са изнесени данни за извършени престъпления против републиката. Тогава депутатът оповести, че ще публикува записи от заседание на националния съвет на ПП и в тях стават видни определени политически договорки, свързани с обявения тогава ротационен кабинет.

Още по темата

Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура. Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт е възложил на Държавна агенция „Национална сигурност“ да извърши проверка по случая. След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
9
 
! Отговори
До До 12 преди 11 месеца
До До 12 - ти като искаш, изнасяй се! Свободен си! Това "ще те управлява руското посолство" от къде го реши? Това е трети психологически подход (след "ние сме безсилни" и "ние си го заслужаваме") - "или си от Левски, или от ЦСКА - има две опции, избираш едната, това е"! Целта е, да ви убедят да се подчините на две всъщност еднакви неща! Айде на бас, че има много повече от два варианта! САЩ и Русия искат едно и също-да владеят света! Фили и фоби са еднакво вредни! Ние сме БЪЛГАРИ, тук е БЪЛГАРИЯ
16
17
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Отдавна стана ясно, че ВМРО са една руска дpиcня. *** са ясни - на пряко подчинение на Кремъл.
15
13
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 11 месеца
И какво? Ще те управлява руското посолство? Това ли искаш? Уау, страхотно ще е. Ще си като Беларус. Супер живот. Не, благодаря. Нямам 100 живота. Напускаш държавата и никога повече не се връщаш в България.
14
1
 
16
 
! Отговори
До Ужас 5 преди 11 месеца
До Ужас 5 - по-добре човек да умре во бой за свобдата си, отколкото да живее като роб! Ти предлагаш да вдигнем бяло знаме и да свалим ***! Да избягаме предавайки се позорно! НА КОЙ? На едни некомпетентни нагли марионетки? Които това точно целят? Като искаш, изнасяй се! Знаеш кой бяга! Истинският ЧОВЕК (не само мъж), се бори, а не чака някой да му го направи или да бяга, като няма кой друг на му обърше д*пето! Б*клуците, изнасяйте се! ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ оставаме и ще се борим! ОТ НАС ЗАВИСИ!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези мъртъвци нещо са се размърдали?
12
4
 
13
 
! Отговори
До Ужас преди 11 месеца
До Ужас - кой си ти, че да говориш така? Има *** в българия, както има навсякъде. Вместо да призоваваш да го изчистим, ти призоваваш да се предадем и да избягаме, че даже и да легнем на чужденците? В ред ли си? БЪЛГАРИ, това е психологически подход да ви внушат, че от нас нищо не зависи за да не се борим "напразно", че сме "***", за да мислим, че това си заслужаваме, че трябва да сме роби на чужденците, за да ни командват! ЛЪЖА! ОТ НАС ЗАВИСИ и МОЖЕМ! За това го използват, защото знаят!
11
1
 
9
 
! Отговори
Bg-до номер 5 ужас преди 11 месеца
Не си прав аз съм се изнесъл ама има възрастни хора болни хора които не могат да се изнесат .За това всички трябва да се борим каквото може да помогнем на хората в България.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОТ ЗАПИСА 1,43,05 - НАКРАЯ ДОБРЕ, ПРАВИМ ПРАВИТЕЛСТВО И ПОЧВАМЕ УВОЛНЕНИЯТА. ДОТУК ДОБРЕ, НО ХОРА ОТКЪДЕ? НИЕ ПО МОЕ МНЕНИЕ КАТО ЦЯЛО НЯМАМЕ ГОЛЯМ СПИСЪК ОТ ХОРА, КОИТО МОЖЕМ ДА НАЗНАЧИМ? ТОТАЛНО ЩЕ КОЛАБИРА НАЦИЯТА. ПРИ ПОДГОТОВКАТА НА МЕСТНИ ИЗБОРИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ПРОЦЕС ПО СЪЗДАВАНЕ НА СТРУКТУРИ.
9
1
 
15
 
! Отговори
До Прокуратурата преди 11 месеца
Ако наистина искате поне малко да се реабилитирате и да покажете поне едно истинско дело в полза на България, не за общи престъпления, а за престъпления против държавата и всичко, което заслужават със самопризнанията в близо 5-часовия запис, плюз поне два пъти потвърждаване от асен василев, че застава зад всичко това, плюс лъжите на цялата им клика по медиите (говорейки лъжи за законите) - ЕФЕКТИВНО и БЪРЗО следствие, съд и ЗАТВОР - киро, асен, денков, атанасов, хр. иванов, бойко, габриел-всички
8
12
 
1
 
! Отговори
факт преди 11 месеца
Юда Искариотски се таи във всеки българин !!! За това ще сме последната дупка на кавала !
7
2
 
16
 
! Отговори
Зевс преди 11 месеца
Изобщо не е за общи престъпления, трябва по член 103 от НК да ги проверяват (Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години)
6
2
 
19
 
! Отговори
лелеее.... преди 11 месеца
Ша фърчат неолиберални глави и дамски превръзки...нема лево-нема десно...!
5
18
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Пропаднала държава. Хора изнасяйте се, защото не знаете каква бедност и фалити ви чакат. Отивайте в нормална западната държава и никога вече не се връщайте в България. Жени, не раждайте деца на България. В никакъв случай. Като отидете в чужбина, там раждайте.
4
4
 
10
 
! Отговори
Упсььь... преди 11 месеца
Някой май искаше оставката на Гешев....защо ли????Я да си припомним...
3
5
 
12
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 11 месеца
Сега ще видим има ли Прокуратура !!!! И кой искаше главата на Гешев??!!!
2
3
 
11
 
! Отговори
Айде Гешев преди 11 месеца
Ти си на ход...удри...удри...техната мам. !!!!!
1
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радостин Василев изпра Бойко Борисов. Без да иска. Защото е амбициозен тарикат, който не подбира средства за целите си. И не мисли за последствията. Действа като уличен бияч, на когото нещо са отказали. На него лично - да стане министър на спорта, за да замете следите отпредѝ и да си изпълни обещанията към едни известни хора.Очаквам, като най-успешният политически играч на терена, Бойко Борисов да се възползва от това осветяване на шарлатаните. Засега само ГЕРБ може да ги бие на изборите.