ПП-ДБ за трасето на "Струма": Няма осигурено финансиране

Пътят щял да бъде опасен и скъп
Обновена: 18 май 2023 10:36 | 18 май 2023 10:36, Камелия Цветанова
23
ПП-ДБ за трасето на "Струма": Няма осигурено финансиране
Снимка: БГНЕС

От ПП-ДБ алармираха, че за трасето на магистрала "Струма", чиято първа копка направи преди дни министърът на регионалното развитие Иван Шишков, няма одобрено финансиране нито в държания бюджет, нито от ЕС.

Опитите на служебния кабинет да раздвижи изграждането на най-проблемния участък от магистралата - през Кресненския пролом, в последните седмици предизвикаха протести.

Според Андрей Гюров, който е депутат от Благоевград, вариантът, който е избрало служебното правителство не решава проблема с лесния достъп до Югозападна България, защото това не е магистрала, нито високоскоростен път и той ще е опасен и скъп.

Още по темата
"За нашия регион е от изключителна важност проектът за "Струма" да намери нормален завършек и неговата цел е да реши един логистичен проблем - хората да стигат по бърз и безопасен начин от София до границата с Гърция. Трябва да се намери и начин да се запази поминъкът на хората и биоразнообарзието в този уникален за страната район", каза той.

Екологът Андрей Ковачев обвини Шишков в лъжи. Едната е, че проектът е в съответствие с европейското законодателство, но това не било вярно, защото било в противоречие с Директивата за опазването на биооразнооразието и Директивата за околната среда.

"България ще бъде санкционирана за това", коментира Ковачев.

Втората лъжа било твърдението, че става въпрос за магистрала.

"Това, което е одобрено през 2017 г. не е магистрала, не е дори високоскоростен път, а е второкласен път и ще е път убиец, защото няма как да се вкара този тежък трафик на две платна", посочи екологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: СтрумаАндрей Гюров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oтстранете мафиотското правителство на дрогаря кРадев.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма, защото ПП спря проекта "Струма", иззе парите за него, без да докаже обвиненията срещу този проект, че било работено незаконно.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бактисах от тая промяна бе !!!.Две години избори !!!Бати мошенниците ,само борч след борч,избори след избори .Без бюджет.Всички магистрали спряха .
17
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
15 километра тунел ??? Тия наред ли са! Всякакви Пара' зити се напъват да дават акъл, като започне нещо да се прави! Някои май отдавна станаха милионери, след екорекет . По-скоро май ги е грижа за костенурките и кокичетата , отколкото колко жертви ще си отидат там!
16
1
 
3
 
! Отговори
мдааа... преди 1 година
На крива ракета/ПП-Шарлатани/ и Космоса и пречи !!!
15
1
 
4
 
! Отговори
тия от ПП"Шарла преди 1 година
...пари нема - не действайте !!!!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интересуват нито политиката ви, нито бюджета ви, нито мераците ви, нито скандалите ви. Научих се да се оправям сам. Единствено искам мрежа от пътища, големи, широки, безопасни и равни. А вие давате парите ми за избори, в които не участва дори половината от населението, да не говорим за децата, които се интересуват само и единствено от пътищата, защото те са най-отегчените от дългото пътуване.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците от Солун до Игуменица -имат 90 км тунели и какво а нащте за 15 км се циганят - хем и екоактивистите няма за какво да се хванат
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-ДБ не се умориха да казват как нещо не може да стане. Предложете работещ вариант, дайте решение на нещо. Не можете, не знаете и сте контра продуктивни популисти. Слуги на мафията и олигарсите рушащи държавата.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съществуващия път трябва да се разшири а не да се копае някакъв скъп и опасен тунел.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото е, че тези шарлатани и измамници няма да помиришат власт. Откакто е Шишков министър строежът и поддръжката на пътищата лека-полека излизат от ступора в който ги вкараха кикитата.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми катоокрадихре парите за седем месеца как че има !!!
8
1
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
И кои българи гласуват за шарлатаните саботьори незнам
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да няма финансиране но вече е подписано,и магистрала ще има
6
6
 
11
 
! Отговори
ПЪТЯТ ПАРИТЕ преди 1 година
ПП и ДБ веднага щом за пръв път се докопаха до властта спряха изграждането на магистрала Хемус - сега всичко е двойно по-скъпо, пари няма, а недовършеното пусее и се руши. Сега и магистала Струма им пречи. Изглежда ACEН BACИЛЕВ и KИPИЛ П. имат по-добри идеи какво да правят с парите за пътища и магистрали (като например да ги дават за подпомагане на Украйна).
5
12
 
5
 
! Отговори
да преди 1 година
Видяха колко милиарда окраде Бойко и неговите кметове от строителство, ремонт и ремонт на ремонта на пътища и магистрали и искат и те.
4
2
 
13
 
! Отговори
ДЯДО ЯГА преди 1 година
така,така...искрено се надявам тези ППта И ДСбъта да се провалят с правителство и да вземат да се разкарат ...и Герб и останалите са същите, но тези са първенци в омразата си към България. Да не мислите че заради разни птиченца и костенурчета е този вой? Да сте видели масови избивания на ята птици по магистралите? Няма и да видите..те не са прости като хората. А тези го правят за пари и влияние..нищо градивно, само саботаж...
3
1
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Хората направиха 50 км тунел под Ламанша,анашите дрогаре не могат да измислят 18 км път,па дори през баирите.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ПП-ДБ алармираха, че за трасето на магистрала "Струма", чиято първа копка направи преди дни министърът на регионалното развитие Иван Шишков, няма одобрено финансиране нито в държания бюджет, нито от ЕС.Унищожиха България тия .Спряха всичко ,само борчове,дефицит и избори след избори .Да ви таковам на промяната
1
2
 
19
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
Ама разбира се няма да се строи нищо като при вас и няма да ома проблеми.Гадни популисти