Родилката, спасена със Спартан: 24 часа съм се молила да се върна при семейството си

Тя благодари на д-р Асен Меджидиев за лекарските грижи
Обновена: 2 мар 2023 12:22 | 2 мар 2023 12:16, Нели Христова
18
Родилката, спасена със Спартан:  24 часа съм се молила да се върна при семейството си
Снимка: БГНЕС

"Благодаря за всичко, което направихте за мен. Благодаря за професионалното и човешко отношение на медицинските екипи. Никога няма да забравя момчето, което през целия полет ми държеше ръката и ми даваше кураж. Имах късмета, че за мен се грижеха невероятни лекари, с големи сърца – истински професионалисти.

За съжаление, докато човек не стигне до такъв критичен момент, трудно си дава сметка, че нищо друго в живота няма смисъл. 24 часа съм се молила да се върна при семейството си и това се случи". Това заяви по време на среща с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев Господинка Господинова – родилката от Силистра, която по спешност беше транспортирана до София със самолет "Спартан" в началото на януари, съобщиха от министерството на здравеопазването.

Още по темата
"Положихме всички усилия. Бяхме много притеснени, особено по време на транспортирането със самолета "Спартан", но винаги сме вярвали, че нещата ще имат своя добър край. В такъв момент поглеждаме по друг начин на живота. Най-голямата благодарност, естествено, е към лекарите – това са хората, които заслужват нашето признание и, благодарение на които днес Вие сте в дома си със своето семейство", подчерта здравният министър.

На 6 януари, два дни след като ражда близнаци, състоянието на Господинка Господинова рязко се влошава. Това налага спешно да бъде транспортирана от Силистра до София.

Първоначално тя е транспортирана от Силистра до Балчик с вертолет „Дофин", оборудван с медицинска апаратура за евакуация и спасяване. След това, със самолет "Спартан", е транспортирана до София, за да бъде приведена в Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом".

Операцията по медицинска евакуация беше проведена след искане от Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
19
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Пъво - браво, че е помогнато на жената. И така трябва да е. Но не трябва да има само един самолет и то "Спартан". Този самолет не е за един или 5 човека. Спартан - 60 войника, или 46 парашутисти за възд. десант, или 6 души мед. персонал и 36 места за ранени. Трябва да има няколко такива самолета, по-малки. А ако Спартан-а спука гуми какво правим ?
14
3
 
25
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Само силни похвални думи са уместни в случая!!! Имало държава отвреме-навреме...
13
6
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
В бедна Силистра (и останалия тотално западнал прованс) има само бачкери със заплати в плик. Именно заради подобни нямаме и 1 медицински хеликоптер. Защото крадат ежедневно от държавата и сочат с пръст как останалите крадат.
12
1
 
24
 
! Отговори
ами преди 1 година
"Операцията по медицинска евакуация беше проведена след искане от Министерството на здравеопазването.". Когато има хепиенд е чудесно,но защо трябва да се стига за спешна операция от професионалисти в специализирана болница СЛЕД искане от "високо"?!?
11
1
 
17
 
! Отговори
Чие преди 1 година
Е туй чадо, щот простосмъртните имат право само да плащат данъците за тези неща
10
12
 
3
 
! Отговори
поне една преди 1 година
на тая територия дето осъзнала,че парите не са всичко,не че света щеше да свърши без нея,но от какво толкова се е притеснила,нали българите се имат за безсмъртни,но като й припарило,олеле,да идва спартана,неща.стници.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Силистра случайни хора няма като тръгнеш от Маджо !
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали за кака Веска от село Левуново благоевградско ще вдигнат цял самолет? Това село съществува нее измислица. Всеки който пътува за Гърция може да види табелката след Благоевград. Та мисълта ми е дали за всеки един на тази територия ще има специални грижи? Щото във врачанската болница майка почина пред очите на невръстното си детенце докато една другарка и иска егенето. Май е време за смена на режима.
7
1
 
15
 
! Отговори
Жива и преди 1 година
здрава да е жената! Аз зло никому не мисля. Просто се зачудих "Операцията по медицинска евакуация беше проведена след искане от Министерството на здравеопазването." Що тъй нямат искания за обикновените хора МЗ. Нека да си спасяват, ама защо го поднасят като новина, като обикновения българин ни "Дофин" ще види, ни "Спартан"... Между другото, откога в Балчик има летище???
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво и благодаря на всички които са си свършили съвестно работата...колко е важно в даденият момент да проявиш милосърдие...Да сте живи и здрави....
5
9
 
17
 
! Отговори
Колко преди 1 година
Платихте за спартана,или за сметка на целия български народ,защото и аз ако се наложи да го ползвам да знам тарифата.нагли,по нагли най нагли.
4
6
 
12
 
! Отговори
Айше преди 1 година
За мен ще има ли спартан.всичко в тая държава е сбъркано за едни е майка за други наше мащеха.колко родилки си отиват от този свят,защото не са на Бога ***.за тях няма спартанци.жалко за жените ,който искаха да дадат живот на децата се и на тях .бог да ги прости.дано там имате спартанци.лек път
3
12
 
0
 
! Отговори
Забравила е да преди 1 година
благодари на добрият американски самолет, който демократично и безкористно е извършил услугата. Разправя се, че самолетите от този вид имат магически лечебни свойства.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиар- за тва е пратен спартана, з аради тези снимки!
1
6
 
53
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Само че мъжът и бил прокурор, а самата тя бачка в НАП. Въпросът тук е, има ли подобна грижа за бай Никой от село?