Сезонът в Пампорово - неочаквано добър, спадът е само 30%

Зимните курорти искат координиране на ученическите ваканции
9 мар 2021 23:00, Анисия Иванова
18

Зимните ваканции на учениците в балканските държави трябва да бъдат координирани, за да не се струпват всички туристи в курортите по едни и също време и това ще бенефицира всички. Но това е въпрос на държавна политика и може да бъде набавено само след нарочен разговор между ресорните министри. Смело е, но не е неизпълнимо. Това заяви Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"Предварителното очакване бе за 90% спад, но благодарение на природните дадености, климатичните условия и добрата организация сезонът се оказа неочаквано добър. Спадът сега е около 30%“, обясни гостът.

Хо думите му много от българите, които обикновено пътуват до алпийските ски курорти, този път останаха в България и видяха, че нивото при нас не отстъпва.

"Хората търсят все по-добра услуга и са склонни да плащате повече. Променя се маниерът на туристите, но това е добре. Тази зима хората видяха, че по нищо не отстъпваме на другите световни курорти", каза Беляков пред Bloomberg TV Bulgaria.

Вече не се търси евтиният сегмент и това е добра новина, тъй като българските курорти са положили "много усилия, за да вдигнат нивото", допълни гостът.

"Не трябва да се отъждествяваме с евтиното“, категоричен е той.

Гостът обясни, че при липсата на чуждестранни туристи е било "прекрасно да видим как българският турист успя да компенсира в много голям процент тази липса".

"При нас основната програма за подкрепа е 60/40, но важното е, че държавата прояви разбиране и ни остави да работим“, каза Беляков. "Буквално всички чуждестранни програми изчезнаха и беше много приятно да видим как българският турист успя да компенсира. Мисля, че това ще е един тренд, който ще се задържи“, добави гостът.

Белаков заяви още, че се забелязва трайно удължаване на интереса на българите, като те вече остават до 3-4 дни в курортите, а не само по два, както обикновено.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ддд преди 3 години
До АнонименСамо Боро предлага сутрешна полудневка и тя е 80% от цената. Пампо тази година и те се изхитриха и няма вече такова животно. А кой е четвъртият голям.
15
1
 
3
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
*** трябва по-време на най-голямата пандемия за последните сто години да се тагне със ските.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IvoКога за последно си ходил на ски? Само Банско от 4-те големи не предлагат сутрешна полудневна. Пампорово бяха първи. И с новите лифтове. И новите системи за чекиране. И с оръдията за сняг. И с поддърржането на пистите. Пратиха бившия ни състезател по ски 90-те в Австрия да учи занаята.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка сутрин преглеждам камерите на нашите зимни курорти. Оставам с впечатлението, че Пампорово е най-посещавано. Ако не бяха поройните дъждове, дето за седмица- две оголиха пистите сигурно нямаше да ги има тези 30% спад.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ходят в алпийски курорти, заради повечето писти и това няма как да се компенсира, защото нашите курорти са на ниско и няма достатъчно сняг. След като постоянно вдигат цените, вече търся оптимални условия - прясно навалял сняг и много писти. Затова ходя няколко пъти в годината, а преди карах няколко пъти седмично
11
0
 
4
 
! Отговори
Ivo преди 3 години
Е как няма да са добре, като са единствения курорт, който изнуди туриста САМО СЪС СЛЕДОБЕДНА полудневна карта. Масово хората карат до обяд, но те не предлагат сутришна полудневна карта. По този начин Изнудват туриста. ГРОЗНО Е.
10
2
 
4
 
! Отговори
С преди 3 години
Това са липсващите чужденци. Важно е нормалните хора да продължим да живеем. Останалите да се връщат обратно в дупките си!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3500 заразени за денонощието...Откъде ли станаха толкова ? Сезонът на пандемията тепърва предстои.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При новото нормално на спад от 30% му се вика "много добре".Света изтрещя.
7
2
 
5
 
! Отговори
Добър сезон преди 3 години
За мутритЕ а за обикновените хора в Смолян един процент от населението мъртви с ковид
6
2
 
17
 
! Отговори
What? преди 3 години
Ресторантите в хотелите бяха пълни с народ. И между другото приемаха и външни хора щото друго не работеше. Никакви дистанции, маски и т.н.. Е така се прави сезон
5
2
 
8
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Това значи ли, че няма да *** за помощи?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мнооо добребрао
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спада е само 30% хахххахааххха
2
2
 
5
 
! Отговори
Майтапи преди 3 години
Само 30% бил спада. Ами то 1/3. Голям майтап.
1
2
 
9
 
! Отговори
Му-ха-ха преди 3 години
Чудех се дали да ходя на Боровец или на Пампорово, накрая отидох на Пампоровец.

Спонсорирани публикации