Радев: Ако записите с премиера са автентични, показват кой и как управлява

Президентът заяви, че всеки ден закъснение е пагубен за АЕЦ "Белене"
557
Радев: Ако записите с премиера са автентични, показват кой и как управлява
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че времето е решаващият фактор дали ще има втора атомна централа у нас и всеки ден закъснение е пагубен.

Още по темата
Радев посочи, че засега все още ядрената енергетика е най-евтината и безопасна базова енергийна мощност.

Тя дава на България почти една трета в нашия енергиен микс и е стратегически отрасъл за България, посочи той и допълни, че е изключително важно да намерим най-сетне отговор на въпроса ще има ли АЕЦ "Белене".

Президентът смята, че трябва да се изчисти въпросът с ЕС има ли проблем за лиценза й, защото "не можем да се опитваме да строим колос на глинени крака".

Румен Радев е на посещение в Козлодуй, където посочи, че можем да се гордеем с нашите кадри в енергетиката, но и тук има проблем с попълването от млади кадри.

Искат се бързи решителни мерки и най-сетне трябва да видим каква е енергийната стратегия на България. Говорим за перспектива от 20, да не кажем 50 години напред, посочи той.

На въпрос за новите разпространени записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, той отново настоя за независима експертиза за автентичността им. Радев обаче каза, че тя не може да бъде осигурена от прокуратурата, защото в един от тях името на главния прокурор се споменавало като "възторжен фен на премиера".

Ако се установи тяхната автентичност, това показва на лицето на Европа кой и как управлява, заяви президентът.

Радев каза, че не бърза в действията си по отношение на секретаря си Пламен Узунов. Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, щях бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване, каза президентът. Според Радев обаче има очевидна тенденциозност и вземане на страна в политическите игри от страна на държавното обвинение. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията, заяви държавният глава.

По думите му нашето общество има крещяща нужда от справедливост и прокуратурата е длъжна да я даде.

Президентът каза, че при посещенията си не дели кметовете по партийната им принадлежност и подкрепя всеки, който работи в полза на гражданите си. Не трябвало да има и разделяне за държавните субсидии по такъв признак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
2
 
8
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
Този миндебурин не е ли напуснал още нашата мутренска държава ? Нали сме блато, свински черва, мутри....., какво прави още тук ??? Защо не се е преместил в райската Русия ??? Какво чакаш, Радеффф ??? Бегай, че вредиш много !
435
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Радев не каза ли, че компромати не печелят избори.А дано излезе прав на президентските избори !
434
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човечец няма спиране в оплюването на България. Получава огромна генералска пенсия, огромна заплата на президент ей така за нищо!
433
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерси, че ми изтрихте коментара. Радев - лош, лош, лош! Бойко - бог! ГЕРБ завинаги! Какви добри, кадърни и справедливи хора ни управляват, какви големи пенсии взимат бабите и дядовците, по какви невероятни магистрали караме, БВП, политически позиции, дипломация - всичко е на шест!Така по-добре ли е? Или още четки трябва? Кажете да знаем ясно докъде се простира "свободата на словото", че да няма после объркали се.
432
0
 
7
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Страхът ,който тресе прецедентът Радеф от прокуратурата, го кара почти всеки ден да съска по села и паланки как не вярвал на прокуратурата, защото била зависима ! По-тъпо изцепване , и то на висш държавен чиновник, не сме чували. Радеф си остана *** чиновник и бездарен ,покварен служител ! Той никога не може да ръководи, защото ръководството му води до упадък и катастрофа ! (както много пъти е правил като пилот).
431
1
 
7
 
! Отговори
Silas преди 3 години
Акото ти мирише от километри.Така си се оплел в свинските черва в твоята къщичка ,че не намираш начин да излезеш от мръсотията.За това се опитваш да цапаш другите.
430
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записите на Радев с неговия генерал от поделението са автентични.
429
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Когато човек е глупав,то е за дълго,а понякога и за цял живот...независимо дали е пилот или президент!
428
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Такива национални предатели ,като този на снимката, са били набивани на кол в по-стари времена ! Най-непотребния човек в държавата, рушител на държавността, резидент на Москва, антибългарски селянин , всеки ден хули родината си и всичко постигнато от нея !!! Където е имало военен начело на държава, там трева не е никнала ! От овенен остава само *** партенка !
427
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения във властта, който е срещу гробаджиите!!! Значи е нашия човек!!! И нашият избор!!!!
426
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Във Франция осъдиха на затвор премиер , който назначил жена си на длъжност, която е излишна в държавата !!! Кога ще видим осъдена жената на прецедента Радев ,който е назначил жена си на няколко длъжности в Президентството , ползва охрана , коли, кабинет, секретарки и други... ????? Ейййй, този селкянин обърнаха държавата на свинска *** !!! И има наглостта да ломоти по партийни сбирки, че управлението било като дебели свински черва ! Той най-дебелото свинско черво !
425
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записите на комсомослския пи дал от Банки, са автентични.
424
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Радев "прозрачното" управление:1. Без парламент взима решение да купува гол Грипен без 1 патрон въоръжение;2. Без 1 дума обяснение за 1 нощ сменя 14 областни управители със стари БСП другари;3. Назначава Деса на 2 длъжности в Граф игнатиево и й купува апартамент на занижени цени;4. На малките деца стана ясно, че е на каишка на позитано и Маскава;5. Прави самопризнание, че е аналогов човек - *** комунист.............................
423
2
 
9
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
А какво стана с известният ПР експерт Деса стюардеса назначена от любовника си? Във Франция раздават по 2 години за това. А Деса е всичко друго, но не и експерт...А Грипените..? Ами за назначението на посланиците?
422
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, герб задействаха с пълна сила пропагандата машина, Интернет пространството се пълни със ***, защитници на пагубното управление на Герб.
421
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записите са автентични.
420
5
 
12
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Ако, но не са автентични,показва ли,каква куха лейка се е настанила на Дондуков 2
419
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако, но не са автентични. Не подхода на един президент да се изказва с условности.
418
11
 
4
 
! Отговори
Цецо в теб е надежда преди 3 години
Специализираната прокуратура е възложила на ДАНС извършване на детайлен и задълбочен анализ на комуникацията, която бе обявено, че са си разменяли Пламен Узунов и Пламен Бобоков. Тия кво тегло имат пред приказките на Борисов? Никакаво. Ще ги разследват, за да минат метър с приказките и снимките на най важния човек, Министър Председателят. Цецо, Асенсьоревич се отказа от гербалната мозъчна недостатъчност, а Борето меле ли меле. До есента Цецко ще източи още некое за прокурорите, Дансите и самоко
417
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо на тиквун му е запарило под дебелия ззааддник. Активирал е много яко гърбавите гробави теолове :)) може само да ме накара да се радвам на това :) цъкайте яко минуси вашта м*ама гладна гробавс :)