Заради скока на заразените – МОН препоръчва да няма балове

Но празненствата вече започнаха
23 юни 2020 12:11, Нели Христова
53
Заради скока на заразените – МОН препоръчва да няма балове
Снимка: БГНЕС

"Във връзка с увеличения брой заболели и призивите от институциите за спазване на мерки за дистанция, считаме, че не е редно да се провеждат баловете и съветваме те да се отложат". Това съобщиха от министерството на образованието в отговор на запитване на "Сега" дали баловете ще се проведат по план.

"Провеждането на абитуриентски балове става по решение на зрелостниците и училищата. МОН няма правомощия да разрешава тържества, провеждащи се извън учебното време и извън образователните институции. Предвид епидемиологичната обстановка сме препоръчали да бъдат отложени баловете поне до края на извънредната ситуация (30 юни)", посочват още от министерството на образованието.

Междувременно абитуриентските балове в Бургас започнаха. Снощи в Морската градина, в 18:00 ч. 158 абитуриенти от Математическата гимназия се събраха, за да отпразнуват завършването си. 49 от тях станаха повод за най-голямата гордост за Бургас със своите пълни шестици на държавните зрелостни изпити.

Новата заповед на Кирил Ананиев по никакъв начин не притесни абитуриентите, които нетърпеливо тръгнаха към най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг, за да отпразнуват своя бал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лепим едни плочки у познати и се чуват музика, гюбеци и водещ от близката ***'ала. Оня ден имаха абитурент и водещият постоянно караше младите да броят. Броят от 1 до 8 и спират. Той се провиква "Не бройте на него, имаме ДВАНАЙСКА туука". Явно до 8ми клас се води "малка" абитуренска при тях.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако им забранят баловете, те пак ще се съберат на купон, но в някоя дискотека.Ресторантьорите и хотелиерите обаче ще скочат на протест, защото отменянето на баловете директно им бърка в джоба, лишава ги от запланувана печалба.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KiroПрав си. Защо никой не погледне на въпроса от тази гледна точка?Всеки реве да забраним на хлапетата една вечер празнуване, но никой не съпоставя това с факта, че дискотеките работят с пълна пара и всеки може да ходи там всяка вечер.Тогава какъв е смисълът да лишим хлапето от една единствена вечеря с танци, за каквато си е мечтало през целия си ученически период или поне в последните класове на средното училище?
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Абитуриентка ли описваш или изплашена дементна бабичка, на която човек просто няма как да се сърди или да я подиграва?
38
0
 
7
 
! Отговори
Миле преди 3 години
Не мога да не напиша за Анонимката 21 -не мен лично не ме е яд, съжалявам че има такива индивиди като Вас които всъщност са сърдити на целия свят че реализацията ви се простира до дискотеката, фитнеса и плажчето. Успех ви желая в желаното поприще
37
5
 
6
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
нашата държава отчаяно се нуждае от диктатура, нещата са прекалено изтървани обаче..интересното , че лекомислените хлапаци oще си мислят ,че винаги биха могли да се "спасят" на запад, обаче там нещата ще стават доста по-сериозни хах (задлъжнялостта се е покачила "само" средно с по 20 процента от една настинка xd). Вместо да бяхме използвали възможността да се докажем като сигурен оазис, ние отново доказахме каква *** сме..турците ще ни оправят близките десетилетия ,тва е ясно, раятасиерая.
36
4
 
8
 
! Отговори
Щом този преди 3 години
вирус може да живее още три години сред нас , ние какво? Да не се срещат хора защото има вирус , да неприятно е , но се оказа , че е горе долу като сила 50-50 със свинския и др там сезонни. Но фармацевтичните компании разработват и получават пари от ЕС , нашите пари предварително за вак-на , която я няма. А дали тази масова ваксина няма да ни направи уязвими към нещо 3,4,5? Подлудиха хората! Клип от дубай за баце , айдееее втора вълна , страх , мъртви итн...Е това е подигравка с хората!
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП подведе Борисов и сега ни чака втора вълна.Освен Бойко, виновни са Радев и БСП.
34
5
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Абе какъв вирус Ви гони? Довечера пак ще се ульоскаме на дискотеката, ши поркаме кът животни, къв вирус, кви 5 лева?Държавата ни е разрешила, дискотеките работят на пълна пара, какъв вирус, какви 5 лева?
33
9
 
18
 
! Отговори
радомир преди 3 години
Нека да си правнуват децата, един път са абитюренти.Отделно, явно заразата не е толкова опасна след като държавата е отворила кръчмите, дискотеките и чалготеките, като там дори и маски не им искат да имат посетителите. Мачовете си се играят, публиката гледа. пак без маски. Значи няма опасност, така че нека да се събират и да правзуват абитюрентите.
32
3
 
15
 
! Отговори
НА ПАРЧЕ преди 3 години
Отново липса на управленски ресурс в управлението на Борисов,което е на парче ,за да го харесал народа,който го развирал.И тъй ,тиквата изпусна отново нещата.След като бяха взети мерките той се подведе и разреши баловете заради фейсбук натиска на няколко хиляди момичета и момчета.Уникално управленско решение в стил,чувам народа.Сега като нищо ще спре и баловете ,което е правилното решение,но отново ще видим поредната излагация на управленеца Борисов.
31
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди два дена видах една икукуригала баси зомбираната направо смях ме хвана сложила маска осързала се едвам диша от ония които покриват и носа и отгоре сложила и пластмасов шлем зомбииии хахаха
30
0
 
5
 
! Отговори
corona преди 3 години
До Анонимен 9И индийци и индианци, това племе няма спирка.
29
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои по умни хора се мъчат да налеят малко мозък в главите на масово изглупелите и заблудени ***. Егоисти които за малко криворазбрана свобода са готови да уморят бащи, майки, баби и дядовци. Всичко е конспирация насочена срещу ***. Примерите в световен мащаб са недостатъчни за да проумее българинът, че проблемът е сериозен. Трябва дисциплина и самосъзнание, неща които на *** са му непознати.
28
8
 
6
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Оставка, мафиоти !!!
27
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА МОН ОСТАВКА НА ВСИЧКИ Е*БАВАТЕ СЕ С НАРОДА ВЕЧЕ!
26
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тея балове съвсем ще се изпозаразят, за единия ресторант на роднините и пиенето и друсането на абитюрентите.
25
5
 
9
 
! Отговори
Как тъй? преди 3 години
Без балове и Азис и ракия и да драйдаме и се друсамеееее ????
24
6
 
25
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Абе МОНчовци, ако и през септември има скок на ''заразените'', училищата няма ли да започнат НОРМАЛНА дейност?Понеже скокове може да има още година-две, зависи от компроматите срещу Баце.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 - В някои села тези маси са запазени, имат специално название, дадено им от археологическата наука. *** в София в Археологическия музей и питай, ще ти кажат интересни неща.Счита се, че така наречените "висийски родове" са потомците на местни тракийски царе.Започнахме от твоята забележка относно баловете, но стигнахме до нещо друго - историята е била считана за силно обвързана с идеологията и затова много неща или се прикриват, или се изопачават от 2-3 поколения нашенски "учЕни".