Димитър - мъжът, изработил уеб страници на американски сенатори

Винаги в сърцето ми е България, признава бургазлията
12 мар 2020 12:15, Анисия Иванова
33

Историята в "Завърналите се с Петя Кертикова" тази седмица ще ни отведе до страната на неограничените възможности и ще ни върне в Бургас.

Един бургазлия, който определя себе си като служител на обществото. През 2003 година прави първата мобилна версия на страницата на щатските сенатори републиканци, изработва официалните страници на 33-ма от 100-те сенатори на САЩ, присъства на молитвените закуски, дадени от президентите Джордж Уокър Буш, Барак Обама и Доналд Тръмп.

"Бях поканен за първи път 2003 г. на националната молитвена закуска с президента Буш по това време и лятото на 2003 бях на специализация в Сената, пак по тази линия", споделя Димитър пред Bulgaria ON AIR.

Работил в най-голямата фирма за домейни в света, сега Димитър Ташев разработва свой стартъп за профилирани имейл адреси. В момента работи и за софтуерна компания като консултант за Европа, Близкия Изток и Африка в областта на дигиталната трансформация.

Паралелно с всичко това се стреми да развива предприемаческата среда в Бургас, за да не напускат младите не само града, но и страната.

"Искам да развия предприемаческата екосистема в града (бел. ред. - Бургас). Искам да дадем на учениците ресурси да развият своите акселераторски способности, за да не напускат града. Съответно, да дадем възможност на онези бургазлии, които не са в страната, да се върнат и да развият своите интереси," казва още Димитър.

Вижте във видеото целия разговор на Петя Кертикова с Димитър Ташев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Тонче преди 4 години
2003 година молилен сайт?Че то 2003 година мобилните телефони нямаха интернет, камоли браузър. Бяха с чернобели едноредови дисплеи. Повечето сайтове бяха статични и се пишеха в нотпад и още нямаше тулове за автоматизиране. Да не говорим css-а на какви "висоти" беше.Айде малко по-леко с послъгването.
26
3
 
0
 
! Отговори
Лозшо преди 4 години
Шушляк
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Web dev :)))))По-добре да търси друго защото индийците ще го изядат с парцалите.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам какво демонстрира - при положение че в БГ почти всеки 3ти е софтуерен специалист
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен такива мазняци тр с камъни да ги замерят...
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за да си направиш такава реклама - най-вероятно бая си го закъсал и за пари и като интелект, местя
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво толкова, направил ги, платили му и сега ще пляска с ръце... Хората правят сложни софтуери и изкарват милиони, най-вероятно ще си го преместя...
20
2
 
3
 
! Отговори
О.Уайлд преди 4 години
Бях донякъде любопитен, докато не намерих това:cek.bg/wp-content/uploads/2019/10/21-dimitar-735x1024.jpgОМайГош, както казват братята американци!
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям г-нусар. Само му вижте мазната м-утричка. Светло бъдеще го чака в ГРОБ.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връзкар.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15О нее ако получаваш поръчки от чужбина си слуга и предател. Трябва да работиш за Бойко и ко в православната ни икономическа екосистема. Нека позная ти си представител на 80те процента, който никога не се е замислял защо най-богатите фирми и хора се занимават с ИЗНОС и защо програмистите са с най-много пари и работа. Износът на услуги като писането на програми, обработката на данни, архитектура и прочие са непонятни. *** по-лесно да изнесеш себе си и да си шофер там на място нал тей?
16
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Ако цялото му постижение за 20 години в бранша е няколко стрници на сенатори, страници които са печално...трагично известни с лош дизайн и липса на информация .... то добре е нарпавил, че се е прибрал.
15
2
 
3
 
! Отговори
16 преди 4 години
Невероятното е, че чужденец "прави" сайтовете? И то на повече от половината сенатори републиканци. Те нямаха ли страници преди това? А и снимчицата ми се вижда позната от някъде? Може би за индивиди с "акселерирани възможности ", тези неща нямат значение.
14
3
 
3
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Еее, чудо голямо. Правил сайтове докато крана на възможностите приключил да тече, защото се появиха много готови темплейти за правене на сайтове и да правиш семпъл сайт какъвто е само като билборд на някой политк е проста работа, за която никой няма да плаща грешни пари. Разбрал е, че няма иначе как да пробие в супер развитата софтуерната индустрия в САЩ и с правене на сайтове от две странички пари не се печелят вече и решил да се върне тук, за да е "консултант" в аутсорсинга. Чудо голямо...
13
5
 
4
 
! Отговори
9 преди 4 години
До Анонимен15 не е предател... Просто излиза така. Един от най-долнопробната класа народи, бе допуснат да прави сайт на великият американски БОГ. Това е слуга, а също така и мисленето на случите.Ясно, поработил, взел си парите и това е. Нищо невероятно не виждам в тази велика история.
12
3
 
4
 
! Отговори
9 преди 4 години
До до 9Видях, браво... Ей това е... Ти лично си най-успелият българин който сам виждал. Браво. Наистина това е невероятно. Не, още не мога да повярвам, че това е истина... Браво, Евала! Абе голяма работа си...!!!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това някаква пародийна статия в стил the Onion ли трябва да е?
10
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 4 години
До 10Австрялията, бегай да се биеш с лелките за тоалетна хартия
9
7
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
ето заповядай, снимка австралйския ми паспортpasteboard.co/IKAWkQN.jpgот време на време ви качвам снимки на еМрепортер в тоя сайт, когато ходя до някое красиво място. по3драви от Сидней
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 Много пъчене много нещо. :)) Снимай се с някоя пачка мангизи, дай да те видим... Тей де, покажи ни на нас селяните малко стандарт.