Станишев не вижда завръщането на джедаите: Топим се в самота!

Според него местните избори са пропуснат шанс за БСП
114
Станишев не вижда завръщането на джедаите: Топим се в самота!
Снимка: Facebook

БСП не е алтернатива и се изолира и капсулира. Това заявява лидерът на ПЕС Сергей Станишев в свой пост във Facebook.

Очевидно е, че ГЕРБ спечелиха местните избори. Да, в условията на ниска избирателна активност, отвращение от изборния процес, корпоративен и купен вот, недопускане на адекватна кампания и политически сблъсък на национално ниво, с негласната подкрепа на ДПС, посочва Станишев и допълва, че доминиращата позиция на ГЕРБ ерозира, но БСП повтаря резултатите си от 2015 г.

Още по темата
Местни избори 2019 са пропуснат шанс за БСП, защото днес все повече хора търсят алтернатива. От най-ниския резултат на партията са изминали 4 години, маркирани от победа на президентските избори, ерозия и безкрайни скандали в управлението – от “суджукгейт” до “апартаментгейт”. И най-важното, от засилващото се усещане, че се движим по инерция и без ясна посока като държава. В такава среда резултатите ни са разочароващи, заявява лидерът на ПЕС.

Според него БСП не е направила нищо да противодейства на "грубия натиск, заплахите и купения вот".

Той прави извод и че левицата няма да спечели следващи избори, защото "не предложи модерна, задълбочена и експертна политическа оферта", защото се изолира и деидеологизира.

В кампанията, най-близка до хората, не се чу нито едно ляво послание – за доходи, за политики за децата, за здравеопазване, образование. За битка с огромните неравенства. За жилищната политика. Бяха пропуснати национални протести, за които БСП беше молена за помощ – за заплатите на медицинските сестри и редица други. Стигна се до абсурда синдикатите в България да подкрепят ГЕРБ, подчертава Станишев, според когото БСП е наляла във ВМРО и НФСБ и е освободила целия терен в център-ляво.

Точно на него се прояви гражданската енергия и немалко кандидати спечелиха места в общинските съвети с традиционни наши послания. А те може би са следващи политически проекти? Ще никнат на територията на модерното ляво, ще привличат гласовете на младите, активните, работещите, на хората от центъра. А БСП ще се топи в самота. В тясната ниша на популизма. Където ръководството я постави, смята той.

Според Станишев червената партия се авторитаризира, реди листи под диктат и "расте само толкова, че да е удобна опозиция на ГЕРБ".

"Ако наистина искаме да изиграем епизода със завръщането на джедаите, трябва да сме от добрите. Трябва хората да ни повярват. И да не избират ГЕРБ като по-малкото зло. Нужно е младите и активните хора да припознаят силата в нас, а не в моментни герои. И не, посланията за антикомунизъм при тях не работят. И не могат да служат за оправдание.

БСП спешно да заложи на обединението, вместо на разкола. Да избере политиката, модерните леви послания, отварянето към центъра. Да се върне към работата по места и завръщането на членове и симпатизанти. Да се завърне към себе си. Да застане рамо до рамо с европейската левица и да се завърне на страната на промяната, с Будапеща вместо с Орбан", казва Станишев и допълва, че тогава БСП ще печели избори и ще управлява.

Той поздравява Калоян Паргов и Мая Манолова, както и Пенчо Милков и Крум Зарков, защото показали, че ветрилото на подкрепа може да се разтвори и вотът за БСП отново може да стане престижен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както Бойко, крадеца вика дръжте крадеца. Направиха и преврат на Нинова и играха пак с Бойко навсякъде,особено в Пловдив с Гергов управляват заедно, където издигна неизбирам кандидат на БСП Особено и по назначението на Дани канизирева в Пловдив за областен, всичко става ясно! Съшо накараха и Нинова да върне депутатите в парламента и да прави чинно кворум.
39
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално погледнато ББ подари два поста на БСП - Омбудсман и президент. За първия просто не издигна кандидат, а депутатите му гласуваха "въздържал се" и умишлено оставиха Мая да стане. За поста президент - подари им го като издигна очевидно неизбираем кандидат. Ако беше издигнал Фандъкова, тя щеше да спечели както сега срещу Манолова, с малко, но достатъчно. Бесепарите обаче не ги осъзнават тези работи, само го ругаят, но така всъщност му помагат да сплотява гербаджиите.
38
9
 
16
 
! Отговори
Дъртата Столетница преди 4 години
- Какви джедаи? БКП/БСП са от еврео-комунистическата Империя на Злото!
37
3
 
14
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Станишев трябва ше да буде изгонен от политиката заедно с Доган,Местан,Първанов,Костов,има още Плевналиев и Биков,Ал.Йорданов,има Герберисти некадърници.Прибираме пари говорим глупости.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пък откъде се обажда и той.
35
3
 
18
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Все сме хора. Станишев взима 40 000 лв. на месец, воя милост 500 лв. на месец. И защо да трябва аз бедния да се интересувам от този богаташ?
34
7
 
15
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
33
6
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До *** крепи БойкоВърнете си Станишев и ще разберете какви шансове имате;))) 38 депутата. При националистическата си линия БСП достигна 80 депутата;)))
32
9
 
10
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
31
6
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Съратника на Бойко па го активираха. Корнелия да зарежела национализма и да се върнела при Станишев в еуропската левица. Сър Гей, Корнелия все още обича мъжете, не по-лошо от самият теб;)))
30
9
 
10
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 4 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.
29
2
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този създаде тотална непоносимост към бсп по времето когато той беше главатаря а сега другите след него били виновни за провалите
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Станишев! Скоро не бяха му пилили м....е Герберите щото не мъти водата на Борисов! Но пък Нинова му вади очите думайки му истината в прав текст! И той ще падне от власт ! Никой не е вечен!
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти ли, бе, Съсел, акъл ще даваш! Твойта кожа... пфу!!!!!
26
5
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Долу ръцете от тамагочито на Партията, бившият Председател на БСП, локомотивът на Тройната коалиция с Другаря Цар и Доган, гражданина на великия СССР, евреина Станишев Сергей Дмитриевич!Тръгнала *** да се бори с отрочето на стара червена номенклатура!Бульо, оди си на село да садиш чесън!Старите партийци помнят баща му - члена на ЦК на БКП и като един ще застанат зад него!Венсеремос за другаря Станишев другари!
25
4
 
8
 
! Отговори
Дрън-дрън, бля-бля преди 4 години
От тоя украински евреин какво добро за България може да се очаква?!
24
5
 
12
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Това, че БСП си отива от политическата сцена, не е никакъв проблем.Лошото е обаче, че БКП и ДС все още ръководят целия театър на тази сцена и никак не са загубили позициите си, само лицата се сменят!...
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обърка джадай с джендър....
22
3
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Кви джедаи сте вие, бе? Вие сте джоукъри.
21
13
 
9
 
! Отговори
Ивп преди 4 години
Този път е прав