Симеон: Още не можем да се отървем от отпечатъка на марксизма!

Според него ролята на монархиите днес е успокояваща
364
Симеон: Още не можем да се отървем от отпечатъка на марксизма!
Снимка: архив, БулФото

30 години след падането на Берлинската стена и завръщането към демокрацията, ние все още не можем да се отървем от дълбокия отпечатък, който марксизмът е оставил на нашето общество.

Това казва бившият премиер Симеон Сакскобургготски в интервю за сайта www.incorrect.gr, цитирано от "Фокус".

По думите му "ефектите на една потискаща и провалена идеология са засегнали почти три поколения българи".

В интервюто въпросите на гръцкия журналист Атанасиос Катсикидис са свързани основно с монархията.

На въпрос как се е променил животът му след падането й у нас, Сакскобургготски отговаря: "Въпреки обстоятелствата, главно политически, аз винаги съм работил и служил като легитимен суверен на България, какъвто съм. В този смисъл не е имало реална промяна".

По думите му няма съмнение, че конституционните или парламентарните монархии са също толкова демократични, колкото свободно избираните републики. Според Царя в днешно време обикновено монархията има балансираща и успокояваща роля.

"Непрекъснатостта има допълнителна полза за успокояване на водите или намаляване на антагонизмите, като не се налага да преминава през президентски избори на всеки четири или пет години. Монархията има и държавни символи, каквито няма друга система. За тези, които намират "автоматичното наследяване" за недемократично, бих попитал дали в днешния високопрофесионален и специализиран свят може да има по-добре подготвен човек от престолонаследника, който от първия ден в живота е бил подготвян за тази работа", аргументира се Симеон II.

Той подчертава обаче, че налагането на една или друга система е недемократично и на първо място е избор на хората.

Попитан за отношенията между България и Гърция, Сакскобурготтски казва, че връзките между двете страни са се увеличили и са укрепнали, което допринася за хармонията в региона с икономически ползи за хората.

Той коментира и Споразумението от Преспа с думите, че всяко споразумение само по себе си винаги е плюс,  стига да бъде свободно прието от подписалите, а не наложено от “диктата на великите сили”. По думите му договорите и споразуменията трябва да се прилагат на практика и евентуално да бъдат подобрени, ако е необходимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цар Симеон II : " Още не можем да се отървем от отпечатъка на марсизма "Прав е българският цар с небългарска кръв и небългарски произход Симеон Втори. Прав е, че Царската власт е единствената и истинска Държавна Власт. Прав е, че и българите ( и не само ) не могат да се отърват от гну,.сното *** ( а не отпечатък) на марксизма.Вече ми идва до гуша как българския народ е разделен. Писна ми и от проклетите партии, а всички виждаме как те разушават и съсипват България и българския народ.
204
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цар Симеон II : " Още не можем да се отървем от отпечатъка на марсизма "Прав е, българския цар с небългарска кръв и небългарски произход Симеон Втори. Прав е, че Царската власт е единствената и истинска Държавна Власт. Прав е, че и българите ( и не само ) не могат да се отърват от гну,.сното *** ( а не отпечатък) на марксизма.Вече ми идва до гуша как българския народ е разделен. Писна ми и от проклетите партии, а всички виждаме как те разушават и съсипват България и българския народ.
203
6
 
10
 
! Отговори
дърт простак преди 4 години
Царя на лъжците!
202
1
 
13
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Марксизъм(ционизъм) и монархизъм на бунището на Историята!!!
201
1
 
3
 
! Отговори
До 235 преди 4 години
А, ако не е? Каква е вероятността, един цар да е кадърен и умен или 240 депутати? Това в главния проблем на монархията, че ако се роди *** царя, няма оправия. Ама ако се роди следващия цар Симеон?
200
15
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Единствената годна форма на управление на човешкото общество е монархията. Всякакви други измислици са валидни ден до пладне, водят към деградация и разпад. Франция и Просия са крещящ пример за това.
199
0
 
2
 
! Отговори
Контрафинансист преди 4 години
До sme6nikВярно си ***,нямадасе хабя да ти коментирам простотиите и то на шльокавица. Двойка и на теб!
198
0
 
2
 
! Отговори
Контрафинансист преди 4 години
До икономистДвойка по икономика, сядай!!!
197
4
 
8
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
До JJIvanov GeologСамо че тези безобразия ги правят капиталистите, които окупираха страната след демократичния преврат от 1989г. :))
196
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за неграмотниците дето се окозвот толкова много- капитала на маркс е една книга която представлява учебник за това как се правят парите в капиталистическото общество - обемен е и трудно се чететова е настолна книга на всички големи богаташи които знаят че тази книжка не е за простолюдието защото то започва да прави лоши нещаненавистта към маркс е заради една малка книжка- комунистически манифеств която предлага пътя за отнемане богатствата на богаташите- пролетарската диктатура
195
2
 
9
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Виж, във Финландия в момента безработицата е по-голяма от тази в България. Което означава, че и там има не малко хора, които мизерстват. Разбира се, социалната политика в двете държави е на съвсем различно ниво, но проблемите, които създава пазарната икономика, са едни и същи навсякъде. Кооперациите да не мислиш, че са дружества с идеална цел? Те също работят за печалба, и в процеса на нейното преследване, са готови на всякакви компромиси, главно за сметка на работещите там... А ако фалират?
194
3
 
8
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До sme6nikМного точно мнение, но аз мисля, че царят не разбира чак толкова от икономика, за да бъде така категоричен в тезата си. Изказването му е така остро може би, защото теориите на Маркс не предвещават нищо хубаво за бъдещето на монархиите. Монархът, както и всички власт имащи - капиталисти, не ги чака нищо хубаво, според същата тази идеология. Кооперациите както споменаваш, са една добра алтернатива, но проблемът е, че основата на пазарната икономика се запазва, тоест промяна няма...
193
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много големи разбирачи сте бе
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска му се още,но...Бойко Художников е по-добър в искането за още повече...
191
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май не можем да се отървем от твоя отпечатък неграмотен чуждоземен пръч!!!
190
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски е искал чиста и свята република,не кобурготска монархия.
189
2
 
19
 
! Отговори
Монката преди 4 години
пак че ви оправя за 800 дни - вервайте ми
188
0
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
А от масоно-илюминатско-сатанинския отпечатък можем ли?
187
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Монархията е необходима като коректив???? Тая допото.пна форма на управление е коректив???? На какво? На задължението да работиш, за да ядеш? Необходима е била в средните векове, защото монарсите са говорели с Бога. Сега с кого си говорят? Най-много да си говорят с Елтън Джон. И всички представители на тая каста го знаят много добре. Но го крият, защото им изнася да се издържат от данъците на работещите хора. Дори търтеите в кошерите са по-необходими от монархията.
186
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ахъм и от теб, царю, няма отърване.