Фатален пропуск: Можело ли е загиналият боксьор да бъде спасен?

У Борис имало голяма сума пари и злато, не е ясно къде са
Обновена: 25 сеп 2019 19:10 | 25 сеп 2019 18:40, Веселина Йорданова
39

Имало ли е възможност боксьорът Борис Станчов да бъде спасен? Зев Гьони, треньор от Албанския боксов аматьорски отбор, твърди, че треньорът на младежа е допуснал грешка.
Още по темата

"Още след втория рунд устата на момчето беше пълна с кръв. Тогава още треньорът му трябваше да спре боя. Виждал съм подобен инцидент през 1999 г., когато по време на двубой в Гърция между двама македонци единият падна, без да му е нанесен удар", коментира Гьони пред Bulgaria ON AIR.

Проф. д-р Диана Димитрова, ръководител на катедра "Спортна медицина" в НСА, коментира, че в такъв случай - когато устата на състезателя е пълна с кръв, двубоят е трябвало да бъде прекратен.

Борис Станчов припадна по време на състезание в Шкодра, а по-късно издъхна в болница. Впоследствие стана ясно и това, че той се е представял за братовчед си и е използвал неговия лиценз, за да се състезава.

На място в Албания родителите на Борис установяват, че част от вещите му липсват, включително голяма сума пари и злато.

"Знам със сигурност, че имаше в него 5000 лева, знам, че имаше колие и ключове за кола", казва съотборникът на Станчов - Руслан Николов. На въпрос възможно ли е тези неща да са в полицията, той отговори, че ако беше така, вече щяха да са при родителите на Борис.

По-рано днес Боксовият съюз реши да отнеме лиценза на Венцислав Георгиев, треньор и мениджър на загиналия. Георгиев твърди, че не е знаел за разменените самоличности.

Спортният министър Красен Кралев пък съобщи, че по последна информация, която идва от Албания, в якето на Борис има открит пакет с виагра, от който липсват 3 хапчета.

Виаграта е в забранения списък на Световната антидопингова агенция, тъй като повишава издръжливостта.

80% от случаите на внезапна смърт при спортистите се дължат на недиагностициране, обяснява проф. Димитрова. В 18% причина за леталния изход са травмите. Останалите 2% са свързани най-вече с употребата на допинг, предимно наркотични средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
АБВГЗ преди 4 години
Аре ся сите ромляне боксьоре...
27
2
 
5
 
! Отговори
Ъсан нечистокръвния преди 4 години
Кога рoмите ще отидат в държавата рим, мaнговците в държавата банан а индианците в индия. Защо българите крадат от беднуто хром 5000евра и 100кила бакър
26
0
 
7
 
! Отговори
$ преди 4 години
Ами златното кюлче къде е?Стига с тия глупости,много добре са знаели цялата рода какво прави и откъде са му парите.Вижте му ФБ профила,кой му е плащал екскурзиите -мама и тате ли?
25
10
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
Големи *** сте българите, нямате свян от нищо! Страх от Бога нямате! Момчето го убиха, а вие не спирате да обиждате, да ругаете. Оставете паметта му в покой. Много долно нещо е така нареченият българин. За това и няма държава.
24
2
 
13
 
! Отговори
Глупчo преди 4 години
Тoя не e бил бoксьoр, кихнaли сa му 5 бoнa дa се предстaви зa тaкъв. Тoй е кaзaл нa семействoтo си, че се бие зa 400-500 лв с другите пaри си е купувaл виaгрa. Въпрoсният "бoксьор" aкo е имaл нaвършени 18 гoд сaм си е винoвен, искaл е дa се интегрирa във прoфи лигaтa aмa тaм бият.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки млад бърза за стане богат. Не подбира средства. Пистолети, наркотици, работа на тъмно .
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 виагриТия бият ли се, мандръсат ли се?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вас кой ви излъга че е умрял? Преди малко го видях с 2pac в кварталната кръчма. А на съседната маса Майкъл Джексън и Кърт Кобейн как се бяха омазали само...
20
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
За пари какви ли не простотии правят хората. Като почнеш от умрелия , минеш през треньора и стигнеш до родата. Накрая бития бит ...
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До там е било момчето! Има ли смисъл да разтягаме локуми по темата? " Демокрацията" в България ,даде шанс на всеки да си начеше крастата както намери за добре, в личен план! И така е вече 30 жалки годинки! Истината е една.За да върви човек в правия път.Вилата трябва да е на врата му! Гадно звучи но е така уви!-:(
18
0
 
24
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 4 години
Никаква логика ! Ако е имал толкова пари няма нужда да ходи да го мелят в главата !
17
2
 
12
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
В Испания , ако ти откраднат под 400? се води нарушение , не престъпление и затова като оберат някой бар или квартално магизинче пред полицията казват че в чекмеджето е имало поне 5-600кинта, нищо че нямат 2 по 5кинта , Явно и на роднините са им някакви такива идеите.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 18 Така е, брат...голяма простотия. Оня ден четох интервю на Холифийлд защо простил на Майк Тайсън за отхапаното ухо.." Ми изкарах 35 милиона долара от тоя мач")))
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бъде спасен?! За какво- селскитe тарикати са си намерили своето. Роднините и дребният тaрикат братовчедът да върнат парите на федерацията, които са изхарчени при измамите.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходиш да те бият в главата за 400 евро????Нямам думи!
13
1
 
14
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 4 години
И ако е има в себе си 5000лв, то е трябвало да ги декларира на границата ! Ако не ги е декларирал, то не е имал тези пари !
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранете този прошляшки гладиаторски спорт най-накрая! Радикално. Насилие, корупция, смърт, а за победилите лано или късно хронична травматична енцефалопатия.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 9 Този не е бил никакъв боксьор , а *** който е готов да го бият в тиквата за да гепа 5 бона.Само че не можа да излъже съдбата!
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И що ни занимавате вече 2 дни с някакъв дето се представя с фалшиво име? Господ си знае работата в крайна сметка!
9
1
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Абе вие ще изкарате тая смърт по голяма мистерия, от убийството на Кенеде, бе!!!

Спонсорирани публикации