Ева - една от незнайния брой момичета в плен

Историята на жената, която може да живее до теб
Обновена: 28 сеп 2012 16:34 | 22 сеп 2012 09:07,
97
Ева - една от незнайния брой момичета в плен
Снимка: Reuters

Ева е младо момиче. Има работа и приятел. Щастлива е. Ева може би е момичето, което ви сервира в кафенето, момичето, което ви обслужва в магазина, или дамата, която ви подава сутрешния вестник на репа.

Ева не е истинското й име. И тя е била жертва на трафик на хора. Младата жена идва от проблемно семейство и е най-голямото дете от четири. Баща й има проблеми с алкохола и често бие майка й. Един ден майката просто си тръгва и оставя цялото си семейство.

Така Ева става майката в къщата и започва да се грижи за останалите деца. Не успява да завърши гимназия, защото трябва да започне работа.

На 18 години не издържа на тормоза от баща си и напуска семейството. Късметът обаче отново й изневерява и тя заживява с човек, подобен на този,от когото е избягала. Решава, че е време да се измъкне от ужасната ситуация и бяга към съседен град, в който живее нейна позната.

Докато чака на автогарата, пред нея спира красива кола с добре облечен мъж в нея. В началото господинът я моли само да го упъти. Двамата започва да разговарят и тя му разказва всичките си проблеми.

Той е мил, състрадателен и успява да я убеди да тръгне с него, защото той може да й помогне. Казва й, че трябва да иде при негова позната, да си изключи телефона, защото приятелят й ще се опита да я намери.

Ева повярва на милия мъж. Качва се в колата му и потеглят. Само няколко часа по-късно се оказва, че човекът няма позната, при която да я води. И Ева се оказва в дома му, където той живее с жена си и още няколко момичета като нея.

Момичето прекарва там около месец и е системно пребивано и насилвано. След това започва да проституира – първо у нас, после в чужбина. Успява да избяга с помощта на клиент, но преди да се добере до властите, е хваната и зверски пребита за назидание.

Ева обаче не се отказва и успява да избяга отново. Отива в полицията и поисква закрила. Пуска жалба и дори има голямата смелост да се изправи да свидетелства срещу насилниците си.
Повечето жертви предпочитат да застанат зад параван по време на процеса. Но Ева решава, че няма от какво да се крие и може да погледне насилника в очите.

Историята на Ева е истинска, но не е единичен случай. Хиляди жени всяка година стават жертва на трафик на хора.

Само за първото шестмесечие на годината са образувани 337 досъдебни производства за трафик на хора, 296 от тях са за трафик на жени, 281 от случаите са с цел сексуална експлоатация. Реалната цифра на жертвите е неизвестна, защото никой не може да каже колко момичета са в плен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
първо проституцията трябва да е легална и това го знае всеки мъж и второ жените трябва да си помагат една на друга и това го знае всяка жена
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След ония два скелета на турци дето ни върнаха от гърция , проституцията според мене ,не е само професия за жени !
82
1
 
7
 
! Отговори
майкоооооо преди 11 години
много *** парчета има тука-не напразно сме на това дередже-копаем надолу,а че сме най-евтината СЕКС дестинация-никой не вижда или не признава!
81
2
 
34
 
! Отговори
Демон преди 11 години
*** вършат само мръсната работа, тоест бият проститутките и ги пращат на магистралата. Над тях са полицаите, които събират рекет всяка седмица за всяко момиче, което е на пътя. Най-отгоре са тези, които държат каналите за износ на жива плът. Тези хора са българи, обикновено едри бизнесмени с положение в обществото. Познавам един такъв. В момента е едър бизнесмен и кмет на община. Това е истинската структура на този гнусен бизнес!!!
80
0
 
14
 
! Отговори
Независим преди 11 години
В България тези нечовешки дейности се извършват от *** с протекцията на бандитите в Парламента.
79
0
 
18
 
! Отговори
Един чужденец преди 11 години
Вие хора да сте чували за психически тормоз, а? Много трудно доказуем за разлика от физическият, където счупването на костите например се вижда при един ренген в болницата. Разсредвах случай, при който жена беше убила мъжът си, че и беше почистила след това. До такава степен беше стресирана, че всъщност беше почистила, защото като влязат полицаите в къщата ще видят колко е мръсно, а домът светеше откъм чистота и подреденост. Не бъркайте трафика с проституцията. Двете нямат нищо общо.
78
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако за една година те зазидат в уранова мина съм съгласен, че нито можеш да избягаш, нито можеш да се обадиш на полицията! ОБАЧЕ, една година проституиране на сила не си го представям! То самата "работа" предполага купища контакти с хора всеки ден! Освен, ако жената не е затворена в замък или концлагер, ама там пък не ходят клиенти! Е как става тоя филм- не ми е ясно!
77
21
 
8
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Писна ми да чета статии за *** кифли дето са отишли при богатия чичко и са си го получили по един или друг начин и после ходят и се жалват защо все на тях се случват такива работи.....
76
0
 
4
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯОткрих в мрежата подробности от френските закони: вашият познат от коментар 71 лекичко се е оттървал за внос на проституция във Франция.Не само всяко сводничество и склоняване към проституция е наказуемо, но има и така наречения по-тежко наказуем състав на престъплението и той попада в него.Защото е сводничил на "лице, което е въвлечено в проституция извън границите на Франция или при влизането си на нейна територия"Наказание:лишаване от свобода до 10 г. и глоба до 1 500 000 евро.
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това пък ако не е историята на Кондьо и проститутката дето го изпържи! Кой друг държи проститутките...при жена си!
74
24
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Една жена могат да я накарат да проституира на сила само ако е вързана в една стая и няма достъп нито до GSM ,нито възможност за какъвто и да е друг контакт !! Но при положение ,че ми въртиш д*упето си на някоя улица ,хич не ми разправяйте ,че насила ви карали !! И защо се жалвате чак след 5-6 месеца или година ! Аз ако съм жена накарана насила ,още първият ден като ме искарат на улицата ,ще се разкрещя и ще викам за помощ ! "Страх ги е било"! Ами след 1 г. как не ви е страх?!
73
10
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Виждам ,че проститутките се разгневиха ! Добре бе ,лъжете ,че ви карали насила да проституирате ,що пък да не се възползвате от пропуските на закона !!
72
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В което и да е *** гето да отидете ще видите скъпи джипове, *** палати колкото прогимназии. Лесно е да се разбере от какво печелят собствениците им. Просто държавните органи си затварят очите срещу явно много пари. С една дума - КОРУПЦИЯ.
71
0
 
12
 
! Отговори
до гурбетчия преди 11 години
Ти доброволно ли стана *** , или във вашия етнос е семейна традиция ?
70
16
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Няма правосъдие и няма искрени хора ! Това го разбирам от минуса който са ми сложили на коментар 79. Значи аз искам еднакво да бъдат съдени както сводниците ,така и проститутките ,които лъжат ,че уж били карани насила да проституират,но виждам че някои *** не са съгласни с мен ! Няма закони за вас ,ще лъжете че насила ви карали ,а ,мореее фосфорлу Джеврийем , а върете и в Турция лъжете да видим какво ще ви се случи ?!
69
19
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Да ги съдят еднакво ! Сводниците за това ,че се занимават с нелегална дейност или насилват ,а проститутките ,които лъжат че били накарани насила да проституират също да бъдат съдени с цялата строгост на закона ! Стига сме давали поводи на родени *** да се правят на светици ,че били карани насила да проституират !
68
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За хората, участвали в трафика на други хора, трябва да има само едно наказание: смърт. В момента, в който близки на пострадал/а имат информация кои стоят зад това, трябва да си свършат работата - 2 патрона в главата на всеки от участвалите в трафика на роднината им. Ако могат да помогнат и на други момичета да се освободят, да го правят.
67
11
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До valya.doncheva.5. Значи позволяваш си да даваш оценка за нещо с което не си запозната лично ! Аз ги познавам и двамата ,приятели са ми ! Дори на момичето съм казвал ,защо се натискаш да проституираш ?! Просто ме помоли да не се меся ,искала да отмъсти на бившят си мъж ,абе глупаво момиче е ,дано да не ми чете коментарите отнякъде ! А този сводник изхарчи суматии пари за път ,да и осигури квартира и пр.! Е такава заслужава поне 10г. защото лъже в съда ,че е била насилвана !!
66
6
 
5
 
! Отговори
оле преди 11 години
Добре измислена съботна сапунка.
65
1
 
7
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯ 71Ха-ха-ха! Тук чак ме разсмяхте, макар че работата е за плач. Значи престъпник в България се надява, така да е сплашил и омотал някоя жена, че без да си мръдне пръста, да печели пари от проституция /Какъв мил източник на доходи, не намирате ли?/ - те да пристигат готови от Франция. И "тая" била "страшно алчна", че не искала да обогатява този доблестен мъж. Е, той явно не е алчен, но остава под въпрос дали е умен.