МОН проверява случая с момичето, пребито от ученици

Става дума за 11-класничка във Варна
25 яну 2024 21:00, Стела Стоянова
11
МОН проверява случая с момичето, пребито от ученици
Снимка БГНЕС, архив

Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от Варна, станала обект на агресия. Те ще работят и с останалите ученици, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна проверка по случая. Информацията към този етап е, че замесените са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от училищата ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и допълнителна подкрепа на учители от засегнатите училища за повишаване на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната превенция.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало Държавната агенция за закрила на детето и е подала сигнал на органите на МВР.

Министерството на образованието и науката вече създаде организация във всеки от шестте центрове за психологическа подкрепа в страна да могат да се приемат сигнали и да се обсъждат конкретни случаи от българските училища с цел бърза реакция и превенция на случаи на насилие. Става дума за единайсетокласничка от Варна, която е била удряна, обиждана и унижавана от група ученици на възраст от 15 до 18 години. Насилието е станало в градска среда, а случаят стана известен след като вчера в социалните мрежи бяха публикувани поредица от видеа с извършеното деяние. Няколко часа по-късно клиповете са изтрити, но са били видяни от директори на училища, които разпознават свои ученици участвали в агресията.

До момента е установено, че има такива от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров" и Професионална гимназия по сторителство, геодезия и архитектура „Васил Левски". Полицията продължава установяването на още лица участвали в деянието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Учител преди 3 месеца
Време е за наказания - строги и безкомпромисни. Изключване от училище и полагане на обществено-полезен труд. За родителите на биячките - солидна глоба! Стига лигавене, изпуснахте децата. Изтрепват се, след време ще вършат и по-тежки престъпления!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Насилието не е станало в училище, а по улиците. Не са сигнализирали родителите на пострадалото момиче, а директорът на едно от училищата. И сега мисирките пак ще разнасят институцията училище, при положение, че вината е в семействата на кифлите.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мяу! Какви страшни последствия за така хубаво заформената градска банда побойнички и грабителки! Ще им говорят психолози! Ще ги разкандардисват да не издевателстват вече над беззащитни жертви, да не ги бият, скубят, грабят, унижават и заплашват. А на учителите ще им обяснят как да ги галят по косъма, че да не посегнат и тях. Направо идилия!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Психолози ще работят с оттърваните насилници? Те са за ТВУ.
4
1
 
13
 
! Отговори
Гоуеми мерки! преди 3 месеца
Фирмичките на мон /психопати пардон "психолози" ще опънат по един два хонорара, проблемите остават... министрите и хилядата им съветници и експерти също. Само България, горката, няма да има достойно поколение, а някакви *** изкуствени псевдоинтелекти. Уви@
3
1
 
15
 
! Отговори
невъзмутен преди 3 месеца
До Анонимен 2Първо се научи да пишеш и после давай акъл на учителите. Да дежурят в градска среда ли? Полицията тогава за какво е? Така ще е докато всяко л....но учи и даже завършва средно образование, нищо че е неграмотно л...но. На който не му се учи, просто не трябва да ходи на училище.
2
1
 
17
 
! Отговори
Фен преди 3 месеца
Агресията и чувството за безнаказаност е навсякъде. Хора, моля ви , опомонте се! Имам мечта за некорумпирана и действаща съдебна система!!!!!!!!
1
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учителите не дежюрят, няма контрол и дисциплина!!!!