Близо 14 млн. лева за изграждане и ремонт на детски градини и училища

Средствата ще отидат в 26 общини
5
Близо 14 млн. лева за изграждане и ремонт на детски градини и училища
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството одобри изплащане 13 982 290 лв. за изграждане на нови и реконструкция на съществуващи детски градини и училища.

Със средствата ще бъдат финансирани дейности по 33 обекта на територията на 26 общини в страната. Проектите се реализират по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища.

Целта на програмата е да се подобри материалната база, която гарантира здравословните и качествени условия на обучение в системата на предучилищното и училищното образование. Тя е насочена и към изграждане на нови сгради, както и разширение и реконструкция на съществуващи детски ясли, градини и училища.

По този начин ще бъде намален недостигът на места в тях и ще има възможност за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст. Реализирането на програмата ще създаде условия и за преминаване на училищата към едносменен режим на учебния ден.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: детски градини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
СТИГА С ТЕЗИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРЕКАЛЯВА СЕ С ТАЗИ ТЕМА
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
14 млн за изграждане и ремонт на 33 обекта? Трябва да сме впечатлени ли? Че тия пари до никъде няма да стигнат за 33 обекта! Поне по милионче за изграждане на детска градина, а квото остане явно ще е за боядисване на други обекти, щото няма да е много. И то само ако не са дали обектите на познатите фирми, които повече усвояват, отколкото да работят.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А 12 години Бойко и даскалката по руски какво стояха и къде са парите