Нидерландия започна с победа на Евро 2024, победи Полша с 2:1

Срещата пропусна Роберт Левандовски
16 юни 2024 18:13, Анисия Иванова
8
Нидерландия започна с победа на Евро 2024, победи Полша с 2:1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нидерландия победи Полша с 2:1 в среща от група “D” и започна с победа на Евро 2024.

Адам Букса се разписа за поляците в 16-ата минута, а в 29-ата Коди Гакпо изравни за "лалетата". В края на мача златната резерва Ваут Вегхорст (83) опъна мрежата на Шчесни и донесе победата за Нидерландия.

Вегхорст за пореден път забива решителен гол за страната си, като този път го стори с едно докосване и майсторски удар.

Като цяло момчетата на Роналд Куман тотално доминираха, създадоха дузина голови положения, но направиха уникални пропуски и бяха близо до това да не запишат пълен успех.

Поляците от своя страна изиграха тактически правилно мача, но в края се пропукаха и логично загубиха. Срещата пропусна голямата звезда на Полша Роберт Левандовски, а в игра през втората част се появи звездата на Лудогорец Якуб Пьотровски.

В тази група са още отборите на Франция и Австрия.

Подроччности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Звезди
Шакира: Много харесвам мъжете, това е проблемът
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
на мен все пак повече ми харесва "Холандия"..Като чуя "Нидерландия" се сещам за автро-унгарския девиз през ПСВ "НИДЕР мит дем сербен"..Иваче:..-Добър футбол правят,добър !..
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Последното свястно футболно поколение на Холандия беше с Гулит, ван Бастен и Франк Рийкард, последният истински нападател беше ван Перси. Поляците вкараха гола на слабия от корнер, както и преди малко словенците от рикошет. Впечатлява добрата игра, многото голове. Познаваме всички играчи, къде играят в Европа, жените им, клюките около тях и пр., но все пак е интересно. За цвета на кожата, вижте Португалия пр. 60 г. при Еузебио. Странни имена, Букса, Шпора, като Пуйка Путкомафана,Лизамишпека и тн
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 седмица
Забелязахте ли на самото откриване в неделя вечер. Как имаше "СИНЬО-ЖЪЛТИ" знаменца, лентички, по трибуни, на терена.....??????/ Как ( ЗАДКУЛИСНО ) подкрепят "укрите" ??????? По нова тв, някой предавания имат синьо-жълти на екрана, БГ ОН ЕЪР ТВ също правят този номер. ЗА "укрите"
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредна скука и сметки на Полша които играха за реми. Холандия напомпани с африки и мешани от колониите не са за Европа.
3
4
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Вторият гол на Холандия беше прецизно изработен. Жал мине за поляците,които изпуснаха в последните минути добри възможности,боминтук е моментът да похваля заслужено вратарят на Холандия. Честита победа на Холандия и добър шанс в идните мачове за Полша,която играе много добре.
2
2
 
4
 
! Отговори
По същество преди 1 седмица
Франция са още по-зле, но си прав, да. Навсякъде африканци в националните отбори. Чак пък толкова по-добри да са от белите момчета... Ако бяха, световни шампиони до сега щяха да са винаги африкански отбори. На до сега винаги шампиони са били бели отбори, като изключим Франция 2018 и Германия 2014 до някъде.
1
2
 
14
 
! Отговори
манол преди 1 седмица
Малкия ме пита да не играят Европа и Африка - и аз не зная какво да му отговоря. Преброих едва трима бели в Холандия. Някой се опитва да ми каже че е нормално! Аз мисля че е най голямата измама към хората.