Невиждан потоп в Дубай, квартали под вода, отменени полети, жертви

Хиляди са без ток, газ и питейна вода
17 апр 2024 09:00, Петър Бойчев
98
Невиждан потоп в Дубай, квартали под вода, отменени полети, жертви
Снимка БГНЕС

Невиждани наводнения сполетяха сухия и горещ Дубай, след като две денонощия продължиха проливните дъждове, предаде БНТ.

Истински потоп се изля върху пътища, домове и търговски центрове в Дубай, съобщи АФП. За кратко беше спряна работата на летището в резултат на бурите, които връхлетяха Персийския залив.

В Оман пък загинаха най-малко 18 души.

Дубай, финансовият център на Близкия изток, беше парализиран от силните бури, които предизвикаха широко разпространени наводнения в Обединените арабски емирства и Бахрейн.

Флагманските търговски центрове Dubai Mall и Mall of the Emirates пострадаха от наводнения, а поне на една от станциите на дубайското метро водата беше дълбока до глезена. Пътища и жилищни квартали също пострадаха от тежки наводнения в района на богатите на петрол емирства - пустинна страна, където дъждът е необичайно явление.

Училищата в ОАЕ вероятно ще останат затворени и на 17 април.

Международно летище Дубай, най-натовареният международен хъб в света по отношение на пътникопотока, преустанови работа за 25 минути и отмени повече от 50 полета.

Голяма част от Обединените арабски емирства са останали под вода. В сила е червен код за опасно време. Дъждът беше продружен и от ураганен вятър, а също и гръмотевици и светкавици.

На места улиците се превърнаха в реки, а хората са без ток, газ и питейна вода. Отменени са полети.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: Дубайжертвипотоп
Още от За да се разбираме
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
добайска народна пог преди 1 седмица
пече ли те, скрий се-валили те, мий се!
82
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Попаднах веднъж в Дубай по случайност (буря, принудително кацане и престой) - бях ужасен! Подариха ни обиколка на града за компенсация и на връщане към летището видях отклонението за "публик пънишмент плейс"... площада за наказания... небостъргачите високи ама са още в средновековието...
81
0
 
1
 
! Отговори
Белокопитова преди 1 седмица
На кой му пука за разни измислени бедуински населени места. Натъпкаха ги със долари до козирката . Камиларите не могат да си изхарчат доларите още 1000 години. Могат да правят още глупости със доларите си. Ще им гледаме сеира.
80
1
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 седмица
Каквото повикало -такова се обадило! Не бива да си играем с природата! След като града не е предвиден за силни дъждове и няма отводнителна система ,то къде им е бил акъла? Пуста алчност... Това е пустиня ,каквото и да се излее ще потъне в пясъка за нула време или ще се оттече в морето. Няма как да стане зелено ,защото няма как да вали всеки ден. А ако направят такова нещо ,вероятно ще докарат промяна в климата на места на които по нормален начин тези облаци биха донесли дъжд.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 77 Състоянието на вашите ( точки, точки, точки ) зависи от това дали такива като тебе са си изхвърляли оттпадъците в дерето за по-лесно.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дубай е пример за това до къде може да стигне човешката глупост и алчност. Това е един град който ще остане за поколенията като паметник на глупостта.
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано им е харесала на почиващите в Дубай екскурзията !
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Та да попитам, нашенските (точки точки точки) в какво състояние са?
75
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е ли ирония - да се удавиш в пустинята?
74
6
 
35
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 седмица
Тия камилаpи ръсеха облаците с химикали за да пада дъжд от време на време и при тях, те нарушиха баланса в климата, сега да си карат ламбургинитата в дълбоки гьолове.
73
15
 
11
 
! Отговори
пак ще ме изтрият преди 1 седмица
Бог ги наказва , заради това , че подкрепят евреите , които убиват тяхните братя по религия , и тяхните деца !
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 71 - ТО и в Румъния има снегове, ама ... глобалното е виновно. Ако дргата зима падне на минус 20 градуса, пак ще е виновно глобалното затопляно, но най-виновен е на бай Иван 2.0 бензинката, дето било само Евро 5.
71
3
 
19
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Равновесието е нарушено и някой трябва да го коригира,но Човека не е в ъстояние,защото е подкупен и алчен ,но БОГ е СПРАВЕДЛИВ !!
70
4
 
14
 
! Отговори
грета тупуп-берг преди 1 седмица
пишете в нашата родина как е времето днес има ли температурни рекорди???нали беше ужас и шок жега е и глобалното затопляне е "виновно"...напишете някоя контра статия от кумова срама че за днешното застудяване пак е "виновно" глобалното затопляне...тези които УНИЩОЖАВАТ ПРИРОДАТА..."се загрижили" за природата!?!?!?...пълен фарс и безочливо лицемерие с ПОЗИТИВНОСТ ви УНИЩОЖАВАТ наивници чрез тАлАвизия и Моръчкови и дезинформационни медии на елентХарно ви управляват...
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това си е благодат за тези горещи райони, там през лятото, може да си опържиш яйце на капака на колата, толкова е горещо, разхладили са ги малко да се порадват!
68
7
 
22
 
! Отговори
do 61 преди 1 седмица
Наказани са,защото безмълвно гледат как избиват деца в Газа,как умират от глад и ядат трева,докато те се тъпчат с отбрани ястия.
67
3
 
12
 
! Отговори
Мумбайка преди 1 седмица
Камиларите и ортаците им там нещо са сгрешили . Дава им се знак ако могат да го разберат де.
66
2
 
16
 
! Отговори
Kati преди 1 седмица
Невероятен късмет! Съпругът ми трябваше да лети днес за Дубай в командировка, но отмениха полета. Добре, че не отиде по-рано!
65
11
 
11
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 седмица
Само си трайте и гледайте какво става като дойдат пороите в България...
64
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
неверниците са наказани от Господ - Бог