Главният прокурор на САЩ: Байдън е умствено годен за президент

Президентът няма никакви увреждания, заяви Гарланд
17 апр 2024 07:50, Красимир Ангелов
108
Главният прокурор на САЩ: Байдън е умствено годен за президент
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на президента Джо Байдън и каза на законодателите в комисия на Камарата на представителите, че той умело се справя както с външно-, така и с вътрешнополитическите въпроси, предаде Ройтерс.

"Президентът няма никакви увреждания", заяви Гарланд пред подкомисията по бюджета.

"Виждал съм как той умело ръководи срещи със служители и членове на кабинета по въпроси от външната политика, както и на военната стратегия и политика", продължи той и посочи, че Байдън е действал решително при вземането на решения за отбраната на страната.

"Имам пълно доверие в президента", добави Гарланд.

Главният прокурор за първи път публично сподели мнението си относно умствената пригодност на 81-годишния Байдън, който е най-възрастният президент в историята на САЩ, отбелязва Ройтерс.

Според социологическите проучвания възрастта на Байдън е основен проблем за избирателите на фона на усилията му да спечели втори мандат на президентските избори на 5 ноември срещу 77-годишния си съперник от Републиканската партия Доналд Тръмп.

Въпросът за умствената пригодност се превърна във важна тема в тазгодишната предизборна кампания, тъй като Байдън и Тръмп са двамата най-възрастни мъже, избирани за президент.

Според проучване на Ройтерс/Ипсос от септември 77% от респондентите са съгласни с твърдението, че Байдън е твърде възрастен, за да работи в правителството, а 56% от респондентите смятат същото за Тръмп.

В доклад от февруари на специалния прокурор от правосъдното министерство на САЩ Робърт Хър имаше информация, според която президентът страда от загуба на памет, но Белият дом категорично оспори доклада, припомня Ройтерс. (БТА, Владимир Арангелов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от За да се разбираме
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Щатно разписание преди 1 седмица
Баймангау е следовател- пандизчия, Американския главпрок е лекар- телкаджия......КОЙ е на султана ***?!?!?!
86
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Типично е некадърниците да си хвалят началниците. Това казва всичко за "Главния прокурор" на САЩ.
85
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Мухаха... Министърът казва, че началникът му е годен за длъжността... Смее ли да каже нещо друго?
84
0
 
3
 
! Отговори
Уди Алън: преди 1 седмица
"Ако зъболекарите бяха импресионисти". Прокурора не му ли е работа да провежда наказателно правната дейност, а не да дава медицински оценки?!?!!
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е годен, вижте снимката.
82
0
 
8
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
Умствено годен - туй главния прокурор ли го установи. Смяяяяях
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Там съветниците са важни. Ако екипа е от най добрите експерти както при Рейгън, може и 2 Америки да управлява. Не трябва да ги събира по завоите и бензиностанциите защото ще стане като бегейско
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бил годен ,баси вица
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Факта че изобщо се обсъжда състоянието му говори достатъчно. Забрана за заемане на ръководни позиции на хора над 70 години, така както не може да има такива под 35 години.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новина: Днес Русия е бомбардирала Ню Йорк
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Блазе им на САЩ! Иматт си главен прокурор - лекар! Че и даже главен прокурор лекар - експерт. С един поглед преглежда и изказва експертно становище. Еххх, къде сме ние...
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно, ако човек който постоянно се ръкува с невидими и говори с вече умрели хора ако е годен, то какъв трябва да е за да бъде негоден?!?!
75
0
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
В условията на все по-засилващата се конкуренция с Тръмп за президентското място и искайки да изглежда неустоим на предстоящите Избори за Президент, Байдън в отчаянието си се обадил на Путин и му е обещал пълни права над Украйна, безвъзмездна помощ от 30 трилиона долара и абсолютна икономическа власт над Европейския съюз в замяна на тайната на мумифицирането на Ленин.От малък Байдън бил впечатлен как тоя дрт комунистически лидер изглеждал така свеж и младолик въпреки че бил мъртъв от сто години.
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
въпроса е, защо се повдига този въпрос?
73
0
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Какъв свят очаквате от тази мумия. Само смърт и войни.
72
0
 
26
 
! Отговори
Я! преди 1 седмица
"Мумията" се усмихва!
71
0
 
28
 
! Отговори
моля? преди 1 седмица
Щом тоя вика че бАндъна е годен, начи и той толко е годен за "главен прокурор"
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само снимката по-горе е достатъчна за 2-3 диагнози, всяка от които би го определила като умствено негоден
69
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"В Япония на 70 годишен политик се гледа като на "политик с бъдеще"!Ми повишете я тая обща култура,стига с това порно!!!Баси!" ........................................те в Япония всяка година за бомбандировките в Хирошима и Нагасаки, ги честват като празник и изказват най-горещи благодарности на САЩ. Така, че по-полека с примерите!
68
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе ние всички видяхме за тези години колко е годен Байдън и няма нужда да ни убеждават ,че видите ли на него му нямало нищо...този президент ще остане в историята като Здравистващият се с Въздуха или ако искате Падащият от Стълби или още много интересни имена...