Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки

Кметовете Кличко и Садовой призоваха да не се напускат укритията
15 фев 2024 08:45, Петър Бойчев
135
Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки
Снимка БГНЕС

На територията на Украйна остава в сила мащабна въздушна тревога, след като през нощта руските сили нанесоха масирани ракетни удари срещу, включително срещу столицата Киев и Лвов, предават РБК-Украйна и УНИАН, като се позовават на съобщения от ВВС и от местните военни областни администрации.

Уточнява се, че около 02:00 часа местно време (съвпада с българското време) шест стратегически бомбардировача Ту-95 са излетяли от летище "Оленя“ в района на Мурманск. Три часа по-късно ВВС на Украйна предупредиха, че руснаците са изстреляли срещу страната ракети "Калибър“ от Черно море, предава Фокус. Около 06:00 часа сутринта е докладвано за силни експлозии в Днипро и Запорожие.

На територията на Лвов има попадение на ракета в рамките на града, обяви кметът Андрей Садовой в Telegram канала си. "Има удари в града. По предварителна информация от взривната вълна са счупени прозорци в няколко къщи в Лвов. Все още няма информация за жертви“, написа той. Дежурните екипи за ПВО са били изключително затруднени от постоянно маневриращите и променящи посоката си ракети.

Взривове са избухнали и в Киев. "Експлозии в града. ПВО работи. Не напускайте укритията!“, призова кметът на украинската столица Виталий Кличко в Telegram канала си. За удари се съобщава и в редица други части на Украйна. Малко след 07:00 часа въздушната тревога постепенно се отменя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
след един държавен преврат,спонсориран с милиарди, с медийна пропаганда и дезинформация, украинският народ е в ръцете на враговете на украинския народ и те го използват за своите пъклени цели.
64
20
 
13
 
! Отговори
блатото Путлеристан преди 3 месеца
Руснаците НИКОГА не ги интересувала съдбата на другите народи. При тях всичко е тънки сметки и имперски амбиции. Например - нa 17 септември 1939 г. Съветският съюз напада Полша от изток, 16 дни след като СЪЮЗНИКА им - Нацистка Германия напада Полша от запад.... Да не говорим за сегашната братоубийствена война срещу Украйна с която отвратиха целия свят от себе си !!!
63
0
 
15
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Всичко за победата,всичко за унищожението на фашизма в Украйна.
62
0
 
15
 
! Отговори
Бум преди 3 месеца
В САЩ са в шок и ужас,Русия имала в космоса ново страшно оръжие което било заплаха за САЩ ,съобщи CNN....
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не са ракети а перални...всички заем Че само умните и красивите имат ракети а руснаците само пият и се бият с лопати. Аз вярвам на Демократичната преса - БТВ, НОВА,ББС. Зеленски е светец, който заради мултикултурните ценности избива населението си. Важнотот е интереса на САЩ и Урсулите в Брюксел да се пази!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е как така ще има попадения? Де са патриотите? Цяла европа и цялото нато пращат оръжия там - що така има попадения. И нас ли нато със същите оръжия ще ни пази? Трябва пак руски да почнем да купуваме, а не скъпите буклуци западни. Всички виждаме колко са "ефективни".
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
61 - ЗА МАСКВЯ НЕ ЗНАМ НО КИЕВ ГО ОТВЯВАТ КАТО ПЛЯВА.
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Капитулация му е майката!
57
9
 
16
 
! Отговори
tu-96 преди 3 месеца
Тя и Луна 25 беше единствена по рода си и чудо на руската техника, ама единственото което постигна е да изкопае на Луната дупка за нужник.
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А киевското ПВО колко украинци затри, сваляйки ракети и дронове на главите им? Зеленски иска кръв са се лее, че после да риве за още оръжие. Дано на украинците им дойде акъла и се крият в мазетата, че ПВО-то пуца на уволнение.
55
4
 
6
 
! Отговори
ty-95 преди 3 месеца
Айде сега прочетете статия от 2016 година за безаналоговите скотове, не ги ловят ПВО-тата ракетите, а?"Модернизираният бомбардировач получи 16 ракети, които могат да маневрират на различни височини и да летят със средна скорост 190200 метра в секунда, която ги прави практически неуязвими за противовъздушната отбрана на противника. Далекобойността на ракетите е 5500 километра, като точността на попадение в целта е до десет метра, уточнява тв "Звезда"."
54
0
 
5
 
! Отговори
до старата баба преди 3 месеца
До счупени прозорциАлооо бабо, ВСВ прозорците са били да пръднеш и падат, с маджун и дървени дограми. Бомбите да не са като едно време, много по-силни и точни са, като го сложиш това тиксо и ти падне сградата, кое точно ще спасиш?
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво братушки! Продължавайте все така! Нашия народ е с вас!
52
16
 
3
 
! Отговори
масирана атака преди 3 месеца
нападнали са със 6 самолета с първи полет 1952г (80 годишна технология) с перки, всеки да е метнал по 50 ракети, общо 300, бутнали са една сграда в льов? ПВО-то на сащ е от 21 век, а матрьошките са в 19век, скотове такива
51
3
 
3
 
! Отговори
счупени прозорци преди 3 месеца
Стара баба съм. Помня в детството ми много прозорци на магазини бяха облепени с хартиени ленти. Когато питах защо? Отговаряха ми - за да не се счупят прозорците при бомбандировките. Тези укри нямат ли спомен от ВСВ? Нарочно ли не си облепват прозорците? За да получават пари за прозорците ли е, за да предизвикват съчувствие ли е?
50
1
 
15
 
! Отговори
Укро мечти преди 3 месеца
Близо е победата. Още само 1 милион укро жертви и ще си върнат Крим и Донбас. И идва евро щастието. Влизат в ЕС и НАТО като победители. Жужака ще го обесят в Киев :))) Победен марш на укро войската в Москва :)
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бог прощава, Жужака не!
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще потапяте Руски кораби а? Веднага следва ответен удар от баба меца,каде отивате вие а? Е сега ще разберете кой е ВОВА. Сега ще има печено украинско.
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-добре в плен при руснаците, отколкото в гроба със Сирски: При Часови Яр се предаде батальонът "OPFOR" на ВСУ
46
0
 
17
 
! Отговори
Аха преди 3 месеца
Вчера имаше съобщение, че украинците ударили руски кораб край Крим. Сега що ривът. Или те мислеха, че няма да получат по мордата ли. Тепърва ще получават все по-силно и по-силно. Колумбийците ще ги пазят.