Адвокатът на Божков: Няма обвинения срещу Божков за подкуп

Както беше повдигнато обвинението, така си върви, заяви той
23 яну 2024 18:13, Нели Христова
8
Адвокатът на Божков: Няма обвинения срещу Божков за подкуп
Снимка: БГНЕС

Обвинението на Божков по това дело е, че е подбудил и подпомогнал към определения момент тези, които са изпълнявали функцията на председател на хазарта примерно да не отчетат факта, че е било таксувано по друг начин, а не по този, който твърди самото обвинение. Разликата е в таксуването. Няма обвинения за подкуп. Обвинението е за престъпление по служба, че е подбудил и подпомогнал председателите на комисията по хазарта към съответния момент да ни нарушат служебните задължения.

Това заяви адвокатът на бизнесмена Васил Божков – Георги Гатев, предаде БГНЕС.

"Това са много материали, примерно 250 тома. Това са разпити, документи, какво ли не. Какво може да има в едно разследване", каза Гатев и добави, че

Нищо ново няма в сравнение с това, нещо ново няма – "както беше повдигнато обвинението, така си върви, така го и приключваме".

"Още е самото начало на предявяване на разследването, след нас ще дойдат други колеги, други обвиняеми, така че тази процедура ще продължи сигурно доста време", обясни той.

Попитан дали ще иска допълнителни действия по разследването, адвокатът отбеляза, че не може нищо да каже. "Сега все още сме в процес на проучване и когато се предадат вече окончателно материалите, тогава вече можем да правим искания, бележки, възражения, както казва законът, но това е въпрос на преценка", допълни той.

Разминаването между твърденията на Прокуратурата, че Божков е ощетил хазната с над 500 млн. лв., а бизнесменът твърди, че такива са били налозите, Гатев коментира, че се е появило от "един доклад, който беше изготвен от една организация". "Ние сме на съвсем друго мнение, че въобще няма такова ощетяване от наша страна, имам предвид на обвиняемите", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Адвокатът преди 3 месеца
Е с 13 номинаци за Оскар .
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То рекетирвари Божков и то държавата ,сега се оказва че всички да невинни
6
1
 
1
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Да адв. Гатев , Божков е света вода ненапита , той е най честният човек в България , нито е лъгал , крал , рекетирал , занимаващ се с проституция и прочие! Да е жив и здрав!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божков сигурно е давал подкупи, но дотук обвиненията са в стил селски клюки
4
0
 
3
 
! Отговори
ни иле не? преди 3 месеца
Какъв е този български? Има ли превод?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Държава в която самият финансов министър декларира нерално ниска цена при сделка с имоти да краде от нея данъци не е такава а просто един цирк пълен с клоуни. Чудя се тия убавци с Лорер дали сега платиха данък печалба от препродажбата на реална цена или и него го пропуснаха?
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Егати прокуратурата. Божков сам свидетелства срещу себе си, че е дал милиони на ББ, па няма такова обвинение. Трябва или обвинение за подкуп или за лъжесвидетелстване и подвеждане
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А половин милиард данъци към държавата кога????