Режимът в КНДР е сходен с този в България в периода 1944 -1989 г.

Ситуацията за хората там е ужасна, подчерта Андрей Ковачев
27 ное 2023 11:05, Красимир Ангелов
101
Режимът в КНДР е сходен с този в България в периода 1944 -1989 г.

Режимът в Северна Корея е сходен с този в България в периода 1944 -1989 г., заяви евродепутатът Андрей Ковачев на форум за отношенията между Европейския съюз и Северна Корея, който се провежда в София.

Според Ковачев от съществено значение е незачитането на човешките права в Северна Корея, което е отбелязвано в много резолюции на ЕК. Ситуацията за хората там е ужасна, подчерта евродепутатът и направи паралел с комунистически режим в България в периода 1944 – 1989 г., когато също човешките права са потъпквани и хората не са били свободни.

Както в Северна Корея, така и в България, по думите на Ковачев, става въпрос за тоталитарни режими, които налагат наказания не само срещу отделните хора, но и срещу цели семейства, считани за заплаха за режима. Андрей Ковачев заяви, че знанията по тази тема трябва да бъдат предадени на младото поколение с фокус върху човешките права, за да се предотвратят нови жестокости срещу хората по целия свят. Затова и Европейският парламент развива множество инициативи, свързани с жертвите на тоталитарните режими по целия свят, включително този в Северна Корея.

Андрей Ковачев акцентира и върху темата за връзките на Северна Корея с режима в Русия. Евродепутатът припомни, че Северна Корея предостави 1 милион артилерийски снаряда за криминалния режим в Кремъл за борбата му срещу Украйна. Той подчерта, че целият ЕС няма възможност да произведе за Украйна това, което е произвела Северна Корея.

На форума днес бе представено проучване, според което Северна Корея се нарежда на 193-то място от общо 195 страни съобразно критерия свобода, като държава, в която управлява една партия и една династическа фамилия.

Според индекса свобода на словото, Северна Корея е на последното 180-то място в света и една от десетте страни в тази категория заедно с Еритрея, Мианмар и Китай. Държавата е на 165-то от общо 167 места по критерия демокрация и на 152-о място от 163 в категорията световен мир. (БТА, София Господинова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 5 месеца
Този еврогей дали е нормален!!?
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И АЗ ИСКАМ ЕВРОДУПЕТАТ ВЗЕМАШ 20 000 ЕВРО И ДРЪНКАШ КО ШЕШ *** НЕ СЪМ ГЕЙ И НЕ МОЖЕЕЕ
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Коя е тая герберска калинка - 15 години живурка на еврозаплата :)))Професия - мениджърПартия - ГЕРБ, Европейска народна партияЕвропейски парламентдепутат 2009 Европейски парламентЧлен на Председателството (квестор) 2014 - 2019 :))))
85
0
 
9
 
! Отговори
До VladTepes преди 5 месеца
А нещо да кажеш за безплатното здравеопазване и обучение. Безплатни учебници без такса преглед при лекар и медицински изследвания. Безплатна храна в училище. Почивки в почивни бази към всичко предприятие с пълно изхранване а сега ОЛ инклузив за пари.
84
6
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
България имаше сериозни практически несъбираеми вземания от азиатски и африкански държави заради лекомислено раздаване на заеми и оръжия на изплащане докато в същото време се трупаха дългове към западни банки.
83
7
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
До До VladTepesВъншният дълг мина 10 милиарда долара, 6 милиарда лева е бил 70-те години преди дълговата спирала. Повечето предприятия бяха хронично губещи, някои безнадеждно и се поддържаха с постоянни субсидии за сметка на СССР. Накраят самият СССР се оказа пред фалит и повече не можеше да поддържа сателитите си. Работа за всички имаше с цената на висока скрита безработица - много хора получаваха заплати без да ги изработват реално. Два апартамента беше почти нереално - имаше ограничения.
82
1
 
6
 
! Отговори
До VladTepes преди 5 месеца
Тези мантри на КОЗЯК за фалита ги обяснявай на някой дето не е живял тогава. Тогава външния дълг на България беше 6 милиарда лева а сега колко е? И как така имаше средна класа с по две нови коли и два апартамента и вила на село и работа за всички. Работеща Индустрия и икономика. А сега сме на командно дишане и разчитащи на подаяния от ЕС.
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо общо няма. Говореше се за "мирно съвместно съществуване" със Запада. Приятелски политически и икономически връзки с Япония, Западна Германия, Франция, Италия. Купуване на лицензи за производство и продажба на западни технологии в Източна Европа, СССР, Арабия, Африка. Огромен пазар за български технологии в половината свят, половината Европа, Азия. Индустриализация, образование на народа, следване на световните икономически сили - САЩ, Западна Германия в индустрията и земеделието.
80
9
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
До ИсторияБългария три пъти беше пред фалит - първият път Живков продаде златния резерв, втория временно закърпи положението със съветска помощ, но третия път вече самият СССР беше пред фалит и нямаше как да помогне. Още 1975г. ръководството на БНБ и учени икономисти пишат на Политбюро за катастрофалната ситуация в икономиката и за неудържимото нарастване на дълговете, но Живков не прави нищо освен да проси помощ от СССР.
79
1
 
11
 
! Отговори
История преди 5 месеца
Там където няма демокрация има мир и просперитет. Така беше и в България през социализма 1944-1989 година имаше мир и просперитет. Разбира се нямаше проституция, наркомания, неправителствени организации спонсорирани от САЩ, деградирали и самозабравили се олигарси и техните отрочета. Сега у нас режима е както през фашизма в България 1923 до 1944 година и то в най бесните му години 1939 -1944.
78
0
 
7
 
! Отговори
ТВ преди 5 месеца
През 1987г бях в Северна Корея за един месец. Не може и дума да става за сравнение. Режимът там беше и все още е много по-брутален от този, на който бяхме свидетели тук. Господинът евродепутат вероятно ниога не е стъпвал там...
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Капитализмът винаги е по-силен от демокрацията. Винаги побеждава демокрацията при избори. Девизът на на изборите в България е "Купуването и продаването на гласове е престъпление"
76
2
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
Има само фасадни прилики - Северна Корея след смъртта на Сталин постепенно се превръща в средновековна азиатска абсолютна феодална монархия с теократични елементи, достоен наследник на Чингиз Хан, Тимур, Тамерлан, Сукатай и т.н. Ким Ир Сен отстранява привържениците на сталинизма от ръководството още в началото на 60-те години, остатъците от комунизъм освен някои фасадни елементи са премахнати на практика напълно до 1980г. Марксизмът е нелегален и за четене на Маркс се полага дълъг срок лагер.
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Периодът 1944-1989 година е "Златният век на българската култура и писменост". Това е вторият Златен век на българската култура, писменост, национална гордост и сила, след Златният век на Симеон Първи от 10-ти век. Културното творчество на Вторият Златен век може да се види и прочете от всеки. Фимите от периода са най-лесни за по-елементарните евролеви брюкселци да видят "Златният век"
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно през този период се чувствахме хора.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А в България се хвърлят от Аспаруховия мост от много светло евроалантическо бъдеще .
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що като потърсиш в гуглето информация за тоя, биографията му започва след 1990г.? А е 67ми набор.
71
1
 
8
 
! Отговори
Справедлив преди 5 месеца
При демокрацията няма държава - има роби и робовладелци!
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А г-н Ковачев как живееше преди 1989г. ?
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В бъ;гарските училища в момента се упражнява истинско промиване на мозъците. Учениците биват зомбирани с "факти" и "тези" , които са далеч от реалността или са твърде избирателни. Целта е самиоунижение на нацията и погубването на достойнството, за да отиват младежите да обслужват болни, псохочеки и физически, господари на запад. Персоната от снимката е един от тези, които съзнателно убиват българското младо поколение.