Русия с мащабна нощна атака срещу Киев с дронове

Има нанесени щети и поне двама ранени
25 ное 2023 08:06, Александър Попов
65
Русия с мащабна нощна атака срещу Киев с дронове
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко двама души са били ранени в Киев при мащабна руска атака с дронове, извършена на разсъмване, предадоха Франс прес и Укринформ, като се позовават на местните власти.

"Към момента има двама пострадали в Соломянски район. И на двамата е оказана медицинска помощ на място", написа в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко. Той добави, че жилищен блок в квартала е пострадал от падащи отломки и че спасителите работят по изваждането на две жени от развалините.

В същия квартал са регистрирани няколко пожара, включително един в детска градина, добави кметът.

Отломки от безпилотни самолети, свалени от украинската противовъздушна отбрана, са паднали и върху Печерски район. Според местните власти нападението е извършено с произведени в Иран дронове-камикадзе "Шахед". Засега няма оценка колко безпилотни апарата са били насочени срещу украинската столица./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
много мащаб, много нещо. нали щяха да превземат Киев за 2 дни?!
48
1
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 месеца
До Анонимен 54.........Амин.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Малко им е на укрсинците и те са предатели като македонците.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Промзоната в Авдеедка е вече руска. Повече от 2000 укрофашисти са ликвидирани.
45
0
 
0
 
! Отговори
хунка преди 7 месеца
С мопеди толкоз. Какво стана с ракетите?
44
1
 
1
 
! Отговори
Хунка преди 7 месеца
На панагюрска сватба има повече ранени.
43
2
 
4
 
! Отговори
az da vi преди 7 месеца
Трябва да ударят посолствата на всички които пращат оръжия в Украйна
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Понеже не съм тррол не мога да имам свободен коментар ? Нямам право да критикувам ззлобно мнение пълно с грешки на всичкото отгоре. Да ви имам разбирането за демокрация. Но всяко зло е за добро , благодаря.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви новини не съобщават . Дай инфо.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чудисни новини от днес, макар и нашите медии да не ги съобщават.
39
9
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 7 месеца
Тия Руснаци откъде взимат толкова бомби и дронове.Освен самогон,калпава водка и дебЕли железа не могат друго да правят.За гейовете е ясно събират ги от Сибирските тюрми да правят Хохлите *** насила.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 41 Има един руски нацист, укрите го показаха миналата година. Военно пленник, явно бивш затворник. Укрите го пазят изключително грижливо. Един на 140 милиона, как няма да го пазят?
37
4
 
3
 
! Отговори
Къде си бе експерт преди 7 месеца
До Анонимен 31 и ХмКъде сравняваш Киев с Газа. Киев има повече противовъздушна отбрана в момента от цяла България сигурно, а в Газа са с калашници и гранатомети. Израелците могат да бомбардират абсолютно безпроблемно. В Украйна руските самолети ги е страх да влизат и се пускат само далекобойни ракети и дронове.
36
3
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 7 месеца
доста чужденци от западна европа отиват в русия. особено ако си мъж и имаш някакви конвертируеми способности ще си живееш като пич.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен44- Айде да покажеш ПОНЕ една снимка на "руски фашист" със свастики и нацистки байраци, които да маршируват с факли, да викат "Хайл", и да кръщават улици и площади на имената на нацистки престъпници масови убийци. Хайде де? Щото аз много съм гледал снимки и клипове с украински нацисти, но с руски - Досега един не съм видял. В Русия няма ни един площад "Бандера" или "Шухевич", а фашистите в Украйна ги боготворят. Е, заслужават си сътбата, която ще им отреди Путин.
34
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските фашисти стрелят по детски градини
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе пропагандатори лъжци нещастни! Ако Русия проведе МАЩАБНА атака, Киев ще заприлича в най- добрия случай на Рака или на Мусул. Двама ранени. Хех! За информация на лъжците - пропагандатори - Повече от година вече, откакто "Шахед"- ите се произвеждат изключително само в Русия, изключително само с руски части. И това е огласена информация от украинското разузнаване, след анализи на отломките. Гледайте и четете руските и западните медии за да научите истината. ЦИПСО- то само лъже!
32
5
 
13
 
! Отговори
Кличко преди 7 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Укропитеците ще си заминават вече. Ама тихичко, че да не събудим неолибералните им фенове, за които армията на ЗЕЛЕНИО вече е около Москва. :D
30
14
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 7 месеца
Интересно, аз за сега не съм видял някой да се ориентира да ходи да живее на изток. Виждам обаче чебурашките да драпат да купуват имоти в Европа. Вие ориентирате ли се да ходите? Ако да, вземете колкото можете повече копейки с вас. Ама и те нещат ли? Що така ве Миме?