Кои са нещата, които никога не трябва да слагате върху лицето?

Продуктите за тяло не трябва да се използват върху лицето
Обновена: 27 окт 2023 15:42 | 27 окт 2023 15:42, Михаела Лазарова
11
Кои са нещата, които никога не трябва да слагате върху лицето?
Снимка: Istock

Кожата на лицето е много нежна и има известни разлики в нейната текстура и тази на кожата по останалите части от тялото. Ето защо трябва да сте много внимателни с това какво слагате върху нея. Това, че използвате някои продукти върху кожата на тялото не означава, че можете да ги прилагате и върху лицето, независимо дали са природни и здравословни.

Кои са нещата, които никога не трябва да слагате върху лицето?

Зехтин

Зехтинът е известен с полезните си свойства, които дължи на омега-3 мастните киселини в състава си. Той е изключително полезен за кожата, но не е добре да се прилага върху лицето.

Зехтинът има много тежка и плътна текстура, което може да причини запушвания на порите в дългосрочен план, а това да доведе до проблеми със секрецията на мастните жлези, порите, дори да създаде условия за поява на пъпки и акне.

Оцет

Въпреки че оцетът има множество ползи за кожата и красотата, той е твърде агресивен за поставяне върху лицето. Възможно е да предизвика зачервяване, раздразнения, възпаления, особено ако се прилага директно без разреждане.

Оцетната киселина действа като тонер и има свойството да изсветлява и прояснява тена. Това помага за премахване на пигментните петна и уморения вид на кожата. Ако все пак решите да ползвате оцет върху лицето, важно е да го разреждате с вода в съотношение в полза на водата.

Майонеза

Майонезата е богата на мазнини, които подхранват и хидратират кожата в дълбочина. Но подобно на зехтина, тя не е подходяща за прилагане върху лицето, тъй като има тежка и плътна структура, която запушва порите и създава условия за проблемна кожа.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как фекал бе?
5
0
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 6 месеца
Блажна боя, бензин, нафта, лепило.Следвайте ме за още разкрасителни съвети.
4
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 6 месеца
Как да не бива. Един мазен сочен фекал отлично хидратира кожата и я обогатява с нутриенти. Мажете саслайна няма лошо. Срамно е, но здравето на първо място!
3
0
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 6 месеца
Наистина, фекалии не бива.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МАСКА ПРОТИВ ФАЛШИВ ВИРУС!
1
0
 
10
 
! Отговори
драскащ на работа преди 6 месеца
Мисля, че и фeкaлии не трябва да слагаме върху лицето.